Amenajare sufragerie

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
vasile69 Avatarul lui vasile69

6 mesaje
Membru din: 27/11/2007

Buna seara tuturor,
De ceva vreme m-am apucat ca imi renovez apartamentul ... se pare ca peste cateva zile mesterii imi vor finaliza gletuirea si finisarea peretilor si vor trece la varuirea acestora.
Dati-mi si mie un sfat, va rog, …… culori sa folosesc pentru zugravirea peretilor in sufragerie, ce model de parchet sa imi montez ( ma refer la imitatiile de lemn ), precum si ce mobila pentru sufragerie( daca aveti posibilitatea) sa imi cumpar, tinand cont de urmatoarele aspect: Dimensiunile sufrageriei sunt : 3,20 x 4,40 m
Usa care comunica cu holul este din imitatie de cires(vezi www.Mattrom.ro model 035) cu sticla vitrata. Usa impreuna cu geamul …. care comunica cu balconul este din tamplarie PVC alb (Trocal).

Astept cu deosebit interes sugestiile dumneavoastra.
Multumesc anticipat.
Raporteaza abuz de limbaj
Mihaela09_condo Avatarul lui Mihaela09_condo

202 mesaje
Membru din: 9/05/2009
Oras: bucuresti

Ar trebui mai multe detalii, pentru a-ti putea fi cu adevarat de folos
Cateva idei sunt enumerate mai jos si poti porni de la ele.
-Alegerea culorilor tine de mai multi factori:de orientarea camerelor fata de punctele cardinale;de marimea lor,de functiile pe care le indeplineste fiecare camera;nu in ultimul rand de preferintele proprietarilor si de moda
-Culoarea parchetului este de obicei in contrast cu mobila, pentru ca aceasta sa iasa in evidenta
-Numarul pieselor de mobilier considerate necesare este important;daca livingul, de exemplu, va fi mobilat doar cu o canapea, doua fotolii, un stand audio-video si o masuta de cafea, amenajarea va fi aerisita si va permite culori si modele de tapet mai extravagante;invers, daca aici se vor mai afla si un birou si rafturi pentru lucrul acasa sau o biblioteca masiva cu multe carti, atunci culorile trebuie sa fie pastelate, luminoase, sa constituie un fundal discret, care nu incarca.
In concluzie,daca usa este deja cumparata, culoarea parchetului laminat o alegi cu 1-2 nuante mai deschisa; pentru ca sufrageria pare cam mica, te hotarasti pentru o culoare pastelata, in functie de criteriile de mai sus.Ca sa eviti monotonia, ai putea vopsi partea de jos a peretilor intr-o nuanta mai inchisa, partea de sus mai deschisa, iar la limita celor doua zone o dunga ingusta de culoare contrastanta.
Nu e chiar asa complicat daca incerci sa faci cateva schite si mai ales un plan de amplasare a mobilierului.
Culorile mobilierului, covorului , perdelelor si draperiilor trebuie armonizate si ele cu celelalte elemente.
In speranta ca ti-am putut fi de folos, spor la lucru!
Raporteaza abuz de limbaj