ShortsUP prezinta Green Screen

ShortsUP prezinta Green Screen

ShortsUP, o iniţiativa Oricum si Feeder.ro, in parteneriat cu Vodafone Romania, prezinta, pe 27 noiembrie, o selectie de scurtmetraje de exceptie in cadrul evenimentului Green Screen. ShortsUP/ Green Screen se desfasoara sub inaltul patronat al Ambasadei Regatului Unit al Marii Britanii in Romania.

Intr-o perioada in care mesajele eco sunt aproape golite de continut prin repetarea lor obsesiva, credem ca argumentul care ne mai poate schimba atitudinea fata de mediu este EMOTIA. De aceea, ShortsUP a pregatit o colectie de scurtmetraje rascolitoare, integrate intr-o experienta complexa ce include documentare, animatii, fictiuni, dar si un concert unplugged cu Alexandrina Hristov si doua expozitii de arta. Evenimentul isi propune sa readuca, macar pentru cateva ore, putin din paradisul pierdut prin industrializare si consumism. Retail jobs

Intre scurtmetrajele lunii noiembrie se remarca: Carpa Diem, fictiune pe cat de socanta pe atat de amuzanta despre risipa de apa, recunoscut de UNESCO drept cel mai bun film despre drepturile omului in 2007, Becoming, un experimental premiat la mai multe festivaluri de gen desfasurate anul acesta sau Milky Way, cel mai bun documentar la Filmul de Piatra in 2009. Animatia Varmints, nominalizata la premiile Bafta 2009, are in centru o creatura fragila care se zbate sa pastreze ramasitele lumii tihnite pe care a cunoscut-o candva. Cu ce pret va reusi, in fata urbanizarii violente?

Pentru a face mai puternica si mai memorabila interactiunea publicului cu tema lunii noiembrie, ShortsUP, impreuna cu Muzeul Taranului Roman, ii invitata pe participanti, inainte de vizionare, sa creeze obiecte din lemn si din lut impreuna cu mesteri autentici, utilizand doar energia produsa de propriul corp.

Tot inainte de proiectia filmelor, de la 20.00, poate fi admirata expozitia de arta digitala a Galeriei 115, «Back to Nature», o selectie de lucrari special conceputa pentru ShortsUP.

Alexandrina Hristov, una dintre cele mai ingenue artiste de soul & indie, va sustine de la 23.00 un concert unplugged in cadrul ShortsUP/ Green Screen, si va expune totodata o serie de picturi realizate de ea, care se incadreaza in tema evenimentului.

ShortsUP, organizat de Asociaţia Oricum si Feeder.ro, impreuna cu Vodafone Romania, aduce in fiecare luna cele mai titrate scurtmetraje din intreaga lume, in cadrul unor experiente cinematografice interactive, in care publicul face parte din scenariul evenimentelor.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro sau direct la intrare, in seara evenimentului. Pretul unui bilet este de 20 RON si ofera acces la programul intregului eveniment.

Vizionare placuta


Kudika
26 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri