Setari Cookie-uri

Cum sa organizezi un festival... in stil romanesc

Pana acum nu foarte mult timp trebuie sa recunosc faptul ca nu ma prea indemnam sa merg la festivalurile care aveau loc in fiecare an pentru a sarbatori progresul muzicii. Atunci cand intrarea este conditionata de o suma considerabila stii ca vor fi acolo doar cei care apreciaza cu adevarat evenimentul si fac un efort financiar pentru a fi acolo si cei care au atat de multi bani incat platesc numai pentru a fi vazuti (care in general nu sunt chiar atat de suparatori pentru ca stau la canapele si beau bauturi colorate). Dar bineinteles ca nu poti reprosa unui festival ca este gratis.

Articol realizat in exclusivitate pentru cititoarele Kudika de catre specialistii de la Divercitycafe.ro

festival-poster Pana acum nu foarte mult timp trebuie sa recunosc faptul ca nu ma prea indemnam sa merg la festivalurile care aveau loc in fiecare an pentru a sarbatori progresul muzicii. Poate ma vei considera increzut insa parca am o retinere cand este vorba despre a merge intr-un loc cu intrare libera. Si nu este vorba ca am o problema sa stau inconjurat de oameni imbracati altfel decat mine sau care au o alta educatie decat mine, ci doar ca acolo unde intrarea este libera vin o multime de oameni doar pentru ca nu au nimic mai bun de facut. Atunci cand intrarea este conditionata de o suma considerabila stii ca vor fi acolo doar cei care apreciaza cu adevarat evenimentul si fac un efort financiar pentru a fi acolo si cei care au atat de multi bani incat platesc numai pentru a fi vazuti (care in general nu sunt chiar atat de suparatori pentru ca stau la canapele si beau bauturi colorate). Dar bineinteles ca nu poti reprosa unui festival ca este gratis.

Este normal ca organizatorul sa vrea cat mai multa expunere pentru el si artistii pe care ii aduce, dar atunci cand un festival este gratuit adesea este si sub asteptarile publicului.Intorcandu-ma la mine, in ultimul timp am inceput sa particip la acest gen de evenimente prin natura activitatii de zi cu zi pe care o am. Cele mai recente evenimente de acest gen, pentru mine au fost RMA si RTH, doua concepte asemanatoare care s-au desfasurat aparent diferit, cu toate ca in spatele aparentelor au stat aceleasi probleme.Voi incepe cu lucrul care probabil m-a atins cel mai mult si anume, acreditarea. Am primit acreditare la ambele evenimente insa nici acum nu imi este clar ce inseamna ea, cu exceptia cazarii de la Bacau in cazul RTH.Nu pot sa inteleg sub nici o forma de ce, cu toate ca fotograful nostru, Silviu avea ecusonul oferit de organizatori la RMA nu a putut sa intre pe scena sau sa treaca de gard. Chiar si asa a facut o multime de poze geniale. La Bacau, in schimb lucrurile au stat diferit: nu am avut ecusoane, de fapt nu am reusit nici sa ne intalnim cu organizatorul macar sa-i multumim pentru cazare. Oricum, la ultimul eveniment nici n-ar fi fost nevoie de vreun stage pass intrucat puteai sa te urci pe scena cu un minim de efort.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 August 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.