Setari Cookie-uri

FACTORI DE MAXIM RISC DIN ALIMENTATIA UMANA



Inainte de a cumpara un produs alimentar este bine sa cititi cu atentie eticheta. Legile comerciale obliga producatorii sa inscrie pe etichete, continutul si amelioratorii chimici folositi in procesul de productie a alimentelor. Insa nu intotdeauna aceste prevederi sunt respectate, existand la vanzare destule alimente cu continut periculos "scapat" de controalele de avizare a marfurilor alimentare. Iata cateva simboluri ale substantelor periculoase, publicate de Clinica de cerecetarea a cancerului juvenil din Bruxelles:

Aditivi cancerigeni:E102,110,123,129,131,132,142,153,160(d),210,211,213,214,

215,216,217,239,250,251,320,321,330,407,553(b),905,925,926,952.

E 123 este un puternic cancerigen. In SUA este interzis total, fiind confirmat ca responsabil de aparitia a numeroase cazuri de cancer uterin si mamar.

Aditivi mai putin nocivi:

E124,175,181,218,219,220,221,222,223,224,225,226,227,228,249,621,622,

950,951,957,1520.

O serie de aditivi alimentari sunt responsabili imediat sau in timp a deteriorarii starii de santate, desi mafia in special cea in halate albe, cunosc efectele, ori sunt nepasatori, ceea ce inseamna crima deliberata, ori au interese, fie si acela de avea in permaneta "clienti".

Iata cateva efecte provocate de aditivii alimentari:

Probleme de digestie si intestinale: E 220,221,222,223,224,225,226,227,228,

339,340,341,407,440,450,461,463,465,466.

Produc alergii alimetare: E102,104,107,110,120,122,123,124,127,128,129,131,132,142,151,152,154,155,

160(b),200,210,211,213,214,215,216,217,218,219,220,221,222,223,224,225,

226,227,228,230,231,232,235,236,239,249,250,251,252,282,310,311,312,320,

321,375,385,407,413,414,416,421,430,431,441,450,513,514,535,541,...

Altii produc migrene(E102,249,250,251,252,280,281,282,283,621,950,951,952),

Boli de piele(E230,231,232,233), nervozitate, candidoze ale cailor bucale si genitale, distrug si impiedica asimilarea vitaminelor, duc la modificari genetice.

In concluzie, daca acum esti santaos, nu uita sa eviti cat poti alimentele fabricate industrial. Ai deja simptome de anomalii sau boala, intreaba-ma!
Nutrisan
Postat pe 9 Ianuarie 2010 07:57

MULTUMESC ,scumpo pentru informare !
IOANA1947
Postat pe 20 Ianuarie 2010 18:56


PENTRU A INVINGE CRIZA ,PART - TIME PENTRU ORICE PROFESIE SI CALIFICARE , din Bucuresti sau orice alta localitate din Romania sau strainatate.

O oportunitate deosebita pentru profesii cu multiple contacte umane (avocat,medicde familie sau bspecialist ,farmacist,receptioner hotel,manager hotel,magazin sau centru de sanatate si frumusete ,antrenor echipa sportiva,etc)

Daca vrei sa castigi minim 1.000 E/luna dintr-un job part-time ,noi iti oferim toate conditiile . Sediul este in BUCURESTI , zona UNIVERSITATII. Daca te-ai hotarat suna te rog la 021.312.41.17 sau 021.312.41.80 …COD 1332 . sau
e-mail: ioana.bobocea@yahoo.com
NOI TE ASTEPTAM !
si
Daca vrei sa afli mai multe detalii despre mine intra te rog pe site: "sanoo.ro" ,apoi in dreapta pe harta Romaniei ,click pe Bucuresti-Ilfov ,apoi sus pe Cabinete medicale si in sfarsit click pe Cabinet individual "POWER KI" .
INCEARCA !
si vei afla foarte multe informatii utile pentru sanatatea ta .

