Premiera IMAX: Alice in Tara Minunilor

Premiera IMAX: Alice in Tara Minunilor
Kudika
4 Martie 2010

Incepand de vineri, 5 martie, sala Samsung IMAX din Cinema City Cotroceni gazduieste in premiera, in format IMAX 3D, una dintre cele mai fascinante povesti a tuturor timpurilor, Alice in Tara Minunilor.

Incepand de vineri, 5 martie, sala Samsung IMAX din Cinema City Cotroceni gazduieste in premiera, in format IMAX 3D, una dintre cele mai fascinante povesti a tuturor timpurilor, „Alice in Tara Minunilor”.

Inspirata de cartea lui Lewis Caroll, filmul este regizat de cunoscutul Tim Burton, care, alaturi de Johnny Deep si studiourile Walt Disney Pictures, dau viata unei interpretari magice si plina de bizar a indragitei povesti. Dupa filmul „Charlie si fabrica de ciocolata”, „Alice in Tara Minunilor” marcheaza a doua colaborare dintre Tim Burton si Johnny Deep, vechi colegi de platou, pentru un film distribuit prin tehnologia IMAX 3D. Johnny Deep interpreteaza rolul Palarierului Nebun, iar Mia Wasikowska pe Alice, o tanara de 19 ani care se intoarce in lumea care a fascinat-o in copilarie.

Datorita geometriei aparte a salii, care acopera in totalitate vederea periferica umana si a efectului unic al tehnologiei IMAX 3D, publicul traieste o experienta unica, are senzatia ca devine unul dintre personaje si uita ca se afla in fata unui ecran de cinema. La acest efect contribuie, in egala masura, imaginile de mare rezolutie proiectate pe filmul de 70 mm cu 15 perforatii, sunetul clar si puternic si panta abrupta a salii de tip amfiteatru. Unghiul de vizibilitate extrem de larg, imaginile clare precum cristalul si sunetul calibrat digital fac din IMAX 3D cea mai uimitoare si intensa experienta cinematografica din lume.

Viziunea lui Tim Burton asupra unei moderne „Alice in Tara Minunilor” prezinta intr-o perspectiva unica personaje care penduleaza intre romantism si gotic, decoruri de poveste si tema originala a cartii lui Lewis Caroll, si confera o noua dimensiune imaginatiei, personajul principal intorcandu-se pe meleagurile unice ale copilariei sale pentru a fi pusa in fata unor dileme majore.

Experienta incomparabila oferita de tehnologia IMAX 3D ofera spectatorilor posibilitatea de a patrunde in lumea plina de mister a lui Alice si a celelorlalte personaje excentrice din poveste precum Iepurele Alb, Pisica de Cheshire sau Regina de Rosu, emblematice pentru lumea fantastica ecranizata de Tim Burton.

Cinema City Cotroceni, localizat in AFI Palace Cotroceni MegaFun, cuprinde 21 de sali de cinema, inclusiv sala Samsung IMAX si 3 sali Samsung VIP, concepte unice in Romania, si dispune in total de 4.234 de locuri. Cinema City detine licenta exclusiva de operare a cinematografelor IMAX in Polonia, Cehia, Bulgaria, Ungaria si Romania (in momentul de fata compania opereaza 9 cinematografe IMAX: cinci in Polonia, unul in Cehia, cate unul in Bulgaria, Ungaria si Romania).

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri