Setari Cookie-uri

Top 10: Sexy ROCK CHICKS de tranzitie

In showbiz, se stie, zeitele care troneaza peste armate de fani deseori ajung sa nu-si mai stie lungul nasului, sa creada in propriile super-puteri cu atata lipsa de modestie – gratie intr-o mare masura acolitilor adulatori – incat iau de bune complimentele goale si, din plcitis, lacomie sau ambitie, se viseaza peste noapte transcendandu-si domeniul. Asadar, in doi timpi si trei miscari de PR, cat ai zice “reinventare la minut”, iata-le deificate in “religii” adiacente – actrite se instaleaza in fruntea companiilor de productie finantate din buzunar propriu, cantarete fac saltul din platou de videoclip in decor de lung-metraj, manechine si Iepuroaice bat palma c-un regizor sau un producator mai slab de inger etc.

Daca mai toate aceste acaparari de teren strain merita tratamentul ironic, de data asta, insa, ma simt mai generoasa cu amabilitatile sincere – pentru ca, indulcita de anticiparea unui eveniment conex, voi trece in revista cateva dintre demoazelele din panteonul muzicii care au aruncat doar un ochi, si un nasuc adorabil, in oala vecina a celei de-a saptea arte. Artistele de mai jos – majoritatea – sunt rockerite celebre, ca atare incursiunile lor in film nu pot fi interpretate ca tranzitii serioase, ci, mai degraba, ar intra la categoria marea-cu-degetul. Inghesuite intre un turneu si o inregistrare de album, rolurile atacate de ele, principale sau cameo, au avut cu atat mai multa greutate in CV-ul starletelor cu cat invatacelele nu au stirbit cu nimic produsul finit, dimpotriva – aportul lor l-a consolidat.

Realizat de Ioanina

5. Fergie in “Planet Terror” (2007) si “Nine” (2009) - Solista trupei The Black Eyed Peas, pe numele ei real Stacy Ferguson, are o energie si o dragalasenie, dublate de forta bruta, care nu puteau ramane ne-exploatate de Hollywood, mai ales ca fascinatia era reciproca.
Fergie nu s-ar fi pretat probabil la roluri cuminti, asadar n-a fost deloc surprinzatoare aparitia ei in "Planet Terror", horror-ul cu zombii al lui Robert Rodriguez, care a fost gandit ca parte din intregul "Grindhouse", si deci lansat laolalta cu "Death Proof"-ul lui Quentin Tarantino. Tammy, personajul interpretat de focoasa cantareata, este una dintre victimele atacurilor mortilor-vii, ucisa inainte sa poata ajunge la iubita ei, Dakota, pe care planuia sa o recucereasca, sustragand-o dintr-o casnicie ratata.
In "Nine", muzicalul lui Rob Marshall, solista-rapperita hipnotizeaza intr-un rol care-i pune la contributie atat calitatile vocale cat si prezenta scenica, de-o sexualitate debordanta. Unduirile si privirile incinse, sugestive, pe care Fergie i le imprima personajului Saraghina, isi servesc cu brio scopul, de a contura clar in mintea spectatorului potenta mrejelor ei, personalitatea hiperbolizata a misterioasei prostituate care, marcandu-i copilaria, inca il mai bantuie pe protagonist.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.