Setari Cookie-uri

Interviu cu PERSONA: masca unei fete urate si o lansare cu cantec

Formatia Persona, etichetata ca sound (incorect, dar pe-aproape) in sub-genul Birt-rock-ului, a facut recent rost de sprijinul unei "etichete" germane, labelul EMG, in vederea lansarii unui material discografic. "Suburbia Afterlife" nu este, insa, doar inca un album proiectat pe Hall of Fame-ul rocker-ilor romani, in primul rand pentru ca nu sunt destui artisti ai genului cat sa umple un perete, daramite o sala-ntreaga. Si, in al doilea rand, "Suburbia Afterlife" este albumul de debut al trupei Persona, ca atare va avea parte de un eveniment de lansare inedit: baietii vor concerta in Clubul Taranului, sambata de la ora 22:00.

Sper ca nu veti sta pe ganduri cand vine vorba de asa o degustare de muzica buna, dar, in caz ca mai vreti detalii ca sa bateti palma, iata un interviu luat chitaristului Cristian, pe numele lui de scena Joy - un tip cat se poate de articulat si, basca, amuzant, care mi-a spus pe sleau cum sta treaba cu formatia, cu starea muzicii in Romania, si cu "rautatea" inerenta rocker-ului.

Interviu cu Joy de la PERSONA, realizat de Ioanina

9. Exista vreo trupa de renume, la nivel international, cu care va identificati, ca sound, si pentru piesele careia ati face (sau ati facut) cover-uri? Ce credeti despre trupele tribut – ati renunta vreodata la individualitatea trupei proprii de dragul unei alteia?

De-a lungul timpului am facut coveruri dupa mai multe trupe (Sonic Youth, Pixies, Stone Roses, Noir Desir, The Clash, etc), fara insa a ne identifica cu vreuna. Evident, influente sunt… sunt trupe pe care le ascultam dar in nici un caz nu dorim sa le copiem sau sa devenim un tribute band sau cover band. E ok sa incluzi coveruri in playlist in concerte in orase unde poate lumea nu iti stie piesele. Mai demult, playlisturile noastre contineau 2-3 coveruri. Acuma cantam destul de rar coveruri.

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.