Puntea de pe Urma in Silver Church

Puntea de pe Urma in Silver Church
Kudika
11 Februarie 2010

Luni, 8 februarie, s-a implinit un an de la moartea violenta si stupida a tanarului sportiv Marian Cozma in orasul Veszprem din Ungaria, iar o mana de artisti romani si maghiari s-au decis sa comemoreze tragicul eveniment printr-o initiativa culturala incarcata emotional si subtextual, menita sa redea un mesaj al comunicarii si convietuirii cu “bun simt”, in exprimarea unuia dintre participanti, si promotor principal, Mani Gutau.

Astfel ca, intr-o zi gri ca la-nceput de saptamana, alba si muta si pustie ca dupa viscoliri repetate, clubul Silver Church din Capitala a fost gazda unei intersectari muzicale denumite sugestiv “The 8th Bridge” – un pod al valorilor umane si nu al diferentelor nationale, construit intre Romania si Ungaria, si asternut peste noi toti. Un pod ca un curcubeu aparut dupa o furtuna, ca sa ne incalzeasca pana-n adancului sufletelor.

Realizat de Ioanina

Imbinand culorile steagurilor roman si maghiar, statueta face o trimitere evidenta la “dublul rol” al lui Marian Cozma, ca pivot in echipa nationala romana dar si membru al echipei Veszprem din Ungaria. Aceste detalii de fond ne-au fost impartasite de Mani care, din cate am putut deduce, sta la baza intregului eveniment, cel putin la nivel conceptual. El a fost cel ce l-a cooptat pe bunul sau prieten Alexandru Mirea pentru realizarea statuii, si, cum eram in cadru intim, Mani a relatat si din casa, explicand ca prietenia s-a legat dintr-o pasiune comuna pentru... masinute!...

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri