Setari Cookie-uri

PRODUSE BIO

Produsele BIO sunt acele produse care sunt obþinute doar din extractele plantelor crescute pe pãmânturi netratate chimic ºi din seminþe nemodificate genetic. În plus la produsul finit nu se adaugã conservanþi chimici, nu se adaugã coloranþi ºi nu se adaugã parfumuri sintetice sau obþinute din petrol sau derivate, nu conþin parabeni.Rutina femeilor implicã folosirea demachiantului, a cremei de faþã, a produselor de machiaj ºi a rujului. Un studiu britanic recent, publicat în revista "In-Cosmetics" ºi preluat de daiymail.co.uk, aratã cã epiderma femeilor absoarbe anual 2, 3 kilograme de substanþe toxice, potenþial cancerigene din creme de corp, rimeluri sau rujuri. În cadrul acestei cercetãri, biochimistul Richard Bence a studiat timp de trei ani substanþele prezente în produsele cosmetice convenþionale. „Trebuie sã începem sã ne punem întrebãri asupra compoziþiei produselor, ºi nu sã le acceptãm pur ºi simplu pentru cã ni se spune cã sunt sigure", a spus Bence. El a adãugat cã nu se ºtie încã ce efect au aceste substanþe chimice atunci când sunt amestecate. „Efectul ar putea fi mai puternic decât suma efectelor substanþelor luate separat", a explicat specialistul.
Un produs cosmetic, in general si sub orice formã este compus in mod obligatoriu din principii active, excipienþi si aditivi. Un produs BIO este compus din 35% principii active, in timp ce un produs tradiþional conþine mai puþin de 1%. Aditivii care sunt prezenþi in produsele obiºnuite sunt absente in cele biologice, iar asta este un adevãrat rãsfãþ pentru piele. In plus ambalajele produselor biologice sunt reciclabile si nici un test nu a fost realizat pe animale. O etichetã a unui produs BIO trebuie sã arate cã acesta respectã niºte norme extrem de stricte: fãrã parfum, fãrã colorant, fãrã conservator artificial, fãrã produse de sinteza, fãrã alcool, parafinã, vaselinã sau glicerinã.
Compuºii produsului nu trebuie sã fi suferit nici un tratament chimic, de nici un fel. Ceea ce trebuie sã reþinem este cã un produs cosmetic trebuie sã deþinã minim 70% compuºi biologici pentru a putea primi numele de „BIO”.
Produsele “BIO” sunt recomandate de medicii dermatologi, însã, din pãcate, þara noastrã duce lipsa de o piaþã dezvoltatã din acest punct de vedere.
Produsele organice, care vor fi prezente pe piaþa româneasca vor trebui sã conþinã pe ambalajele lor logo-urile organizaþiilor de certificare europene, BDIH, ECOCERT, BCS OKO GARANTIE, DEMETER, indiferent cã sunt producãtori sau importatori.
Potrivit estimãrilor privind folosirea zilnicã a cosmeticelor, trei produse cosmetice de îngrijire sunt folosite pe bebeluºi ºi copii, zece sunt folosite de bãrbaþi, iar femeile folosesc ºase produse cosmetice ºi treisprezece produse de make-up; câteva produse sunt folosite de mai multe ori pe zi. Fiecare din aceste produse conþine cel puþin douã substanþe cancerigene, ceea ce înseamnã cã în fiecare zi, în medie, ne expunem copiii la 6 substanþe cancerigene diferite, bãrbaþii la 20 substanþe cancerigene, iar femeile la 38 substanþe cancerigene.
In timp ce ingredientele sunt listate pe produse, nu existã nici un avertisment despre riscul apariþiei cancerului, datoritã acestor ingrediente!!!!
Este de neconceput cum orice femeie, în cunoºtinþã de cauzã, îºi expune persoanele iubite la aceastã boalã cumplitã!
DE CE SUBSTANÞE SÃ NE FERIM?
Alegeþi produsele care NU conþin urmãtoarele ingrediente:
• DEA, MEA, TEA
• Petrolatum
• Midazolidinyl urea si DMDM hydantoin
• Isopropyl
• Sodium lauryl sulphate (SLS )
• PVP/VA copolymer , Padimate-O, Methyl, propyl, butyl si ethyl paraben
• Coloranþi sintetici
• Talc
• Parfumuri sintetice
• Extracte modificate genetic
Produsele bio-organice SUNT SINGURELE PRODUSE
care nu conþin aceste ingrediente menþionate mai sus!!
Grija pentru frumuseþea corporalã, sãnãtatea pielii sau perfecþiunea machiajului poate ascunde uneori secrete urâte. Ambalate frumos ºi cu arome îmbietoare, produsele cosmetice se dovedesc de multe ori niºte falºi prieteni, în special pentru femeile care vor sã rãmânã frumoase pânã la vârste înaintate. Preocuparea crescutã faþã de substanþele toxice din produsele cosmetice, între care parabenii sau ftalaþii, a creat un boom al pieþei cosmeticelor naturale ºi organice.
Apã, glicerinã, cetearyl alcohol, acid stearic, sulfat de sodiu cetearyl, thiodopropionat dilauryl, sulfat de sodiu, metilparaben, propilparaben ... Toate aceste denumiri bizare seamãnã cu o listã de ingrediente pentru detergenþii pe care-i þinem sub chiuvetã. În fapt, e vorba de o listã aiuritoare de substanþe chimice conþinute într-un banal „sãpun testat dermatologic".

În fiecare zi, o femeie obiºnuitã aplicã 175 de substanþe chimice pe întreg corpul, prin ºampoanele, sãpunurile, deodorantele sau produsele de machiaj folosite. Aceastã cifrã surprinzãtoare este rezultatul unui recent studiu realizat în SUA de o organizaþie nonprofit care militeazã pentru folosirea ingredientelor naturale. Cel mai pervers efect al acestor chimicale este faptul cã pielea devine dependentã de ele, iar substanþele chimice se substituie protecþiei naturale a corpului. În cele mai rele cazuri, cosmeticele provoacã erupþii sau reacþii alergice.

Cine tine la sanatate si vrea sa foloseasca produse BIO sa-mi scrie pe carolina_sanda@yahoo.com





carolinasanda
Postat pe 28 Octombrie 2008 11:47
O gama larga de produse bio, eco si naturale puteti comanda si online. Va recomand Eco Delivery ( www.ecodelivery.ro )

Cu prietenie,

Vladimir
kudika098825
Postat pe 4 Ianuarie 2010 10:41
Sper ca nu vorbim de life care, acelea sunt naturale nu bio. BDIH nu ofera certificare bio ci naturala,
ra_kudika
Postat pe 28 Aprilie 2010 13:21
de obicei eticheta este inselatoare ,ascund si e-uri!
roz5blue6lila7
Postat pe 5 August 2010 13:39
De la: ra_kudika, la data 2010-04-28 13:21:44Sper ca nu vorbim de life care, acelea sunt naturale nu bio. BDIH nu ofera certificare bio ci naturala,


Nu-s nici naturale...au 2 ingrediente naturale si 20 de chimicale langa...
kudika226898
Postat pe 5 August 2010 18:06

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
produsele cosmetice avon 2 De la: Shhh 30 Ianuarie 2010 19:02
Trusa Machiaj Fraulein38 1 De la: Lalyly 2 Februarie 2012 16:37
tratamente cosmetice personalizate, gratuite, produese bio, marci renumite 1 De la: destin67 28 Ianuarie 2010 09:43
Mary Kay 23 De la: matracucu 28 Octombrie 2011 13:46
Produse cosmetice de la mai multe firme 1 De la: Blu3eyesb4by 24 Ianuarie 2010 14:47