Setari Cookie-uri

Menstruația peste sarcină

Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă sângerați abundent.

Un ciclu adevărat este pierderea de sânge care are loc la sfârșitul unui ciclu menstrual ca urmare a nefertilizării unui ovul de spermatozoizi.

Când un ovul nu este fertilizat, hormonii - cei care controlează eliberarea ovulului în trompele uterine și provoacă îngroșarea mucoasei uterului - scad la sfârșitul lunii.

Mucoasa uterului dumneavoastră se dezintegrează apoi și se scurge în ceea ce numim de obicei menstruație.

Dacă sunteți însărcinată, un ovul a fost deja fertilizat și crește ca embrion în pereții uterului.

Deoarece mucoasa uterului dumneavoastră nu este eliminată la sfârșitul fiecărei luni, nu mai aveți menstruație.

Acesta este motivul pentru care unul dintre primele semne ale sarcinii este lipsa menstruației.

Citește și:

Nu este normal sa aveți o menstruatie în timpul sarcinii deoarece sarcina întrerupe de obicei ciclul menstrual.

Dacă sunteți însărcinată și aveți menstruație, trebuie să solicitați asistență medicală. Sângerarea în timpul sarcinii poate fi un semn al unor modificări precum sarcina ectopică sau desprinderea placentară.

Pe scurt, pierderea de sânge în timpul sarcinii nu are legătură cu menstruația. Prin urmare, ar trebui să vă consultați obstetricianul dacă aveți sângerare pentru a vă asigura că sarcina nu este în pericol.

Care sunt cauzele “menstruației” în timpul sarcinii

Cantități mici de sângerare vaginală pot apărea la începutul sarcinii. În cele mai multe cazuri, nu este grav. Se poate întâmpla în primele 20 de săptămâni din diferite motive.

Citește și:

Sângerarea continuă pe tot parcursul sarcinii nu este obișnuită. Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă sângerați abundent. Mergeți la urgență dacă aveți dureri severe.

Sângerarea vaginală poate apărea de la concepție până la naștere. Spotting este un tip de sângerare ușoară. Este posibil să vedeți doar câteva picături de sânge în lenjeria dumneavoastră. Sângerarea abundentă este mai vizibilă. Va fi nevoie de un tampon sanitar pentru a vă proteja îmbrăcămintea.

Sunați-vă medicul ori de câte ori aveți sângerări de orice fel. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă aveți sângerare vaginală sau spotting. Acest lucru este important chiar dacă un test cu ultrasunete confirmă că sarcina este normală.

Citește și:

Motivele non-urgente ale sângerării la începutul sarcinii pot include:

 • Sângerare de implantare (pe măsură ce oul se instalează în uter în primele 6-12 zile);

 • Sex;

 • Infecţie;

 • Hormonii.

Cauzele mai grave ale sângerării vaginale în prima parte a sarcinii pot include:

 • sarcină ectopică (o sarcină care începe în afara uterului și nu va supraviețui, dar poate pune viața în pericol).

 • Un avort spontan (pierderea copilului la începutul unei sarcini).

 • sarcină molară.

În timpul sarcinii, următoarele afecțiuni medicale grave pot provoca sângerare vaginală:

Sângerarea poate fi doar un semn al travaliului prematur. Travaliul prematur poate include, de asemenea, scurgeri vaginale, presiune în pelvis sau abdomen o durere de spate surdă, crampe, contracții și ruperea apei.

Dacă sângerați la începutul sarcinii, medicul dumneavoastră va dori să știe cât timp și cât de mult. Dacă aveți crampe și dureri la începutul sarcinii, el sau ea va cere analize. Aceastea poate include o ecografie, teste de sânge și urină.

Dacă sângerarea continuă nu este gravă, medicul dumneavoastră poate să o trateze recomandându-vă să vă odihniți, să vă relaxați și să nu faceți sex.

Păstrați-vă corpul sănătos. Luați zilnic o vitamină prenatală cu acid folic în timpul sarcinii.

Citește și:

Luați-o mai devreme dacă intenționați să rămâneți însărcinată.

Evitați fumatul, consumul de alcool și consumul de droguri ilegale.

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua medicamente pe bază de rețetă. Când sunteți însărcinată, nu trebuie să utilizați tampoane. Sângerările pot fi tratate cu o repaus la pat pe termen lung, spitalizare sau intervenție chirurgicală.

Nu puteți preveni un avort spontan după ce a început. Cauza exactă este de obicei necunoscută. Majoritatea femeilor pot avea sarcini sănătoase în viitor. Dacă ați pierdut mai mult de 3 sarcini, discutați cu medicul dumneavoastră.

Dacă aveți sângerare sau spotting în orice moment în timpul sarcinii, medicul dumneavoastră va dori să colecteze cât mai multe informații posibil. Vor pune întrebări de tipul:

Citește și:
 • Cât de avansată este sarcina?

 • Ați avut sângerări în orice moment în timpul sarcinii?

 • Când a început sângerarea?

 • Sângerarea este abundentă sau “spotting”?

 • Pornește și se oprește?

 • Cât de abundentă este sângerarea?

 • Ce culoare are sângele (roșu aprins sau maro închis)?

 • Are sângele miros?

 • Aveți crampe sau dureri?

 • Vă simțiți slăbită, obosită sau amețită?

 • Ați avut vărsături, greață sau diaree?

 • Ați avut febră?

 • V-ați supus unui stres suplimentar?

 • Când ați făcut sex ultima dată? Ați sângerat după?

Aveți o tulburare de sângerare? Femeile cu tulburări de sângerare sunt expuse riscului de complicații în timpul și după sarcină.

Aceasta include anemia cu deficit de fier, sângerări în timpul sarcinii și sângerări grave după naștere (hemoragie postpartum).

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a rămâne gravidă dacă aveți o tulburare de sângerare. De asemenea, tulburările de sângerare sunt genetice.

Care este grupa dumneavoastră de sânge? Dacă grupa dumneavoastră de sânge este Rh negativ, veți avea nevoie de tratament cu un medicament numit imunoglobulină Rho(D). Acest lucru previne complicațiile legate de viitoarele sarcini.

Sângerarea vaginală este de obicei sânge fără cheaguri sau țesut. Dacă vedeți altceva decât sânge, sunați imediat medicul dumneavoastră.

Încercați să colectați scurgerile într-un recipient și să o aduceți cu dumneavoastră când mergeți la medicul dumneavoastră. Poate însemna că ați avortat.

Dacă acesta este cazul, medicul dumneavoastră vă va oferi îngrijiri suplimentare.

Dacă nu a trecut tot țesutul de la avortul spontan, medicul dumneavoastră poate avea nevoie să efectueze o procedură.

Această procedură se numește dilatare și chiuretaj. Implică deschiderea colului uterin. Medicul dumneavoastră va aspira ușor țesutul rămas din avortul spontan.

Vizionare placuta


Interesul doctorului Belghiru Vlad pentru știință a fost amplificat în adolescență, urmând unul dintre cele mai prestigioase licee din România, Colegiul Național Carol I.
...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.