7 carti de Craciun

7 carti de Craciun

Fie ca vrei sa le faci cadou, sau te bucuri de ele chiar tu, iata care sunt titlurile pe care ti le recomandam:

Cartea de Craciun

Pentru tineri si pentru toti cei care vor sa ramana tineri, iata povestea, tesuta prin secole, in salba de sarbatori a iernii – sacru si profan, ritual si datina impletite in puntea vie care leaga un an de altul.

Autor: Sorin Lavric
Nascut la 27 noiembrie 1967, la Turnu-Severin. Studii universitare la Bucuresti, Facultatea de Medicina Generala, Institutul Medico-Farmaceutic „Carol Davila“ (1987-1993) si Facultatea de Filozofie, Universitatea Bucuresti (1991-1996). Doctorat in filozofie la Universitatea din Bucuresti (2005).

Scrieri: Cartea de Craciun (Humanitas, Bucuresti, 1997).

Unde? La Humanitas

Scrisori de la Mos Craciun

In luna decembrie, John, Michael, Christopher si Priscilla, copiii lui J.R.R. Tolkien, asteptau cu nerabdare plicurile acoperite de zapada purtand timbre de la Polul Nord. Inauntrul lor descopereau cate o scrisorica avand un scris tremurat, insotita de niste superbe desene in culori sau, uneori, doar de niste schite.

Aceste scrisori veneau chiar de la Mos Craciun. Scrisorile lui Mos Craciun ascundeau minunatele povesti de la Polul Nord: Cum au fugit toti renii impanzind intregul Pol Nord, cum ursul-polar s-a catarat pe varful Polului ca sa caute gluga Mosului, dar Polul s-a rupt la mijloc si a cazut pe acoperisul casei lui Mos Craciun, iar bietul urs a aterizat direct in sufrageria Mosului, cum s-a sfaramat luna in patru bucati, stelele desprinzandu-se de la locul lor, Omul-din-Luna cazand in gradina din spatele casei lui Mos Craciun. Veti afla si despre un teribil razboi, si despre nenumaratele necazuri pe care hoardele de goblini le-au pricinuit Mosului si ajutoarelor lui. Uneori, ursul-polar era cel care se chinuia sa le scrie copiilor cate un ravas; alteori insa, aceasta sarcina cadea in seama lui Ilbereth, secretarul mosului, un spiridus care avea un scris foarte caligrafic.

Unde? La Carturesti
Cat? 63,00 lei

Autobiografia Lui Mos Craciun

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri