Setari Cookie-uri

Interviu cu PERSONA: masca unei fete urate si o lansare cu cantec

Formatia Persona, etichetata ca sound (incorect, dar pe-aproape) in sub-genul Birt-rock-ului, a facut recent rost de sprijinul unei "etichete" germane, labelul EMG, in vederea lansarii unui material discografic. "Suburbia Afterlife" nu este, insa, doar inca un album proiectat pe Hall of Fame-ul rocker-ilor romani, in primul rand pentru ca nu sunt destui artisti ai genului cat sa umple un perete, daramite o sala-ntreaga. Si, in al doilea rand, "Suburbia Afterlife" este albumul de debut al trupei Persona, ca atare va avea parte de un eveniment de lansare inedit: baietii vor concerta in Clubul Taranului, sambata de la ora 22:00.

Sper ca nu veti sta pe ganduri cand vine vorba de asa o degustare de muzica buna, dar, in caz ca mai vreti detalii ca sa bateti palma, iata un interviu luat chitaristului Cristian, pe numele lui de scena Joy - un tip cat se poate de articulat si, basca, amuzant, care mi-a spus pe sleau cum sta treaba cu formatia, cu starea muzicii in Romania, si cu "rautatea" inerenta rocker-ului.

Interviu cu Joy de la PERSONA, realizat de Ioanina

5. Si, acum ca nu mai sunteti chiar “indie”, de cand aveti in spate un label, strain, ce parere aveti despre piata muzicala romaneasca – in contextul in care companiile autohtone pun accentul pe... de-alde Akcent, la ce fel de viitor pot spera formatiile rock, in tara? V-ati lovit vreodata de un “zid” cand ati abordat vreun label romanesc – sau nici macar n-ati incercat, din principiu?

Suntem inca cat se poate de indie - EMGul (labelul unde a aparut albumul “Suburbia Afterlife”) este un label independent, ceea ce, teoretic, ne face foarte indie. Revenind la piata muzicala romaneasca, in nici un caz nu o sa ne delimitam de dansa… faptul ca am reusit sa semnam cu un label din alta tara nu presupune automat si faptul ca suntem si cunoscuti afara. Principala piata pe care actionam e tot cea romaneasca si o sa avem mult de lucru sa ajungem cunoscuti si afara macar la nivelul la care suntem in Romania. Evident, conditiile din Romania sunt departe de a fi optime. Muzica indie, alternativ, sau cum s-o mai numi, e inca fata urata (chiar daca mai desteapta si mai citita) pe care nu vrea nimeni sa o duca la disco bar. Akcent e fata frumoasa (mai exista Akcent?) … abia de putini ani au aparut niste radiouri , festivaluri, emisiuni care sa arate un interes fata de genul asta de muzica. Afara, multe trupe din zona asta sunt mainstream si sunt la labeluri mari (Killers sau The Gossip de exemplu), pe cand la noi, tot underground se numeste.
In ceea ce priveste un label romanesc, nu am incercat, pur si simplu pentru ca vroiam sa terminam inregistrarile si mixajul albumului si apoi sa vedem ce facem cu el. Inainte sa ajungem sa incercam, ne-a gasit EMGul pe noi.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.