Setari Cookie-uri

Boogie

Dupa ce a fost prezentat la Cannes, la Karlovy Vary, in alte festivaluri internationale, si a fost selectat pentru nominalizarile de anul acesta ale Academiei Europene de Film, BOOGIE, cel mai recent lungmetraj al lui Radu Muntean, va rula in cinematografele din Romania din 19 septembrie. Cu Dragos Bucur (Furia, Hartia va fi albastra, Marfa si banii, Visul lui Liviu) si Anamaria Marinca (4 luni, 3 saptamani, 2 zile; Sex Traffic) in rolurile principale, alaturi de Mimi Branescu, Adrian Vancica si Vlad Muntean, BOOGIE va fi lansat simultan in Bucuresti, Cluj, Timisoara si Iasi.

„Impecabil. Cinematograful romanesc va continua sa ne surprinda si anul acesta,” scria publicatia franceza L’Humanite in mai. „Radu Muntean, regizorul excelentului "Hartia va fi albastra", aduce inca o contributie impresionanta “Noului Val Romanesc”, cu acest studiu ironic si realist despre trei personaje, trei barbati de 30 si ceva de ani, ale caror sperante de dupa Revolutia din 1989 nu s-au implinit,” scria Ronald Bergan, istoric de film si critic al publicatiei britanice The Guardian, in publicatia oficiala a festivalului de la Karlovy Vary. „In inima filmului exista o scena tour-de-force, o cearta conjugala, dureros de familiara multora dintre noi,” adauga el.

In prima saptamana pe marile ecrane, intre 19-25 septembrie, BOOGIE va rula in Bucuresti la Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema Studio; in Cluj, la Cinema Victoria, in Timisoara si Iasi, la cinematografele Multiplex Cinema City « Iulius Mall ». Spectacolul de gala din Bucuresti va avea loc joi, 18 septembrie.
O co-productie MultiMedia Est si Antena 1 si sustinut de Centrul National al Cinematografiei, BOOGIE este scris de Radu Muntean, Alex Baciu si Razvan Radulescu si este reprezentat pe plan international de Maximum Film International. Imaginea este semnata de Tudor Lucaciu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.