Setari Cookie-uri

cum sa supravietuiesc la birou?

lucrez in sistemul bancar intr-un post de vanzari la o sucursala din bucuresti, si ceea ce la inceput a parut un job de vis s-a transformat intr-un cosmar din cauza sefei mele. este o persoana f autoritara si abuziva, din cauza ei la serviciu e tot timpul o atmosfera tensionata si un coleg recent si-a dat demisia din cauza umilintelor suferite. pornind de la realizarea targetului, care e destul de greu dar nu imposibil de realizat in aceasta perioada de criza, incep toate problemele: indiferent cat te straduiesti sa fii performant, eforturile nu sunt deloc apreciate, niciodata nu e suficient, injurii de genul "incompetento" sau "esti varza" le auzi de cateva ori pe zi impreuna cu amenintari ca de luna viitoare sa nu mai vii la serviciu, cu toate ca ea, directoare, nu face niciun efort de vanzare. ne insulta si viata personala, ne obliga la ore suplimentare neplatite, altfel ne trezim cu evaluari neperformante la sfarsit de luna, suntem practic niste sclavi fara drept de opinie,pentru ca ea are mereu dreptate si nu se poate purta o discutie civilizata cu ea. din pacate solutia cea mai simpla - sa plec in alta parte unde sunt apreciata si mai ales respectata - nu e posibila, am contractat un credit, ca si multi dintre colegii mei, si acum suntem legati de acest loc de munca, mai ales ca in perioada asta nici ofertele nu prea abunda. ma ajutati cu un sfat, cum sa supravietuiesc in cele 12 ore petrecute la birou, fara sa pun la suflet, sau cum sa ne facem auziti sa ii temperam aerul dictatorial? nici pauza de masa nu avem, ne da in continuu de lucru, deja am un inceput de ulcer din cauza meselor pe apucate si a stresului peste masura. voi v-ati mai confruntat cu astfel de sefi?eu si colegele mele plangem pe rand la baie ca suntem tratate ca niste carpe, pur si simplu innebunesc si nu stiu ce sa mai fac sa nu ma mai duc zilnic cu scarba la serviciu..
oportunity
Postat pe 22 Septembrie 2009 23:13
ha ...sigur nu esti colega cu mine?

asa este peste tot..si banuiesc ca sefa ta a uitat de unde a plecat(bineinteles daca luat-o de jos) cat de greu sunt de realizat target-urile suprasolicitante...intradevar oferte pe piata muncii nu's
incerca sa-ti amintesti ce te-a atras la inceput in domeniul acesta ..cat de placut e sa ajuti si sa educi oamenii in acest stil ..fianciar .

si pana la urma stii ca atunci cand ajungi acasa tre' sa lasi problemele la munca ,right?
ionelaela
Postat pe 22 Septembrie 2009 23:29
foarte optimist, ionelaela, ma bucur ca ai gasit forta de a nu pune la suflet problemele de serviciu!
f amuzant : "si pana la urma stii ca atunci cand ajungi acasa tre' sa lasi problemele la munca ,right?"
...pentru ca acasa ajung la 10 seara, nu mai ramane mult de gandit la probleme
forta de munca si incredere sa avem atunci! vb aia, noi muncim nu gandim, degeaba se lauda toate multinationalele cu valori pompoase pe care le aplica in randul angajatilor, pana la urma peste tot e exploatarea angajatului la maxim, si cand nu mai poate, ne descotorosim de el....m-a saturat sa muncesc pt altii, astept ziua cand o sa-mi pot incepe propria afacere, macar sa stiu ca ma spetesc pt mine
oportunity
Postat pe 24 Septembrie 2009 00:03
..daca tu crezi cu adevarat ca esti competenta si ai putea/o demonstra..daca nu exista o instanta superioara pentru directoarea aia..la care sa te adresezi...atunci mai bine..cauta alt serviciu..adica pe directoarea aia nu ar putea/o da nimeni afara?
kudika066423
Postat pe 24 Septembrie 2009 02:03
Cauta un avocat specializat (de preferat, dar nu obligatoriu) in Dreptul Muncii si stai (stati) de vorba cu el. faceti cheta, il platiti si va invata el unde si ce trebuie facut. Daca doar o sa va lamentati la toaleta sau la o tigara.. nu veti schimba situatia. Iti pot spune doar ca exista rezolvare, dar voi sunteti cei care trebuie sa luati initiativa..
rashela
Postat pe 24 Septembrie 2009 03:47
da...sigur de parca se poate face ceva
de obicei "tiranele" acestea stiu sa dea in evaluarea anuala foarte bine d p d v profesional,iar in ceea ce priveste inspectia resurselor umane ...este strict birocratica nu psihologica
ionelaela
Postat pe 25 Septembrie 2009 22:40
De la: ionelaela, la data 2009-09-22 23:29:16ha ...sigur nu esti colega cu mine?

