Setari Cookie-uri

7 filme clasice pentru o seara intre fete

Pregatiti popcornul, batistele si pijamalele fiindca v-am facut un program de zile mai si notpi lungi. Nu veti reusi sa vedeti toate filmele propuse de noi intr-o singura noapte asa ca va propunem cateva zile intregi de petreceri in pijama!

Razboi si Pace

Audrey Hepburn, Henry Fonda si Mel Ferrer joaca in rolurile principale ale acestei opulente productii Dino De Laurentis, dupa capodopera literara a lui Lev Tolstoi, Razboi si pace. Un film epic, un adevarat festin vizual, care urmareste destinele intretesute a trei familii de aristocrati in timpul invaziei lui Napoleon in Rusia, in razboiul din 1812. Combinand evenimentele istorice cu drama romantica, acest spectacol splendid a fost nominalizat la Premiul Oscar pentru “Cel mai bun regizor” (King Vidor), “Cea mai buna imagine – color” (Jack Cardiff) si “Cel mai bun design de costume – color” (Maria De Matteis) pentru anul 1956.

La rascruce de vanturi

Nemuritoarea poveste a lui Emily Bronte despre dragoste si pasiune prinde viata in aceasta tulburatoare versiune cinematografica, avandu-i in rolurile principale pe Juliette Binoche si Ralph Fiennes. Filmata in locatie, in Yorkshire, aceasta este prima adaptare pentru marele ecran care prezinta povestea completa a lui Brönte despre doua generatii din familiile Earnshaw si Linton, ale caror vieti si destine se impletesc intr-o urzeala complicata, dominata de relatia pasionala dintre cei doi indragostiti blestemati, Heathcliff si Cathy. Fiennes interpreteaza un Heathcliff dinamic, iar Binoche uluieste intr-un rol dublu - Cathy Earnshaw si Catherine Linton - intr-un film care reda toata forta romanului clasic.

Marele Gatsby

Anii 1920 nu au fost niciodata mai galagiosi decat in aceasta reluare romantica si somptuoasa a romanului clasic al lui F. Scott Fitzgerald despre Epoca Jazz-ului. Robert Redford este Jay Gatsby, cel care a iubit-o candva pe frumoasa si rasfatata Daisy Buchanan (Mia Farrow), apoi a pierdut-o in fata unui baiat bogat. Acum insa, Gastby a devenit misterios de prosper... si gata sa puna totul la bataie ca sa o recastige pe Diana. Premiat cu doua Oscaruri, “Marele Gatsby” vine cu o distributie secundara excelenta si un scenariu elegant, semnat de Francis Ford Coppola. Iar in inima sa se situeaza evocarea plina de opulenta a unei epoci cu jazz fierbinte si sampanie rece, cu femei la fel de exotice si de dificile ca si florile de sera, dar si cu vieti molesite de prea mult si prea devreme.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.