Setari Cookie-uri

Interviu cu PERSONA: masca unei fete urate si o lansare cu cantec

Formatia Persona, etichetata ca sound (incorect, dar pe-aproape) in sub-genul Birt-rock-ului, a facut recent rost de sprijinul unei "etichete" germane, labelul EMG, in vederea lansarii unui material discografic. "Suburbia Afterlife" nu este, insa, doar inca un album proiectat pe Hall of Fame-ul rocker-ilor romani, in primul rand pentru ca nu sunt destui artisti ai genului cat sa umple un perete, daramite o sala-ntreaga. Si, in al doilea rand, "Suburbia Afterlife" este albumul de debut al trupei Persona, ca atare va avea parte de un eveniment de lansare inedit: baietii vor concerta in Clubul Taranului, sambata de la ora 22:00.

Sper ca nu veti sta pe ganduri cand vine vorba de asa o degustare de muzica buna, dar, in caz ca mai vreti detalii ca sa bateti palma, iata un interviu luat chitaristului Cristian, pe numele lui de scena Joy - un tip cat se poate de articulat si, basca, amuzant, care mi-a spus pe sleau cum sta treaba cu formatia, cu starea muzicii in Romania, si cu "rautatea" inerenta rocker-ului.

Interviu cu Joy de la PERSONA, realizat de Ioanina

2. Sound-ul vostru actual este foarte fluid, nepretentios, “contagios” – dar avand in vedere ca, de la formarea trupei in 2003 si pana azi, ati trecut prin cateva tranzitii, cu plecari si noi adaugiri la formula initiala, presupunerea logica ar fi ca, in vremurile de-nceput, Persona era... altfel. A fost vorba deci de o evolutie, in materie de sound, sau poate chiar si de concept?

Desi eu nu am fost de la inceput in trupa, stiam Persona bine inca de la inceputuri, ca un aprig consumator de concerte. Nu cred ca as gresi daca afirm despre concept ca a fost, este si a ramas unu simpu… enjoy rock n’ roll! In materie de sound, cu siguranta a fost o evolutie si toti oamenii care au mai fost prin trupa (adica Catalin Mocan –voce si Adrian Paraianu – tobe) sau, de ce nu, oamenii cu care am colaborat de-a lungul timpului au avut o contributie la aceasta evolutie a soundului. Cred ca dupa o oarecare perioada de cautari de la inceputuri, Persona a reusit sa isi gaseasca o identitate muzicala si sa dezvolte un sound destul de original.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.