Setari Cookie-uri

Advertorial Un nou sezon, o noua problemă: gastroenterita

Una dintre problemele de care încercăm să ne ținem departe în timpul verii sunt infecțiile gastrointestinale, mult mai frecvente în această perioadă pentru că, din cauza căldurii, alimentele se alterează mai repede, iar contaminarea este mai ușoară.

Ce este gastroenterita?

Gastroenterita este o boală infecțioasă provocată de virusuri, bacterii, ciuperci sau paraziți care duce la iritarea și inflamarea mucoasei stomacale și/sau a tractului intestinal.

Cele mai frecvente virusuri care cauzează gastroenterita sunt rotavirusurile, adenovirusurile, calcivirusurile, astrovirusurile, norovirusul (Norwalk) și se transmit prin contact direct cu o persoană infectată.

Cea de a doua cauză a gastroenteritei o reprezintă bacteriile, cele mai întâlnite fiind Escherichia coli, Salmonella și Shigella. Acestea se transmit mai ales prin alimente, apă contaminată, igiena necorespunzătoare a mâinilor.

Gastroenterita tratament

Cum se manifestă gastroenterita la copii?

Simptomele gastroenteritei sunt: diareea, vărsăturile, crampele abdominale, febra, durerile de cap, apatia și lipsa poftei de mâncare.

Chiar dacă la început diareea poate fi moderată, ea se poate înrăutăți. Tocmai de aceea este important să urmărim frecvența scaunelor. Când ar trebui să luăm măsuri? Atunci când scaunele sunt apoase, cu mucus și foarte dese sau când observăm prezența sângelui în scaun este indicat să ne adresăm medicului pentru că diareea duce foarte ușor la deshidratare. Semnele deshidratării sunt: limba și buze uscate, piele uscată, micțiuni rare, ochi uscați și adânciți în orbite, iritabilitate, oboseala, apatie, paloare, somnolența.

Primii pași de urmat în caz de gastroenterită

Pasul 1: Hidratarea optimă –prin vărsături, febra și diaree, pierdem multe lichide, motiv pentru care este necesară o hidratare care să substituie pierderile de apă și electoliți – se va acorda o atenție deosebită acestui aspect.

Pasul 2: Regim alimentar specific, care trebuie menținut aproximativ 2 săptămâni după ce simptomele enterocolitei dispar.

Pasul 3: Scăderea febrei cu ajutoul antitermicelor.

Pasul 4: Tratarea cauzei diareei cu antidiareice specifice care acționează prin captarea și eliminarea bacteriilor, virușilor, toxinelor și care împiedică pierderea de apă și electroliți. Pentru aceasta vă recomandăm Stoptrans med, un dispozitiv medical destinat tratamentului simptomatic al diareei acute și cronice la copii (inclusiv nou-născuți) și adulți. Stoptrans med protejează mucoasa digestivă, absoarbe și captează toxinele, virusurile, bacteriile favorizând eliminarea agenților patogeni care provoacă diaree și împiedică pierderea de apă și electroliți.

De asemenea, specialiștii ne recomandă pentru refacerea florei intestinale, afectată din cauza patogenilor care au provocat diareea, să luăm și un sinbiotic. Bonflor plicuri (plicuri și capsule) oferă aportul de bacterii lactice benefice florei intestinale sănătoase, ajutând la normalizarea tranzitului intestinal.

Dacă simptomele durează mai mult de 1-2 zile adresați-vă medicului!

Vizionare placuta


Kudika
26 Iunie 2018
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.