Puntea de pe Urma in Silver Church

Puntea de pe Urma in Silver Church
Kudika
11 Februarie 2010

Luni, 8 februarie, s-a implinit un an de la moartea violenta si stupida a tanarului sportiv Marian Cozma in orasul Veszprem din Ungaria, iar o mana de artisti romani si maghiari s-au decis sa comemoreze tragicul eveniment printr-o initiativa culturala incarcata emotional si subtextual, menita sa redea un mesaj al comunicarii si convietuirii cu “bun simt”, in exprimarea unuia dintre participanti, si promotor principal, Mani Gutau.

Astfel ca, intr-o zi gri ca la-nceput de saptamana, alba si muta si pustie ca dupa viscoliri repetate, clubul Silver Church din Capitala a fost gazda unei intersectari muzicale denumite sugestiv “The 8th Bridge” – un pod al valorilor umane si nu al diferentelor nationale, construit intre Romania si Ungaria, si asternut peste noi toti. Un pod ca un curcubeu aparut dupa o furtuna, ca sa ne incalzeasca pana-n adancului sufletelor.

Realizat de Ioanina

Cand a venit vremea bis-ului, Dominic, tobarul, s-a adresat tuturor muzicienilor adunati “in culise” – tovarasilor din bransa maghiara, pe limba lor – si i-a chemat pe scena pentru o cantare... neobisnuita: toti invitatii serii s-au aliniat pe scena la indemnul lui, au luat “Buy Me With A Coffee” de exemplu, si apoi, au continuat corul ad-hoc cu o interpretare cvasi-pe langa a celor doua imnuri nationale. Din ciclul “intentia conteaza”, iata momentul in clipul de mai jos.

Dupa acest apoteotic final, au urmat bisuri (“Terminus” re-vizitat, “Selfish Motherfucker”), asa ca abia dupa miezul noptii am fost cu totii de acord sa dam drumul Urmei din imbratisare – si asta doar pentru ca dupa luni vine marti, si nu sambata!

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri