Setari Cookie-uri

Top 10 Filme de Pasti. Dintre care 7 pe bune!

Iata-ne in Saptamana Mare, cand ne gandim cu totii la zilele de concediu si la umplutura de cozonaci, de stomacel si de timp liber. Totul trebuie ghiftuit la maxim, pentru ca pana la vacanta din vara vom cara iar greutatea lumii-n spate, si o vom face inteligent ca niste... camile, adica din rezervele de energie pozitiva la care acum vom lucra cu sarg. Undeva intre dovedirea pastii si odihna cu burta la acum putem zice asta! soare, poate vrem sa inghesuim pe lista de prioritati si un film tematic, doua.

Cum pe televiziuni nu te poti baza intotdeauna pentru un program adresat adultilor mintosi si cu ochi critic, am compilat mai jos o lista cu acele productii must-see pentru anotimpul sarbatorilor pascale atentie insa, lista este doar in mare parte una serioasa: am strecurat si 3 filme mai joculare, neasteptate in rand cu celelalte, cam ca ouale de lemn incondeiate pitite printre restul. Dar va asigur ca toate, pana si surprizele, va vor indulci nespus experienta Pastelui!

Realizat de Ioanina

5. Miss Potter (2006) – N-am vrut sa discriminez impotriva animalelor, mai ales a iepurasilor care sunt deja cocosati sub povara unui teribil complex de inferioritate. Asa ca acum ii eliberam din jobene, caci, gratie Pastelui, a venit vremea lor, pe-aceeasi cale a import-export-ului unidirectional pe care ne soseste an de an, la data fixa, si Cupidon-ul. In filmul oarecum biografic despre viata domnisoarei Potter, ea este in plina devenire, nu o fata batrana victoriana, ci o autoare responsabila pentru cateve dintre cele mai indragite personaje din universul fermecat al copiilor. Pe paginile ei, iepurasii, mai exact Peter Iepurila, prind viata. Renne Zellweger este Beatrix Potter, o feminista inainte sa se fi inventat cuvantul care a ravnit la libertate intr-o vreme cand de la reprezentantele sexului ei lumea se astepta la un mariaj convenabil, supunere si bune maniere in societate. Solutia lui Beatrix de a se elibera din rutina la care se vede constransa din ce in ce mai fara-nconjur este sa isi castige singura venitul – si carticelele pentru copii ii semneaza cecul independentei in alb.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.