Setari Cookie-uri

Liceul Muzical: Anul Absolvirii

Fenomenul Disney High School Musical (Liceul Muzical) face saltul spre marele ecran cu Liceul Muzical: Anul Absolvirii, in care liceenii indragiti de intreaga lume (Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale, Lucas Grabeel, Corbin Bleu si Monique Coleman) intra in ultimul an de liceu. Intre campionatul de baschet, balul de absolvire si o primavara muzicala in stil mare, in care isi fac aparitia toti membrii trupei Wildcats, Troy si Gabriella jura sa faca sa dureze fiecare moment, caci visurile lor legate de colegiu le pun sub semnul intrebarii relatia. O echipa intreaga de Wildcats din anul doi de liceu, se alatura distractiei, iar muzica noua si incredibila a filmului, insotita de incitante numere de dans, sunt puse la maximum in valoare pe marele ecran.

Borden si Rosenbush lucrau deja cu scenaristul Peter Barsocchini la un alt proiect, când ideea pentru “Liceul Muzical” a inceput sa câstige teren. Cei doi l-au invitat sa scrie scenariul.

“Mi-au spus ca lucrau la un proiect Disney care implica muzica si sport,” spune Barsocchini. “Lumea muzicii si sportului imi este familiara—am jucat baschet in tinerete si am fost critic muzical la sfârsitul anilor 1960, in San Francisco.”

Multi-talentatul regizor/coreograf Kenny Ortega s-a alaturat apoi trioului, pentru a aduce aceasta idee muzicala pe micul ecran. “Kenny este un tip multitalentat, ceea ce il transforma intr-un regizor cu adevarat fantastic,” spune Borden. “E un adevarat muzician, un mare dansator, un coregraf grozav si totodata actor. Intr-adevar, modeleaza scenariul. Poate sa ia un concept si sa il aduca la viata intr-un musical, ca nimeni altul pe lumea asta. Kenny este cu adevarat o uimitoare forta a naturii.”

“Tot ce am incercat sa fac cu “Liceul Muzical” a fost sa ma bucur spunând o poveste din punct de vedere muzical, intr-o maniera vioaie si placuta, fara o poveste excesiv de complicata si fara personaje excesiv de complicate,” spune Ortega. “Am incercat sa aduc totul la viata intr-un mod cât mai distractiv, cu voiosie, culoare si entuziasm.”

Echipa a generat un fenomen creativ care avea sa includa transmisia TV prin cablu cu cea mai mare cota de audienta inregistrata vreodata, cele doua filme Disney Channel cu cea mai mare cota de audienta din toate timpurile, doua coloane sonore devenite discuri multi-platina, un turneu de concerte, un spectacol pe gheata, numeroase premii si medalii - si o sursa de inspiratie pentru adolescentii din intreaga lume. “Exista ceva in viata adolescentilor care este la fel in toata lumea,” spune Borden.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.