Setari Cookie-uri

Povestea unei Iarmaroc-ane pierdute-n padurice

Intotdeauna m-au fascinat festivalurile de muzica – si arte anexe – care pun accentul pe comuniune si comunitate sub cerul liber, pentru ca melanjul de voie buna si camaraderie mereu sta intr-un echilibru precar, mereu poate deraia in directii nebanuite, si mereu se va adresa sufletelor tinere, dispuse “sa se riste” la traiul de campus. Siguranta data de-un acoperis deasupra capului, de broasca si cheie, tot previzibilul vietii dispare pe durata festivalului, si ne supunem regulilor jocului pentru ca o facem cu totii de dragul aceluiasi ultim si suprem scop: muzica fara oprelisti, fara scuze pentru poluarea sonora, fara ora de stingere.

Asadar Iarmarocul din padurice, desfasurat la finele saptamanii trecute, a functionat ca un magnet pentru aventurierii care in programul de birou n-au stare, pentru adolescentii scapati din lesa parinteasca, si pentru mine – observatoare prin excelenta si apartinand, probabil, ambelor categorii. Desigur, luati la bani marunti, participantii sfidau clasificarile de-acest (si orice alt) gen, iar coloritul pestrit de la fata locului ar fi convins pe oricine de frumusetea unei asemenea realitati eterogene.

Realizat de Ioanina

Spre surprinderea... nimanui dintre cei care ma cunoasteti, mi-am petrecut restul de duminica rememorand Iarmarocul, si regretand decizia de a pleca inainte de inchiderea oficiala a campusului, programata in jur de 22:00 – altii, influentati de atmosfera de tabara care intarzia sa dispara, sau de jetoanele care le ramasesera prin buzunare, au ramas pe pozitii sa taie frunza la caini impreuna pana luni. Pentru ca, pana la urma, Iarmarocul este mai mult decat suma tuturor artistilor contractati sa intretina contextul muzical-artistic: nu degeaba l-am numit “oaza” mai sus. Este intr-adevar o insulita boema unde prieteniile se leaga la fel de usor ca discutiile ad-hoc – pornind de la numitorul comun, muzica, dar avand potentialul de a se continua si dupa ce evenimentul conector isi epuizeaza resursele.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.