IOANA1947
Postat pe 20 Ianuarie 2010 18:57
da e foarte util si in acelasi timp interesant...dar daca stam sa ne uitam bine aproape orice produs contine e-uri....deci ce facem?...nu mai mancam nimic?...eu adevarul e ca nu mananc foarte mult...am o dieta si mai mult ma bazez pe fructe,legume,mananc doar produse din soia..da intr-adevar daca stam sa ne uitam bine in lumae asta sunt foarte multe cazuri de cancere,dar de vina cine e de fapt?...adevarul e ca trebuie sa avem grija noi de noi insine,pt ca nimenui nu ii pasa de sanatatea noastra...deci..conluzia...trebuie sa ne bazam mult pe fructe si legume proaspete...carne de peste si de pui...si atunci nu ne lovim de nici un e....dar inca ceva...daca stam sa ne uitam bine chiar si painea contine o gramada de e-uri...deci nici ,,painea noastra cea de toate zilele,, nu o putem manca linistiti fara vreun risc..asa k...MULTA SANATATE..
tzutzy29
Postat pe 24 Ianuarie 2010 13:51
tzutzy29 .. Bunica mea a avut un stil de viata exact ca al tau si tot a facut cancer. Ghici de care? - de colon.A trait la tara,a mancat numai din gradina proprie,nu au folosit decat ingrasamant natural,miere in loc de zahar,a mancat doar carne de pui si peste si alea doar o data la 2 saptamani sa zicem.Iar din familia ei nimeni nu a avut cancer. Iar cealalta bunica a mancat de toate si are 93 de ani si e strong.Asa ca cine mai stie care e treaba cu cancerul si cu chimicalele astea?!
relax
Postat pe 24 Ianuarie 2010 16:39
bine zis relax!
xsAna
Postat pe 25 Ianuarie 2010 00:32
in primul rand ... trebuie sa avem grija de sanatatea noastra insa nu sa devenim maniaci , nu stiu daca ati observat copii de la tara , care mananca toate tampeniile au o sanatate de fier, iar altii care au fost dadacitzi au o sanatate subreda ... Sistemul nostru imunitar scade in momentul in care nu are cu cine sa lupta ... nu zic sa mancam toate tampeniile de pe piata , doar k fiecare individ este diferit , si nu doar alimentatia conteaza , ci si starea noastra generala de sanatate + daca practicam sau nu sport
healthy006322
Postat pe 25 Ianuarie 2010 00:53
In legatura cu tema asta...chiar ieri citeam cate ceva despre vitamine. Si la vitamina E spune ca lipsa ei din organism duce la dezechilibrarea ADN, generand mutatii oncogenice ce induc cancerul. Asa ce se poate sa mananci cel mai sanatos de pe planeta, dar sa nu iti placa nush ce fel de alimente, care sa zicem contin nush ce vitamine sau saruri minerale sau.... SI pac, te-ai pricopsit cu un cancer sau mai stiu eu ce altceva. Si apoi mai vine si atacul tuturor mizeriilor astora adaugat chipurile pentru gust, pentru afanare, pentru omogenizare...si ne-am dus cu totii!
Monituta
Postat pe 25 Ianuarie 2010 15:40
Buna ziua!
Exista o paine care nu contine E-uri si care nu e coapta in cuptor.Amanunte gasiti pe www.eltauniversitate.ro si tot acolo aflati si lista magazinelor care o comercializeaza.
Mihai Maria
mariam_healthy
Postat pe 5 Martie 2010 10:40
paine contine cele mai putine E-uri. Si ai varianta sa alegi "fara amelioratori" astfel ai scapat de ei. Dar la prafurile, aromatizanti culinari-baza pentru mancaruri, te-ai uitat ce scrie? Pe langa coloranti, studiza reteta potentiatorilor de arome, gen monosodium glutamat si derivatii lui, acesta intra in componenta tuturor aromatizantilor. Sa nu mai vb de coloranti, unde de regula predomina tatrazina.
100101
Postat pe 5 Martie 2010 10:51
da e adevarat dar va rog sa puneti si denumirile acestor substante pentru ca in ultima vreme am observat pe etichete denumirea stiintifica nu prescurtarea ,iar in aceste situatii oamenii nu mai stiu ce tip de E contine acel produs
iencimariana
Postat pe 5 Martie 2010 11:33
corect ar fi sa citim cat de cat etichetele si sa alegem produsele cu mai putini aditivi, dar oricat ne-am proteja apa, solul si aerul sunt poluate si imbibate cu tot felul de substante toxice. cum zicea cineva ca bunica ei a fost atenta la ce consuma, dar noi nu stim ca poate in zona ei s-au facut experimente chimice sau e aproape de vreo fabrica, poate a dormit langa frigider, etc.deci nu doar faptul ca a mancat produse care nu au fost din comert te condamna la cancer. apoi, in primul rand genetic unii sunt mai slabi altii mai puternici. apoi cineva foarte stresat sau nefericit sau nemultumit mereu are egale sanse la a face cancer, starea de bine face uneori minuni.
sanatate multa!
alexandra25
Postat pe 5 Martie 2010 17:05
Unul dintre aditivii alimentari cei mai periculosi folosiþi din abundenþã de producãtori este glutamatul de sodiu - MSG sau E 621. Denumirile sub care il intâlnim sunt multiple: monosodium glutamate, sodium glutamat, glutacil, glutavene, acid glutamic, monosodium - 1 - glutamate, sodium -1- glutamate