asa este peste tot..si banuiesc ca sefa ta a uitat de unde a plecat(bineinteles daca luat-o de jos) cat de greu sunt de realizat target-urile suprasolicitante...intradevar oferte pe piata muncii nu's
incerca sa-ti amintesti ce te-a atras la inceput in domeniul acesta ..cat de placut e sa ajuti si sa educi oamenii in acest stil ..fianciar .

si pana la urma stii ca atunci cand ajungi acasa tre' sa lasi problemele la munca ,right?


E peste tot asa, pe naiba. Daca cu asta ma e usor sa acceptati situatia, e alegerea voastra insa, va mintiti singure. NU e asa peste tot si aveti dreptul de a alege, sunt compromisuri pe care trebuie sale faceti la fiecare loc de munca, insa respectul trebuie sa fie prioritar (mai ales intr-un loc cum este banca). Genul asta de sefi sunt genul de oameni frustrati, fara viata personala, sau daca aceasta exista, e la pamant. De obicei acasa sunt oite cuminti, si la job lupi, findca este singurul loc care le gadila orgoliul si le da o anumita incredere in sine, dar este doar o iluzie. Sunt patetici!
DRAGOMIR_ALEXANDRA
Postat pe 28 Octombrie 2010 14:30
De la: oportunity, la data 2009-09-22 23:13:35lucrez in sistemul bancar intr-un post de vanzari la o sucursala din bucuresti, si ceea ce la inceput a parut un job de vis s-a transformat intr-un cosmar din cauza sefei mele. este o persoana f autoritara si abuziva, din cauza ei la serviciu e tot timpul o atmosfera tensionata si un coleg recent si-a dat demisia din cauza umilintelor suferite. pornind de la realizarea targetului, care e destul de greu dar nu imposibil de realizat in aceasta perioada de criza, incep toate problemele: indiferent cat te straduiesti sa fii performant, eforturile nu sunt deloc apreciate, niciodata nu e suficient, injurii de genul "incompetento" sau "esti varza" le auzi de cateva ori pe zi impreuna cu amenintari ca de luna viitoare sa nu mai vii la serviciu, cu toate ca ea, directoare, nu face niciun efort de vanzare. ne insulta si viata personala, ne obliga la ore suplimentare neplatite, altfel ne trezim cu evaluari neperformante la sfarsit de luna, suntem practic niste sclavi fara drept de opinie,pentru ca ea are mereu dreptate si nu se poate purta o discutie civilizata cu ea. din pacate solutia cea mai simpla - sa plec in alta parte unde sunt apreciata si mai ales respectata - nu e posibila, am contractat un credit, ca si multi dintre colegii mei, si acum suntem legati de acest loc de munca, mai ales ca in perioada asta nici ofertele nu prea abunda. ma ajutati cu un sfat, cum sa supravietuiesc in cele 12 ore petrecute la birou, fara sa pun la suflet, sau cum sa ne facem auziti sa ii temperam aerul dictatorial? nici pauza de masa nu avem, ne da in continuu de lucru, deja am un inceput de ulcer din cauza meselor pe apucate si a stresului peste masura. voi v-ati mai confruntat cu astfel de sefi?eu si colegele mele plangem pe rand la baie ca suntem tratate ca niste carpe, pur si simplu innebunesc si nu stiu ce sa mai fac sa nu ma mai duc zilnic cu scarba la serviciu..


