SAHAJA YOGA – ROMaNIA cu sprijinul Ambasadei Indiei la Bucuresti organizeaza in perioada 5-8 august 2008 seria de concerte de muzica clasica indiana “Blossoming Glory of Raag” sustinute de muzicienii indieni Avaneendra Sheolikar – sitar si Sandesh Popatkar – tabla.

Cele mai emo╚Ťionante citate despre muzic─â

Programul turneului

● IASI – marti 5 August, ora 19.00 - Casa de Cultura a Studentilor, Sala GAUDEAMUS;
● BUCURESTI – joi 7 August, ora 19.00 - Sala Radio, Str. General Berthelot 60-64;
● PLOIESTI – vineri 8 August, ora 19.00 - Casa de Cultura a Sindicatelor.

Intrarea la concerte va fi libera

Despre muzica clasica indiana

Una dintre cele mai rafinate arte in India. isi afla inceputurile in perioada vedica timpurie, cu mii de ani inaintea erei noastre. Vedele erau recitate si intonate in sanscrita, iar Sama Veda este in intregime dedicata muzicii si descrierii diferitelor instrumente existente la acea vreme.

Potrivit traditiei indiene, muzica a luat nastere odata cu crearea universului, din Sunetul primordial denumit Aum, Naad sau „Cuvant”, ceea ce ii confera statutul de limbaj universal avand o dimensiune divina. Dincolo de sistemul elaborat al modurilor si al improvizatiilor, particularitatea muzicii clasice indiene sta in dimensiunea divina atribuita ei. Muzica indiana este considerata a fi o cale catre cunoasterea lui Dumnezeu, o sadhana (meditatie) catre ceea ce indienii numesc Moksha sau „Eliberare”. Melodiile si ritmurile sunt mijloacele prin care artistul sustine si realizeaza dialogul cu Divinitatea, purtand auditoriul spre noi dimensiuni ale acestei comunicari devenite act de venerare.

PAM PAM iti aduce in dar de sarbatori, un MOS CRACIUN muzical!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: