2 concerte pentru un pierde-(prima)vara

2 concerte pentru un pierde-(prima)vara
Kudika
22 Aprilie 2010

Nu stiam prea bine unde sa ma duc joia trecuta in Control la concertul Legendary Pink Dots sau la We Have Band in Ark iar la Travka in Silver Church mi-era imposibil sa cred ca voi putea intra, intr-un spatiu limitat alaturi de toata suflarea Bucurestiului. Cat de norocoasa m-am simtit cand conditiile meteo au facut superflua luarea unei decizii!... Norocoasa, si putin vinovata in acelasi timp, ca n-am stiut sa aleg singura si iar am lasat soarta sa-mi salveze pielea in orice caz, situatia se prezenta asa: We Have Band au fost retinuti in Anglia, toate zborurile fiind anulate in urma deja infamei eruptii vulcanice din vecina Islanda. Asadar am purces spre Club Control, unde am luat act, dupa o auditie lunga si bizara in sensul bun al cuvantului, de stupoarea mintala nascuta din pulsatii electro.

Iar sambata am avut parte de o placuta surpriza cand Nightlosers-ii din Jukebox mi-au aratat ce-nseamna total opusul unei nopti pierdute, ba dimpotriva au inghesuit in bucatica de timp alocata lor o droaie de sound-uri, recuzite ajutatoare, chiar si o aniversare... a inca unei petale ofelite din floarea vietii ca sa-l parafrazam pe solistul Hanno Hoefer.

Realizat de Ioanina, credit foto: Bucurestean.com

Apoi au urmat headliner-ii serii, experimentalii underground Legendary Pink Dots, care au rascolit prin discografia manaosa a celor 3 decenii de-activitate si, ca un laser oral, prin multinea adunata in Control sa-i asculte. O raza care despoaie sufletul de trairi adiacente – asa ceva descria vocea solistului in ochiul mintii mele, fixat pe notele lui apasate si lungi, acompaniate de doua sintetizatoare si-o chitara. Trupa de rock avangardist care bate in visare psihedelica urcase sa-si ia in primire instrumentele fara avant, ca niste profesionisti introvertiti, preocupati de cum suna si nu de cum arata. N-a durat, deci, mult, pana ca solistul Edward Ka-Spel, lucrand in paralel la panoul de butoane si la microfon, sa iasa in evidenta prin miscarea scenica si plinatatea timbrului.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri