Top 10 Filme de Pasti. Dintre care 7 pe bune!

Top 10 Filme de Pasti. Dintre care 7 pe bune!
Kudika
1 Aprilie 2010

Iata-ne in Saptamana Mare, cand ne gandim cu totii la zilele de concediu si la umplutura de cozonaci, de stomacel si de timp liber. Totul trebuie ghiftuit la maxim, pentru ca pana la vacanta din vara vom cara iar greutatea lumii-n spate, si o vom face inteligent ca niste... camile, adica din rezervele de energie pozitiva la care acum vom lucra cu sarg. Undeva intre dovedirea pastii si odihna cu burta la acum putem zice asta! soare, poate vrem sa inghesuim pe lista de prioritati si un film tematic, doua.

Cum pe televiziuni nu te poti baza intotdeauna pentru un program adresat adultilor mintosi si cu ochi critic, am compilat mai jos o lista cu acele productii must-see pentru anotimpul sarbatorilor pascale atentie insa, lista este doar in mare parte una serioasa: am strecurat si 3 filme mai joculare, neasteptate in rand cu celelalte, cam ca ouale de lemn incondeiate pitite printre restul. Dar va asigur ca toate, pana si surprizele, va vor indulci nespus experienta Pastelui!

Realizat de Ioanina

6. Jesus Christ Superstar (1973) – Astazi, adaptarea pentru ecran a muzicalului scris de Andrew Lloyd Webber a pierdut din propulsia controversei care, chiar in ziua lansarii, imbia nisa nonconventionalilor in cinematografe si ameninta cu rabufniri violente de antisemitism din partea celei mai impresionabile categorii demografice, intamplator si cei mai avizi consumatori de filme – tinerii. Regizat de Norman Jewison, filmul, marketat ca “opera rock”, nu mai are sanse sa starneasca pasiuni pro&contra, nu in era “operelor” horror preapline de efecte halucinante si maruntaie, dar este fara doar si poate un muzical de exceptie care va merita oricand pretul DVD-ului. Fie si pentru frizarea abila a blasfemiei – daca nu pentru altceva, macar de dragul atitudinii hippie-rock inserate la tot pasul in jocul actoricesc si in decoruri.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri