Din această cauză ajungem la doctor prea târziu, moment în care mai putem doar să încetinim dezvoltarea anumitor afecțiuni, dar nu mai putem să le și vindecăm. Dacă nu vrei să ai parte de un astfel de diagnostic, îngrijește-ți din timp vederea. Iată ce-ți sugerăm noi!

Consultația oftalmologică la ordinea zilei

Nu putem să tratăm sau să prevenim o afecțiune despre care nu știm nimic. Așadar, se recomandă ca adulții să meargă la un control oftalmologic cel puțin o dată la trei sau cinici ani. Desigur, merită să iei în calcul și aspecte care țin de locul de muncă sau de starea actuală a vederii tale. Dacă deja simți că vederea îți este afectată, nu aștepta până când situația se înrăutățește.

După ce treci de 40 de ani, cel mai probabil vei avea nevoie de ochelari de citit și, dacă porți deja ochelari, se recomandă să faci un consult o dată la doi ani. E posibil să ai nevoie de o dioptrie nouă după această perioadă. În cazul în care lucrezi mult în fața unui ecran, nu uita să iei pauze de cel puțin cinci minute o dată la o oră și să folosești și picături pentru ochi, dacă ți le recomandă oftalmologul.

Metode naturale

Calitatea vederii este influențată inclusiv de starea noastră generală de sănătate. Așadar, pentru o vedere mai bună, se recomandă atât exercițiile fizice, cât și o dietă echilibrată. Mișcarea poate reduce inclusiv tensiunea oculară.

Apropo de exerciții, clipitul des este o metodă care poate îmbunătăți de asemenea în mod natural vederea. Se recomandă să clipești de 10-20 de ori, o dată la cinci minute. De asemenea, rotește ochii încet, în cerc, de zece ori în sensul acelor de ceasornic și de zece ori în sensul invers.

În ceea ce privește alimentele consumate, ține minte că cei mai importanți sunt antioxidanții. Astfel, consumă regulat legume și fructe verzi și galbene. Cele mai bune alimente din această categorie sunt spanacul, morcovii, murele, afinele, dovleacul, pepenele galben, roșiile, portocalele, papaya. De preferat ar fi să le consumi zilnic.

Pastile pentru ochi

În cazul în care nu reușești să asimilezi toate substanțele nutritive necesare din dietă, ai putea folosi și suplimente alimentare. Te sfătuim să consumi astfel de produse doar dacă ți le recomandă un medic, în funcție de diagnosticul pe care îl primești. Nu există la momentul actual suficiente studii care să dovedească utilitatea suplimentelor alimentare.

Toate informațiile pe care ți le-am oferit în cadrul acestui articol au doar un scop pur informativ și nu înlocuiesc sub nicio formă o consultație și un diagnostic avizat. În consecință, dacă vrei un sfat avizat și care să ia în calcul particularitățile vieții tale, consultă un specialist!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: