Setari Cookie-uri

ce facem cu criza?

buna!stim cu toate ca anul acesta e un an dificil. oare nu ar trebuis a ne facem probleme in ceea ce priveste planurile noastre? oare chiar nu conteaza cum iesim cu banii dupa nunta? adik dragostea ca dragoste, dar pana la urma e si o inevstitie materiala. preturile au crescut la toate deci si costurile sunt mai mari, oamenii de prin toata tara sufera financiar; ma intreb daca oamenii care vin nu mai pot sau nu mai sunt dispusi sa dea un dar de nunta cat sa ajute mirii ci doar sa isi acopere meniul sau mai rau daca multi nici nu mai vin ca nu au posibilitatea financiara... ce facem in situatia in care de abia se acopera locurile minime din restaurant si ramanem cu gaura? ce ziceti? oare ar fi mai bine daca nu am face nunta anul acesta si am astepta sa treaca toata nebunia? astept niste idei de la voi... eu chiar sunt ingrijorata, mai ales in cditia in care noi speram ca in urma nuntii si cu ajutorul unui credit sa ne luam un apartament in care sa stam...
kissu_grace
Postat pe 19 Februarie 2009 13:35
Iti asumi riscul, asta faci, dac deja ai totul aproape gata si mai ai putin pana la nunta, ce faci o amani pt cateva persoane care nu pot veni?Cred ca iti faci prea multe probleme.Oricum planurile pe care ti le faci tu cu banii sunt sub semnul intrebarii, nu cred ca ai multi invitati si nici bogati dc iti faci probleme, deci cati bani sperai sa faci ca sa-ti iei casa; si cu creditele acum e destul de greu.In concluzie parerea mea, mergi inainte si spera ca va fi bine.
alina
Postat pe 19 Februarie 2009 13:40
nunta e spre sfarsitul anului... iar invitatii cred ca ar fi in jur de 150 in mod normal, insa restaurantul te obliga sa platesti indiferent de situatie minim meniurile ptr 100 persoane( meniul este in euro); iar ac tip de invitati sunt de toate categoriile, iar multi din provincie care trebuie sa si vina in bucuresti atunci....
kissu_grace
Postat pe 19 Februarie 2009 13:50
Da e nasol sa faci nunta in Bucuresti.Eu sunt din Craiova si acolo o fac, dar stiu cum e aici ca stau si lucrez in Bucuresti.
Daca poti aman-o, nu am cum si nici nu cred ca as vrea,cine are obligatii treb sa vina si cine vrea sa-si faca oameni de nunta iarasi vine, orium eu am pe 2 mai, deci nu mai am ce face.
alina
Postat pe 19 Februarie 2009 13:53
nu cred ca aceasta "criza" ar trebui sa te faca sa amani nunta. ori daca o amani pierzi locul la restaurant, si stii cum e cu restaurantele in bucuresti, foarte greu gasesti un loc liber.
eu am avut nunta anul trecut si am avut 240 de invitati si pot spune ca in proportie de 99% a venit toata lumea la care am dat invitatii.
ai grija in alegerea meniului. nu lua totul de la restaurant. incearca sa iei tu toata bautura (iesi mai ieftin ca tu o iei la pret de en-gros, pe cand la restaurant ti-o da la pret triplu), fructele le poti lua tu, la fel le iei ieftin din en-gros, covrigei, crochete si alune le poti lua tot tu..
noi de exemplu nu am luat de la restaurant decat meniul care includea si 2 cafele si 2 chifle si sampania cu care ne-am intampinat invitatii au dat-o tot ei, dar acolo s-au cheltuit vreo 5-7 sticle de sampani. Astfel poti sa scoti un meniu mai ieftin la restaurant, mai ales ca ai spus ca ai rude si din provincie, care sigur nu iti vor da foarte mult la masa pt ca eu cheltuie si cu drumul. am o prietena care a facut nunta acum 3 ani si ea nu si-a luat nimic de acasa, toate le-a luat de la restaurant, inclusiv tortul, si a dus-o meniul la 2 milioane, ceea ce era enorm acum 3 ani. si chiar a ramas cu datorii dupa nunta pt ca a avut invitati si de la tara si multi i-au dat si 500 mii la masa, deci nici macar meniul nu si l-au achitat.
parerea mea e ca daca ai pornit pe un drum acum nu mai trebuie sa dai inapoi (adica sa amani nunta). daca la anu` o sa fie si mai scump meniul decat acum?? atunci ce faci, iar amani nunta? costul meniurilor nu va scadea in anii urmatori, din contra va creste, asa a fost in fiecare an pana acum. N-am auzit niciun restaurant sa zica ca la meniurile de nunti au scazut preturile.
carmela_grace
Postat pe 19 Februarie 2009 14:17
Nu-ti face probleme.Criza este bau-baul copiilor.Oamenii destepti ocolesc criza,nu se lovesc de ea.
maxx51
Postat pe 19 Martie 2009 15:13
ADEV E CA E GREU!
MAI ALES CAND FACETI SINGURI TOTUL!
E DESTUL DE AIUREA
SI MIE IMI ESTE FRICA PUTIN
SI MA GANDESC K CHESTIA ASTA SA NU IMI AFECTEZE CUMVA PREZENTA INVITATILOR LA NUNTA
SI ASA OAMENII GASESC TOT FELUL DE SCUZE CA SA NU SE PREZINTE
DECI...ASTA AR PICA LA FIX PTR CEI CARE VOR SA SE SUSTRAGA!
iulik_flore
Postat pe 20 Martie 2009 15:46
De la: kissu, la data 2009-02-19 13:35:34buna!stim cu toate ca anul acesta e un an dificil. oare nu ar trebuis a ne facem probleme in ceea ce priveste planurile noastre? oare chiar nu conteaza cum iesim cu banii dupa nunta? adik dragostea ca dragoste, dar pana la urma e si o inevstitie materiala. preturile au crescut la toate deci si costurile sunt mai mari, oamenii de prin toata tara sufera financiar; ma intreb daca oamenii care vin nu mai pot sau nu mai sunt dispusi sa dea un dar de nunta cat sa ajute mirii ci doar sa isi acopere meniul sau mai rau daca multi nici nu mai vin ca nu au posibilitatea financiara... ce facem in situatia in care de abia se acopera locurile minime din restaurant si ramanem cu gaura? ce ziceti? oare ar fi mai bine daca nu am face nunta anul acesta si am astepta sa treaca toata nebunia? astept niste idei de la voi... eu chiar sunt ingrijorata, mai ales in cditia in care noi speram ca in urma nuntii si cu ajutorul unui credit sa ne luam un apartament in care sa stam...


