Setari Cookie-uri

Dan Byron: Orice creatie e a kind of alchemy

Pe 23 octombrie trupa Byron isi va lansa in clubul The Silver Church un nou album, intitulat A Kind of Alchemy. Dupa ce, cu albumul lor de debut Forbidden Drama si DVD-ul unplugged Acoustic Drama, si-au strans un contingent fidel de fani din toate colturile tarii, trupa formata in 2006 de solistul Dan Byron ne va oferi curand noi melodii cu care sa ne desfatam auzul. Iar daca nu toti iubitorii sound-ului alternative rock marca Byron vor putea migra catre The Silver Church saptamana viitoare, nici o problema: in perioada noiembrie-decembrie, baietii vor porni intr-un turneu de promovare in 9 orase din tara (Pitesti, Sibiu, Cluj, Constanta, Iasi, Tg Mures, Brasov, Timisoara, Craiova). Dar sa-l lasam pe Dan sa vorbeasca despre toate astea si alte subiecte adiacente despre care m-am gandit sa il intreb in continuare.

Sunt mai multe – concertul de lansare al primului album, unplugged-ul de la Targu Mures care se gaseste dvd-ul “Acoustic Drama”, festivalul Peninsula tot de la Targu Mures, unplugged-ul de la Palatul Copiilor, etc. etc.

Care scena din Bucuresti este cel mai bine pusa la punct, ca acustica, efecte vizuale etc., pentru a indeplini cerintele trupei “Byron”? Concertul de lansare a noului album va avea loc in 23 octombrie, la “Silver Church” – de ce acolo?

Pai tocmai pentru ca Silver Church ni se pare de departe cel mai bine pus la punct club de concerte din tara.

In ce parte a tarii aveti cea mai fidela comunitate de fani?

Cred ca cea mai fidela comunitate de fani este tot in Bucuresti, poate si pentru ca aici sunt cei mai multi. Dar ni s-a intamplat sa vedem si prin tara cazuri – fani din alte orase care luau trenul pentru a ajunge la vreun concert.

Dan Byron a mai fost implicat in proiecte muzicale ca Agathodaimon, RA, Kumm sau Urma. Trupa Byron consta din Dan Byron (voce, chitara acustica, flaut), Six Fingers (clape, voce, chitara acustica), Vlady Sateanu (bas), Costin Oprea (chitara electrica) si Cristi Matesan (tobe).

Interviu cu Dan Byron realizat de Ioanina
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.