atata timp cat tie iti place ceea ce faci si esti multimita de tine nu-ti poate nimeni spune altfel. Eu stiu ce inseamna sa lucrezi cu un om dificil (sa-i spunem asa ) insa pe mine ma motiveaza colegii, munca pe care o fac si satisfactia la finalul fiecarei zi ca am facut ceva bun.
_Cryssa_
Postat pe 28 Octombrie 2010 14:48
am reusit intre timp sa ma transfer cu mult efort tot in cadrul aceleiasi organizatii, dar la o alta agentie, unde chiar daca se munceste la fel de mult, exista respect fata de oameni si simt ca fac parte cu adevarat dintr-o echipa. fosta directoare a incercat sa imi puna tot felul de piedici cand am plecat, m-a improscat cu noroi la superiori dar interviurile pe care le-am dat pt noul post au dovedit contrariul si am fost acceptata de catre noii manageri. castigasem un premiu la un concurs pe vanzari chiar inainte sa plec si nici nu mi l-au mai inmanat, atat de mult m-a vorbit de "bine" fosta sefa, dar nu mi-a mai pasat, asa mult m-am bucurat sa plec. acum ma uit la colegii care au ramas acolo si care imi povestesc ca indura ii continuare aceeasi umilinta, si ma felicita ca am gasit un post pe care sa plec, isi cauta si ei cu disperare. nu exista posibilitatea sa faca o sesizare, deoarece si superiorii sefei nu isi doresc decat rezultate indiferent de metoda prin care sunt obtinute, stilul tiranic e acceptat si incurajat tacit, iar sondajele de satisfactie in randul angajatilor sunt facute doar de forma, sa dea bine la HR ca ia uite ce loc de munca minunat, se cere parerea angajatului! ma bucur ca am scapat dar nu am liniste ca incompetenta si parvenita de fosta directoare mi-a ruinat 2 ani din viata in care am avut impresia ca am involuat profesional, ca mi-am pierdut stima de sine, sanatatea si nervii, si continua sa o faca si altora, fara sa o pedepseasca nimeni. din pacate mai mult de un cauciuc spart la masina de catre sotul nervos al unei colege pe care acesta nu o mai vedea decat in weekend de cat statea la serviciu, nu a patit pana acum..cateodata pur si simplu nu exista dreptate, decat scapare.
oportunity
Postat pe 3 Noiembrie 2010 21:56
parca vb de sefa mea...am mai deschis si eu un topic " m-am saturat oameni buni" si aproape sunt la fel de paranoice disperate de viata........................................stii cum rezist eu??........sunt buna in ceea ce fac si ii dau peste nas si ii raspund impertinent ....dar cateodata mor de ciuda ca nu pot sa-i trag una in pifometru..stiti k in desenele alea animate ea urla k isterica si u visezi cum ii tragi una in nanau si una in stomac si cade pe spate ..dupa care te trezesti din reverie si o vezi tot acolo urland ca isterica iar u nu poti nici macar s-o injuri (cel mai naspa feeling) eu voi demisiona si ii voi trimite dovezi sefului al mare k hartuieste moral angajatii..si sunt sigura ca sunt buna si-mi voi gasi in alta parte...nu-mi pierd speranta doar nu e singurul loc de munk wtf.....mult curaj si bafta spre un job mai bun unde sa ti se recunoasca meritele
kagome_kudika
Postat pe 20 Decembrie 2010 16:59
De la: oportunity, la data 2009-09-22 23:13:35lucrez in sistemul bancar intr-un post de vanzari la o sucursala din bucuresti, si ceea ce la inceput a parut un job de vis s-a transformat intr-un cosmar din cauza sefei mele. este o persoana f autoritara si abuziva, din cauza ei la serviciu e tot timpul o atmosfera tensionata si un coleg recent si-a dat demisia din cauza umilintelor suferite. pornind de la realizarea targetului, care e destul de greu dar nu imposibil de realizat in aceasta perioada de criza, incep toate problemele: indiferent cat te straduiesti sa fii performant, eforturile nu sunt deloc apreciate, niciodata nu e suficient, injurii de genul "incompetento" sau "esti varza" le auzi de cateva ori pe zi impreuna cu amenintari ca de luna viitoare sa nu mai vii la serviciu, cu toate ca ea, directoare, nu face niciun efort de vanzare. ne insulta si viata personala, ne obliga la ore suplimentare neplatite, altfel ne trezim cu evaluari neperformante la sfarsit de luna, suntem practic niste sclavi fara drept de opinie,pentru ca ea are mereu dreptate si nu se poate purta o discutie civilizata cu ea. din pacate solutia cea mai simpla - sa plec in alta parte unde sunt apreciata si mai ales respectata - nu e posibila, am contractat un credit, ca si multi dintre colegii mei, si acum suntem legati de acest loc de munca, mai ales ca in perioada asta nici ofertele nu prea abunda. ma ajutati cu un sfat, cum sa supravietuiesc in cele 12 ore petrecute la birou, fara sa pun la suflet, sau cum sa ne facem auziti sa ii temperam aerul dictatorial? nici pauza de masa nu avem, ne da in continuu de lucru, deja am un inceput de ulcer din cauza meselor pe apucate si a stresului peste masura. voi v-ati mai confruntat cu astfel de sefi?eu si colegele mele plangem pe rand la baie ca suntem tratate ca niste carpe, pur si simplu innebunesc si nu stiu ce sa mai fac sa nu ma mai duc zilnic cu scarba la serviciu..


