Premiera unui basm contemporan: Micmacs a tire-larigot

Premiera unui basm contemporan: Micmacs a tire-larigot

Noul film al mintii creative din spatele Destinului fabulos al lui Amelie Poulin, Jean-Pierre Jeunet, aterizeaza maine, pe 26 februarie, in cinematografele din Romania, gratie Odeon Cineplex. Alegerea unei lansari concomitente cu a comediei americane The Spy Next Door va tria desigur spectatorii in functie de gusturi care, oricat as perora eu ca nu se discuta, sunt sigura ca imi vor lasa o impresie proasta, deloc neasteptata de altfel. Grosul maselor se va imbulzi sa-l vada pe Jackie Chan facand pe dadacul, dar sper ca pe macar unii dintre voi ii voi putea convinge ca umorul frantuzesc le merita mai degraba atentia.

Nu in ultimul rand deoarece comicul care da pe dinafara in Micmacs se adreseaza unei fasii mai largi de populatie decat ne-am astepta de la cocosii galici de data asta, chiar nu te simti tratat din varful buzelor. Daca nu stii limba, intr-adevar vei pierde o groaza de jocuri de cuvinte, expresii savuroase pe care nici cel mai capabil traducator nu le-ar putea echivala cu materia prima a dex-ului nostru sau al oricarei alte natii desigur insa poantele vin pe toate caile in Micmacs a tire-larigot (care inseamna O groaza de afaceri necurate), nu-s doar pitite-n dialog.

Realizat de Ioanina

Filmul poate fi vazut, desigur, si ca un comentariu – chiar fabula naiva – la adresa militarizarii cu orice pret, dar mereu pentru un pret piperat, sau a cursei inarmarii la care participa intreprinderi, fabrici, persoane private. Insa deseori tratamentul in raspar aplicat de regizorul-scenarist unor probleme non-atacabile (ca situatia din Darfour) te lecuieste de asemenea ganduri profunde. “Micmacs” este o comedie care trebuie luata ca atare.

Retail jobs

Vizionare placuta


Kudika
25 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri