Setari Cookie-uri

Top 10 tangouri din filme

Cum se manifesta dragostea? Pasiunea e doar o parte din pachet, dar cei care se mandresc ca sunt indragostiti, fie iubesc cu patima, fie nu iubesc cu-adevarat. Poate vi se pare prea transanta afirmatia, sau prea idealista si rupta din filme – insa mie asta mi-e motto-ul si-l voi sustine pana-n panzele albe. Azi m-am hotarat sa abordez strict aceasta felie din gama larga de sentimente asociate dragostei – dupa cum v-am obisnuit deja, o voi “ataca” prin intermediul filmelor. Si. contrar oricarei structuri de text conventionale, voi incepe cu o concluzie, la care am ajuns pe masura ce ma documentam pentru a acoperi cat mai mult teren din subiectul ales: desi dragostea fara pasiune nu se poate, opusul este nu doar perfect viabil, ci si mult mai des intalnit.

Sa luam, deci, exemplul cel mai batator la ochi prin care peisajul cinematografic al ultimilor ani sugereaza pasiunea – fara a o arata pe sleau, ca doar ne referim la a saptea arta, nu la non-valorile scoase de Hugh Hefner la vraf. Daca exista o manifestare a pasiunii care sa nu presupuna sex, dar sa il mentina totusi planand in ecuatie, aceea trebuie sa fie dansul. Evident, nu step-ul si nu break-dance-ul, ci acel dans care musteste de foc si infierbanta sangele participantilor si-al spectatorilor deopotriva. Tangoul, originar din America Latina dar insusit de tot restul lumii, este omniprezent in filme pentru ca transmite, chiar si prin intermediul peliculei, sentimente extreme intr-un mod voalat. Despre aparitiile lui cele mai notabile in cinematografie vom povesti in continuare.

Realizat de Ioanina

3. “Frida” (2002) este povestea artistei mexicane Frida Kahlo (Salma Hayek, nominalizata la Oscar pentru rol), care, ca toti creatorii de opere durabile – ma abtin sa zic ca nu avea toate tiglele pe casa – era o figura ciudata, falnica, un mister ambulant care rascolea sufletelor celor din jur cu puterea unei tornade seducatoare. In tangoul pe care vi l-am pregatit mai jos, ea danseaza provocator cu Tina Modotti (Ashley Judd intr-un cameo rapitor), incununand aceasta forma de dans atat de incitanta cu exact gestul fulminant care i se cuvine. Iar tangoul este cu atat mai revelator cu privire la caracterul tumultuos al Fridei cu cat stim, din context, ca pictorita suferea de pe urma unei rani din adolescenta; acestea fiind zise insa, o personalitate infipta si demonstrativa ca Frida nu putea rata sansa de a da peste nas suflarii masculine prezente, de-a le starni admiratia si invidia (si, de ce nu, alte senzatii mai primare!).

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.