Setari Cookie-uri

Top 10: Sexy ROCK CHICKS de tranzitie

In showbiz, se stie, zeitele care troneaza peste armate de fani deseori ajung sa nu-si mai stie lungul nasului, sa creada in propriile super-puteri cu atata lipsa de modestie – gratie intr-o mare masura acolitilor adulatori – incat iau de bune complimentele goale si, din plcitis, lacomie sau ambitie, se viseaza peste noapte transcendandu-si domeniul. Asadar, in doi timpi si trei miscari de PR, cat ai zice “reinventare la minut”, iata-le deificate in “religii” adiacente – actrite se instaleaza in fruntea companiilor de productie finantate din buzunar propriu, cantarete fac saltul din platou de videoclip in decor de lung-metraj, manechine si Iepuroaice bat palma c-un regizor sau un producator mai slab de inger etc.

Daca mai toate aceste acaparari de teren strain merita tratamentul ironic, de data asta, insa, ma simt mai generoasa cu amabilitatile sincere – pentru ca, indulcita de anticiparea unui eveniment conex, voi trece in revista cateva dintre demoazelele din panteonul muzicii care au aruncat doar un ochi, si un nasuc adorabil, in oala vecina a celei de-a saptea arte. Artistele de mai jos – majoritatea – sunt rockerite celebre, ca atare incursiunile lor in film nu pot fi interpretate ca tranzitii serioase, ci, mai degraba, ar intra la categoria marea-cu-degetul. Inghesuite intre un turneu si o inregistrare de album, rolurile atacate de ele, principale sau cameo, au avut cu atat mai multa greutate in CV-ul starletelor cu cat invatacelele nu au stirbit cu nimic produsul finit, dimpotriva – aportul lor l-a consolidat.

Realizat de Ioanina

10. Joan Jett in “Light of Day” (1987) - Rockerita din formatia de-adolescente The Runaways, care canta glam si punk rock, urca in topuri in a doua jumatate a anilor '70 si se dezmembra fara sa muste prea mult dintr-al cincilea an de existenta, a avut parte de o cariera in domeniu si dupa incetarea colaborarii cu restul "fugarelor". Ea s-a numarat printre artistele pioniere care au reusit sa-si infiinteze propria casa de discuri si, iata, a inregistrat un oarecare succes in industria-sora, cinema-ul.
In "Light of Day", Jett juca rolul tinerei Patti, care, impreuna cu fratele ei Joe, canta in formatia The Barbusters. Cum situatia lui Patti nu este prea roza, ca mama singura, ea insasi la cutite cu propria mama, tanara fuge de responsabilitati pentru a-si urma visul, de rockerita aspiranta. Mai cumintele ei frate ramane pe loc, insa, pentru a-i asigura nepotului o viata de familie cat de cat stabila - cat inca mai e posibil, in conditiile date.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.