Glutamatul de sodiu este un intensificator al gustului folosit in foarte multe dintre produsele actuale, cu mare succes pe piaþã. Modul in care aditivul E 621 acþioneazã la nivelul organismului este foarte periculos. Astfel, glutamatul de sodiu (la fel ca si ceilalþi aditivi din aceeasi clasã de produse - glutamatul monopotasic E 622, diglutamatul de calciu E 623, glutamaul de amoniu E 624, diglutamatul de magneziu E 625) nu acþioneazã la nivelul gustului, ci al creierului. Rolul glutamatului este acela de a da creierului impresia cã acel aliment este foarte gustos. Aditivul E 621 este, pânã la urmã, o pãcãlealã pentru consumator in sensul cã gustul bun este dat de adaosul nociv, si nu de savoarea propriu-zisã a mâncãrurilor.
Glutamatul de sodiu se gãseste atât in produsele procesate, de tipul supelor concentrate, sosurilor, mezelurilor, condimentelor, budincilor, cât si in cele naturale, cum sunt ciupercile, brânzeturile, rosiile, drojdia si extractele vegetale.
100101
Postat pe 5 Martie 2010 17:19
stie careva ce alimente intretin afectiunea numita: "psoriazis"?
si deasemenea ce alimente ar fi bune de consumat pt ameliorarea acestei afectiuni
healthy012973
Postat pe 5 Martie 2010 17:26
da tie, ti-e lene sa cauti pe gogu? ia nu ne mai plictisi cu intrebari stupide, off topic!
100101
Postat pe 5 Martie 2010 17:29
gogu are parerile mult prea impartite si in contradictoriu referitor la ceea ce am intrebat eu :)
healthy012973
Postat pe 6 Martie 2010 16:14
Paine fara E-uri si fara conservanti....paine integrala de la Dobrogea, vezi mai multe pe www.breakfastfericit.ro. Sanatate
Donamishi
Postat pe 10 Martie 2010 11:22
Eu am o carte "Biblia alimentara" unde se gasesc toate e-urile si cele bune si cele rele. Foarte utila.
aishwa
Postat pe 10 Martie 2010 18:28
O am si eu si am studiat-o dar este imposibil sa tii minte ce-i acolo.Trebuie doar sa faci un studiu cu ce e-uri are un produs care-ti place si functie de asta sa-l mai alegi sau nu. Dar ideea este ca la un moment dat te plictisesti de produsul respectiv, intervine monotonia si ...o iei de la capat.Cea mai buna solutie ar fi sa interzica e-urile periculoase si sa verifice producatorii daca respecta legea sau nu.Asta inseamna protectia cetateanului .Sanatate!
Donamishi
Postat pe 11 Martie 2010 15:47
daca nu exista litera E , OARE MANCAM MAI SANATOS ?
healthy010635
Postat pe 3 Aprilie 2010 06:36
Doamne cata destaptaciune posedezi! Cum de te mai afli pe aceste meleaguri si nu la NASA, de exemplu. Noi, romanii, chiar ca nu putem fi seriosi. Ne place sa ne bagam ca musca in fundul calului, acolo unde chiar nu ne pricepem de loc.
Paunul
Postat pe 3 Aprilie 2010 08:10
Cu pensie de mizerie ce rost mai are sa citesti daca e nociv mancarea.E nociv ca ESTI SARAC, si nu poti manca mancaruri BIO, s-au ce mananca presedintele , ministri, si bogati.Fara bani nu prea ai ce sa alegi.La saraci nu le face meniu nici prldespri, nici spp.
elsopotyi
Postat pe 3 Aprilie 2010 10:09
De la: Monituta, la data 2010-01-25 15:40:39In legatura cu tema asta...chiar ieri citeam cate ceva despre vitamine. Si la vitamina E spune ca lipsa ei din organism duce la dezechilibrarea ADN, generand mutatii oncogenice ce induc cancerul. Asa ce se poate sa mananci cel mai sanatos de pe planeta, dar sa nu iti placa nush ce fel de alimente, care sa zicem contin nush ce vitamine sau saruri minerale sau.... SI pac, te-ai pricopsit cu un cancer sau mai stiu eu ce altceva. Si apoi mai vine si atacul tuturor mizeriilor astora adaugat chipurile pentru gust, pentru afanare, pentru omogenizare...si ne-am dus cu totii!


in cazul asta, faci de doua ori pe an o detoxifiere, iei suplimente alimentare - le inghiti rapid cu multa apa si nu mai simti gustul neplacut - , reduci stresul, pt ca poti manca oricat de sanatos, daca ai ultrasres, tot faci vreo boala, eviti apa cu clor, deoarece aceea impiedica si absorbtia vitaminei E dar creste si aciditatea organismului.. aste-as sfaturi generale, pt fiecare individ stilul de viata trebuie adaptat si particularizat, suntem unici cu nevoi si reactii diferite!
camiflorea
Postat pe 3 Aprilie 2010 11:31
De la: healthy012973, la data 2010-03-05 17:26:35stie careva ce alimente intretin afectiunea numita: "psoriazis"?
si deasemenea ce alimente ar fi bune de consumat pt ameliorarea acestei afectiuni


trebuie redus stresul si alcalinizat ph-ul organismului!
ALIMENTE ALCALINE:
-castraveti, salata verde, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, spanac, fasole verde, mazare verde, telina, varza, praz, morcovi, dovlecei, napi, ridichi, patrunjel, marar, ardei, rosii, si tot ce este verde (bogat in clorofila);
-lamai, lime, avocado, grapefruit, rubarba, pepene verde, nuca de cocos (atentie, nuca de cocos intreaga, nu macinata);
-apa pura, apa cu lamaie, ceai de plante medicinale, sucuri proaspete stoarse din legume, lapte de soia sau migdale, supa de legume;
-ulei de masline presat la rece, in general orice ulei care este presat la rece, ulei de catina, ulei de seminte de struguri.

Iar daca nici asa nu merge, ne intoarcem la suplimente alimentare si metode de alcalinizare a apei.. garantat eficiente!
camiflorea
Postat pe 3 Aprilie 2010 11:34
Hristos a inviat!sa aveti multa sanatate,pace si credinta in suflet.Am o intrbare;cine tine minte toate E'rile din produsele alimentare?ca doar nu o sa mergem cu lista de E'uri la cumparaturi,"nu putem cumpara produse Bio"zice cineva,"pensiile sant mici".....dar si taranii sant lacomi si pusi pe imbogatit(stropesc fructele si legumele cu tot felul de substante si folosesc seminte modificate genetic)iar preturile sant cat se pote de mari,fara suparare dar sa ne gandim si la acest aspect.
doinitaeda
Postat pe 6 Aprilie 2010 17:01
De la: doinitaeda, la data 2010-04-06 17:01:12Hristos a inviat!sa aveti multa sanatate,pace si credinta in suflet.Am o intrbare;cine tine minte toate E'rile din produsele alimentare?ca doar nu o sa mergem cu lista de E'uri la cumparaturi,"nu putem cumpara produse Bio"zice cineva,"pensiile sant mici".....dar si taranii sant lacomi si pusi pe imbogatit(stropesc fructele si legumele cu tot felul de substante si folosesc seminte modificate genetic)iar preturile sant cat se pote de mari,fara suparare dar sa ne gandim si la acest aspect.


Adevarat a-nviat!Permite-mi sa-ti spun ca taranii producatori nu sunt cei pe care-i vezi la tarabe si fac "prostii" taranii producatori sunt pe camp sau in gradina si multi dintre ei habar nu au ce inseamna modificate genetic( ca si dintre noi)ei pun in pamant semintele lor adunate din anul trecut.Ce vand cei pe care-i vedem in piete sunt produse de import majoritatea CHINA, fasole , usturoi, ceapa Turcia....Am vazut un documentar despre mancarea pe care o exporta chinezii.Ti se face parul maciuca.Toate sunt modificate genetic si "imbunatatite" cu pesticide ...de doua trei ori mai mult decat este admis, sau radiate la fel , peste admis.In bulionul produs in franta au gasit melamina provenita din proteinele importate din China...ce sa mai spunem, o nenorocire.Habar nu avem ce mancam. Vin in tara sute de containere zilnic prin port ...cine credeti ca face analize la conservele din China sau legume.NIMENI.Pentru asta este nevoie de specialisti, fonduri dar mai ales de bunavointa si seriozitate ....si vamesii sunt romani.Deci....numai Dumnezeu ne apara de o nenorocire. Sanatate!
Donamishi
Postat pe 8 Aprilie 2010 10:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Pastile de slãbit 26 De la: JustMeD 13 Noiembrie 2013 17:45
Dieta specifica grupelor sanguine 36 De la: concursKudika 18 Octombrie 2012 13:18
pastile de slabit dr. elena tataru 51 De la: mirela1971 8 Martie 2014 10:41
Afacerea ta 1 De la: danielatontsch 5 Martie 2009 22:03
ADIO CELULITA..... 1 De la: pussy_busy 14 Octombrie 2008 12:14