Setari Cookie-uri

TOP 10: Medico - Mintos - Sexos

De catva timp – mai exact un an, in cap, de cand “E.R.” si-a dat obstescul sfarsit pe canalul gazda, NBC – dramele medicale sufera de pe urma unui public satul de spitale si bolnavi, de mereu aceleasi idile la locul de munca intre interni, doctori, rezidenti si infirmieri, de dileme bioetice si profesionalismul idealist al unui sistem medical utopic. Spre deosebire de canalele nationale (NBC, CBS, ABC, FOX, CW), cablul s-a reorientat spre dramedii mai realiste, schimband focusul de pe doctori pe asistentele din umbra, si admitand personal cu defecte, rizibil chiar, pe culoarele spitalelor imaginare (vezi “Nurse Jackie” pe HBO sau “HawthoRNe” pe TNT).

Revenind la doctori, insa, cativa din vremurile de glorie ale dramelor medicale¸ cand inca nu ne plictisiseram de aerele lor de (semi-)zei, vor ramane mereu intipariti in analele televiziunii americane, si in sufletele noastre – pentru ca au facut istorie, si au setat niste standarde la care serialele de azi abia daca se pot raporta fara sa iasa sifonate de pe urma comparatiei. In continuare, un top al celor mai sexy doctori din serialele de ieri si de azi, pe care in van ii cautam prin spitalele locale, dar ii vom gasi mereu pe DVD.

Realizat de Ioanina

1. Gregory House (“House M.D.” – Hugh Laurie): Conceptul revolutionar care singularizeaza longevivul serial, n-ar putea livra rezultate atat de consistente fara personajul central. Sigur ca triada scenariu-regie-actori functioneaza ca unsa, insa interpretarea lui Laurie, britanicul care se descotoroseste de accentul patriei-mama si face un rol multi-premiat, este Alfa si Omega aici, motivul pentru care iubim serialul cu totul. Odata cu intrarea lui in scena, acum zece ani, “doctorul” s-a contopit cu “geniul” si a capatat valentele si defectele aferente noii calitati: House nu vindeca pacienti, ci rezolva puzzle-uri medicale, cazuri-ghicitoare; el nu catadicseste sa discute cu ei, personajele episodice, si nici cu personajele secundare de altfel, decat in masura in care conversatia ii este utila, la modul cel mai egocentric. Cinic, artagos si de cele mai multe ori insensibil pe fata, el ne captiveaza pentru ca personalitatea lui, oricat de toxica, e anulata intru totul de potenta mintii sale stralucite. In plus, daca ne straduim putin, ajungem chiar sa empatizam cu doctorul tiranic – caci comportamentul sau nu izvoraste dintr-o fire meschina, uracioasa, pur si simplu ostila, ci s-a dezvoltat ca urmare a unei dureri cronice care ii amaraste fiecare clipa din viata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.