2 concerte pentru un pierde-(prima)vara

2 concerte pentru un pierde-(prima)vara
Kudika
22 Aprilie 2010

Nu stiam prea bine unde sa ma duc joia trecuta in Control la concertul Legendary Pink Dots sau la We Have Band in Ark iar la Travka in Silver Church mi-era imposibil sa cred ca voi putea intra, intr-un spatiu limitat alaturi de toata suflarea Bucurestiului. Cat de norocoasa m-am simtit cand conditiile meteo au facut superflua luarea unei decizii!... Norocoasa, si putin vinovata in acelasi timp, ca n-am stiut sa aleg singura si iar am lasat soarta sa-mi salveze pielea in orice caz, situatia se prezenta asa: We Have Band au fost retinuti in Anglia, toate zborurile fiind anulate in urma deja infamei eruptii vulcanice din vecina Islanda. Asadar am purces spre Club Control, unde am luat act, dupa o auditie lunga si bizara in sensul bun al cuvantului, de stupoarea mintala nascuta din pulsatii electro.

Iar sambata am avut parte de o placuta surpriza cand Nightlosers-ii din Jukebox mi-au aratat ce-nseamna total opusul unei nopti pierdute, ba dimpotriva au inghesuit in bucatica de timp alocata lor o droaie de sound-uri, recuzite ajutatoare, chiar si o aniversare... a inca unei petale ofelite din floarea vietii ca sa-l parafrazam pe solistul Hanno Hoefer.

Realizat de Ioanina, credit foto: Bucurestean.com

Edward ne-a multumit pentru aplauze pe limba noastra, deconcertand cativa din membrii publicului care se lasa mai usor influentati de acte demonstrative ca acesta – si a profitat de o mica pauza pentru a ni-l prezenta pe Erik Drost, chitaristul stangaci (la propriu, nu la figurat) care se asezase in spate, langa ecran si nu a lasat nici pret de o clipa sa se intrevada statutul lui de noua aditie la componenta trupei. Desigur, Erik mai cantase cu LPD in 1989, iar, odata cu dezertarea chitaristului/violonist Martijn de Kleer si a saxofonistului Niels van Hoorn, si-a reluat locul printre ei. Tranzitia formatiei inapoi la formatul tripartit dateaza de curand (2010) si, din cate s-a auzit joi, nu e deloc perturbatoare in ceea ce priveste sound-ul apreciat de fani atata amar de vreme.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri