2 concerte pentru un pierde-(prima)vara

Nu stiam prea bine unde sa ma duc joia trecuta in Control la concertul Legendary Pink Dots sau la We Have Band in Ark iar la Travka in Silver Church mi-era imposibil sa cred ca voi putea intra, intr-un spatiu limitat alaturi de toata suflarea Bucurestiului. Cat de norocoasa m-am simtit cand conditiile meteo au facut superflua luarea unei decizii!... Norocoasa, si putin vinovata in acelasi timp, ca n-am stiut sa aleg singura si iar am lasat soarta sa-mi salveze pielea in orice caz, situatia se prezenta asa: We Have Band au fost retinuti in Anglia, toate zborurile fiind anulate in urma deja infamei eruptii vulcanice din vecina Islanda. Asadar am purces spre Club Control, unde am luat act, dupa o auditie lunga si bizara in sensul bun al cuvantului, de stupoarea mintala nascuta din pulsatii electro.

Iar sambata am avut parte de o placuta surpriza cand Nightlosers-ii din Jukebox mi-au aratat ce-nseamna total opusul unei nopti pierdute, ba dimpotriva au inghesuit in bucatica de timp alocata lor o droaie de sound-uri, recuzite ajutatoare, chiar si o aniversare... a inca unei petale ofelite din floarea vietii ca sa-l parafrazam pe solistul Hanno Hoefer.

Realizat de Ioanina, credit foto: Bucurestean.com

In ordine pur cronologica, demarez cu programul de joi din cadrul primei editii a Alt.Ctrl Fest: Legendary Pink Dots pentru a doua oara pe scena Clubului Control. Supporting act-ul celor de la LPD a fost cetateanul american, dar bucurestean de origine, Shelby Cinca – desigur, nu i se ghiceau radacinile neaose nici pe fata, nici in voce. Ca sa clarific, pronunta in limba engleza ca un vorbitor nativ, in timp ce, de fapt, folk-ul interpretat de el suna mult prea romanesc pentru gusturile mele – un folk ca pe vremuri, batrancios, neinteresant si uniform, cu ritmuri atat de similare de la melodie la melodie incat, daca aplauzele, de complezenta ale mele, n-ar fi delimitat cantecele, eu n-as fi putut s-o fac.

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri