In memoriam Freddy Mercury la Hard Rock Cafe

In memoriam Freddy Mercury la Hard Rock Cafe
Kudika
3 Decembrie 2009

Joi, 26 noiembrie, Hard Rock Cafe a gazduit un tribut Freddy Mercury, cu ocazia celor 18 ani de la moartea interpretului impliniti pe 24 ale lunii. Solistul formatiei Queen, rapus de SIDA, si-a lasat amprenta in analele muzicii datorita vocii sale impresionante ľ bariton in conversatie, tenor pe scena ľ si a flerului de compozitor pe care l-a demonstrat prin celebre hit-uri ca ôBohemian Rhapsodyö, ôKiller Queenö si ôSomebody to Loveö, evergreen-uri fara-ndoiala, fapt dovedit si de tributul HRC.

Se poate spune, cinic ce-i drept, ca Mercury, primul star de origine britanica provenit din India care a obtinut recunoastere pe plan mondial, nu a murit in van. Pe principiul ôdoi dintr-o lovituraö, el si-a saltat formatia pe firmamentul muzicii culte (asa-numitul factor ôdead staröintrand in joc), si a atras atentia lumii catre proportiile alarmante ale fenomenului HIV. Astfel, si tributul de joi a avut doua arii de actiune: pe de o parte, interpretii care s-au perindat pe scena au punctat prin cover-uri anii de glorie ai formatiei Queen; pe de alta, profitul organizatorilor a fost promis din start catorva tineri seropozitivi care au prea multe de exprimat prin arta lor pentru ca noi, cei mai norocosi ca ei, sa ne permitem sa-i lasam in voia sortii.

Realizat de Ioanina

Cand prezentatorul evenimentului, Claudiu Ciobanu, i-a chemat in lumina reflectoarelor pe Julie si Explore, nu ma asteptam la o asa diferenta de calitate intre opening act-ul serii si primii interpreti invitati sa filtreze hit-urile Queen prin propriile capacitati artistice. Desigur, sibienii de la Crispus care au jonglat cu focul, si la inceput si spre sfarsitul evenimentului, au ilustrat intr-o maniera cat se poate de exploziva cum ritmurile Queen, trecute prin para focului, ridica instantaneu temperatura-n multime. Ar fi fost greu pentru oricine sa urmeze dupa asa o performanta. Ghidusiile temerarilor jongleri, la ei acasa chiar si in decorul non-medieval, adica pe marele pres alb intins la intrarea HRC, au facut deliciul publicului, care s-a strans in jurul lor, la oarecare distanta de poiurile-nvartite in plin flambaj.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri