Puntea de pe Urma in Silver Church

Puntea de pe Urma in Silver Church

Luni, 8 februarie, s-a implinit un an de la moartea violenta si stupida a tanarului sportiv Marian Cozma in orasul Veszprem din Ungaria, iar o mana de artisti romani si maghiari s-au decis sa comemoreze tragicul eveniment printr-o initiativa culturala incarcata emotional si subtextual, menita sa redea un mesaj al comunicarii si convietuirii cu “bun simt”, in exprimarea unuia dintre participanti, si promotor principal, Mani Gutau.

Astfel ca, intr-o zi gri ca la-nceput de saptamana, alba si muta si pustie ca dupa viscoliri repetate, clubul Silver Church din Capitala a fost gazda unei intersectari muzicale denumite sugestiv “The 8th Bridge” – un pod al valorilor umane si nu al diferentelor nationale, construit intre Romania si Ungaria, si asternut peste noi toti. Un pod ca un curcubeu aparut dupa o furtuna, ca sa ne incalzeasca pana-n adancului sufletelor.

Realizat de Ioanina

Seara organizata in memoria handbalistului Marian Cozma a inceput devreme, la 19, cand s-a pus piatra de temelie, simbolistic vorbind, a intregii initiative – a fost dezvaluita o creatie semnata Alexandru Mirea, o minge multicolora, cu aer futurist, ridicata pe un piedestal in spatele marii si aerisitei sali a TSC. “Mingea” ne-a luat ochii inca inainte ca Mani Gutau (solistul formatiei Urma si una dintre mintile din spatele acestei initiative) sa ne explice referintele si contextul initial care au facut-o posibila.

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri