Setari Cookie-uri

expozitia mondiala 2010

Mi-ar place sa merg la Shanghai la expozitia mondiala ( visuri...) Se mai gandeste si altcineva? Deocandata nu am vazut nimic pe la agentii (nu sunt o curajoasa si, oricum, china e destul de departe...)
corinalice
Postat pe 2 Decembrie 2009 17:21
Cand are loc expozitia mondiala ??
lazy000599
Postat pe 7 Decembrie 2009 21:29
Dureaza destul de mult, intre 1 mai si 31 octombrie, asa ca alegerea unei perioade de vizitare n-ar trebui sa fie o problema, cel putin din punct de vedere al timpului...
corinalice
Postat pe 11 Decembrie 2009 11:11
Pai mare minune... cumperi un bilet de avion pana la Shanghai... cand gasesti o oferta. Apoi intri pe booking.com, venere.com sau asiarooms.com si alegi un hotel... si pleci... nu e complicat...
Imperator_lazy
Postat pe 12 Decembrie 2009 22:21
Stimata D.na ,astazi castig la loto,si, indiferent daca sunteti sau nu casatorita,va fac,oficial o invitatie.Sarutmana
kudika096251
Postat pe 20 Decembrie 2009 04:49
Despre ce expozitie este vorba?
adventurecamps_lazy
Postat pe 5 Ianuarie 2010 11:18
Expozitia Mondiala. World Expo
Imperator_lazy
Postat pe 14 Ianuarie 2010 20:34
Expozitia Mondiala 2010 Shanghai, China

Expoziþiille Mondiale Universale (World Expo) sunt, alãturi de Cupa Mondialã FIFA ºi Jocurile Olimpice, evenimente de o rezonanþã globalã, cu un imens impact economic ºi cultural.

Expoziþiile Mondiale, organizate sub egida Biroului Internaþional pentru Expoziþii (BIE, cu sediul la Paris, Franþa) reprezintã un vector important în promovarea valorilor naþionale la nivel global, oferind posibilitãþi unice pentru schimburile culturale, economice, ºtiinþifice ºi tehnice între þãri.

Expoziþiile Mondiale se desfãºoarã o datã la cinci ani ºi dureazã, de regulã, ºase luni. Istoria acestor expoziþii dateazã din 1851, cînd la Londra a fost organizatã "Marea Expoziþie Industrialã a Tuturor Naþiunilor”.

Expo 2010 este deosebitã prin faptul cã pentru prima datã o expoziþie mondialã va fi gãzduitã de o þarã consideratã în curs de dezvoltare. La 3 decembrie 2002, la sediul Biroului Internaþional pentru Expoziþii, China a fost selectatã dintre cinci þãri care au candidat la dreptul de a gãzdui urmãtoarea ediþie a Expoziþiei universale, celelalte patru fiind Coreea de Sud, Mexicul, Polonia ºi Rusia. Alegerea Chinei a fost determinatã de faptul cã pe durata ultimilor 30 de ani, China ºi, în special, oraºul Shanghai, au demonstrat ritmuri de dezvoltare spectaculoase ºi schimbãri pozitive remarcabile.

Tema Expoziþiei Mondiale 2010 "Un oraº mai bun, o viaþã mai bunã”, propusã de organizatori, vizeazã problemele urbanizãrii. China a ales aceastã temã deoarece ea reflectã dezvoltarea globalã a societãþii în secolul 21, numit "Secolul maºinilor ºi al noilor tehnologii”. Participanþii la Expoziþia Mondialã 2010 sunt invitaþi sã ofere soluþii optime ºi realizabile de ameliorare a infrastructurii urbane care ar duce la îmbunãtãþirea calitãþii vieþii în oraºe.

Este cert faptul cã Expoziþiile Mondiale oferã spaþii nu doar pentru demonstrarea realizãrilor din economie ºi ºtiinþã, ci ºi pentru desfãºurarea unor Forumuri Culturale Internaþionale. Aceste Forumuri oferã tuturor naþiunilor posibilitatea unicã de a-ºi prezinta cultura ºi tradiþiile în cadrul unui eveniment de o astfel de anvergurã.

World Expo 2010 se va extinde pe o suprafaþã de 5,28 km.p. în centrul oraºului Shanghai, pe ambele maluri ale rîului Huangpu, între podurile Nanpu ºi Lupu. Aici vor fi amplasate pavilioane care vor gãzdui þãrile participante, organizaþiile internaþionale ºi corporaþiile transnaþionale. Conform celor mai recente informaþii, 242 de þãri ºi organizaþii internaþionale ºi-au confirmat deja participarea la World Expo 2010. Republica Moldova este una din cele 46 state din Europa care vor participa la acest for global.

Expoziþia de la Shanghai promite sã devinã cea mai grandioasã manifestaþie expoziþionalã universalã din cîte au avut loc pînã acum. Organizatorii depun toate eforturile pentru a atribui World Expo 2010 statutul de cel mai important eveniment al mileniului trei. Circa 70 milioane de vizitatori sunt aºteptaþi sã cunoascã cultura ºi tradiþiile altor þãri, dar ºi realizãri ºi tehnologii de ultimã orã. Vizitatorii vor avea posibilitatea sã descopere experienþa ºi farmecul tuturor þãrilor participante.

Una din atracþiile principale ale Expo 2010 vor fi pavilioanele naþionale, construite de þãrile participante într-o varietate imensã de stiluri, tradiþii ºi concepþii. Este de menþionat faptul cã, dupã încheierea expoziþiei, autoritãþile locale vor transforma una din zonele Expo 2010 într-un Centru Internaþional de schimburi economice ºi culturale.

Începând de joi, toþi cei care ard de nerãbdare sã vadã Expoziþia Mondialã Shanghai 2010 ºi care credeau cã trebuie sã aºtepte încã jumãtate de an, pânã la deschiderea sa în mai 2010, îºi pot astâmpãra nerãbdarea admirând versiunea sa on line. ªi asta pentru cã joi a fost lansatã versiunea on line a acestei expoziþii de interes mondial, pe situl oficial al expoziþiei, la adresa de web www.expo.cn.

Prin intermediul unui program de calculator, oricine poate face o excursie virtualã în expoziþie ºi poate vizita din faþa calculatorului cele mai mult de 200 de pavilioane aparþinând aproape tuturor statelor lumii, multor regiuni de pe planetã ºi unor companii de prestigiu. Website-ul expoziþiei va fi deschis publicului ºi dupã ce porþile Expoziþiei Mondiale gãzduite în 2010 de China vor fi închise.


noi sintem un grup de prieteni care vom merge in cursul celor 6 luni avem avansate diszzcutiile cu o agentie de turism din Craiova va invit sa tinem aici legatura
Este una din cele mai mari manifestari din urmatorii 5 ani !!
kudika113627
Postat pe 15 Ianuarie 2010 19:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Australia 11 De la: indy2kro 29 Noiembrie 2010 11:02
Agentii din Bucuresti 26 De la: vladgg_19 14 Iulie 2014 17:51
autocare 16 De la: andra1188 27 Iunie 2011 11:02
urgent, vand bilet Nisipurile de aur, hotel slavey 4 * 8 De la: michelllebelle 21 Iulie 2010 16:04
Vand urgent 2 bilete turcia kusadasi hotel 4* vera santa maria allinclusive 2 De la: Kittty_kat 30 Iulie 2010 15:36