Chiar daca topicul a fost deschis mai demult, am sa incerc sa lamuresc anumite aspecte. Vor fi de folos si altora.

Daca este autoritara si abuziva inseamna ca nu si-a castigat respect si incredere de la subordonati. Un astfel de sef nu este un lider, ci o secretara cu drepturi extinse.
Acel coleg a gresit ca si-a dat demisia. Voi, restul ati gresti si voi ca nu l-ati sutinut. Daca era unitate intre voi nu se intamplau lucrurile asa.
De obicei sefii incearca sa dezbine exact pentru a nu va uni impotriva lui.
Deci pe viitor, luptati impreuna, nu numai separat.
Ca sa fie apreciate eforturile, intai trebuie sa ii doara, sa vada cum e sa nu faci.
Injuriile si amenintarile sunt o metoda de razboi psihologic, de mentinere a controlului, pumnul de fier. La astea trebuie raspuns de genul "daca nu esti multumit(a) / daca nu e bine asa, daca nu e eficient asa, arata-mi tu cum se face mai bine, mai eficient, etc".
In momentul ala seful va trebui sa puna efectiv osul la treaba, ceea ce nu il va interesa, deci automat o va lasa mai moale.
De asemenea, amenintarea cu datul afara e tot din categoria razboi psihologic, deoarece un sef, oricat de distrus ar fi, nu isi va da oamenii de baza afara.

Orele suplimentare neplatite reprezinta o ilegalitate. La ora terminarii programului, rupeti toti iesirea.
Daca se comenteaza ca de ce nu stati moca la ore, ziceti ca va raspunde ITM-ul la intrebarea asta. Si legal, aveti toate drepturile in sensul asta.

Credtul este alta problema, una bazata pe o greseala personala. Intr-adevar cand ai un credit esti legata mult de locul de munca. Aceasta greseala au facut-o din nefericire foarte multi. Acum e sunt "legati de glie", cum se zicea pe vremuri.

Altceva foarte important e sa nu te stresezi. DELOC. Trateaza cu durere in cot tot ce vine dinspre sefi. Asta se poate cu o atutudine de genul: "da, asa e cum zici tu, asa fac, in fine, cum vrei, etc".
Chiar daca nu au dreptate, fa cum zic ei. Si cand iese ceva nasol atunci li se va sparge in cap si le vei putea spune ca "asa ai zis, asa am facut".

Mai aveam cate ceva de zis, dar ce-i mai sus reprezinta esentialul.
La fiecare capitol exista tactici diverse si metode de rezolvare.
Important e sa nu renunti.

Max2
Postat pe 7 Decembrie 2011 11:37

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Pentru studenti, invitatie la Jobbing! 1 De la: jobbing 14 Martie 2009 12:56
femei puse in situatii...penibile 34 De la: katwoman 3 Aprilie 2009 23:10
MASCARA 6 De la: GABYTA13 23 Octombrie 2009 08:55
Mesaje private 21 De la: valivieru96 28 Ianuarie 2010 13:01
Jobul dorit o iluzie ???? 5 De la: Marryzza 18 Martie 2012 12:41