ASTA CU AVANSUL PTR UN AP. E CAM GREU!
EU MA ROG SA NU IES IN PIERDERE SI SA RAMAN GAURA!
NU MA MAI GANDESC SA MAI IES SI IN PLUS!!!
iulik_flore
Postat pe 20 Martie 2009 15:51
ceau carmela stiu ca nu e intrebarea potrivita pen tru topic,dar dca ai avut 240 d einvitati,imi zici si mie cam cata bautura ai avut,ca si eu vo avea cam 250 d einvitati si am nunta in iulie,si uni zic ca ajung 20 de sticle de wiski,alti zic ca trebuie 30.euu vreau sa am bere,wiski,angeli,tuica,vin,suc,si apa.nu prea stiu cam cate din fiecare! multumesc anticipat!
pisimaya_grace
Postat pe 21 Martie 2009 13:49
pisimaya vezi ca este un topic dedicat special bauturii de la nunta
acolo gasesti mai multe detalii si amanunte
iulik_flore
Postat pe 23 Martie 2009 12:13
viata merge inainte cu criza sau fara criza.daca o sa tina 10 ani ce facem gata nu mai face nunti 10 ani de acum...
kudika007717
Postat pe 27 Mai 2009 16:07
Fetelor,eu cred ca criza asta e doar un pretext...Eu am avut nunta pe 24 mai 2009, si vreau sa spun ca nu m-am gandit niciodata la castigul pe care-l voi avea dupa nunta. Mi-am dorit doar prietenii si rudele aproape...dar multi dintre ei s-au folosit de pretextul "criza" pentru a nu fii alaturi de mine! Din 100 de invitati, au venit doar 62...m-au dezamagit foarte tare! Noroc cu cei de la restaurant care ne-au pus sa platim doar fripturile, ca astfel am fii iesit gaura...pentru ca putini au platit peste menu. Asa ca nu stiu cat e de reala criza asta, dar oamneii se folosesc din plin de ea...
cookie-tatata
Postat pe 4 Iunie 2009 09:49
mare dreptate ai tu ... eu nu i inteleg invitatii mei peste jumatate stiu de nunta noastra de aproape un an nu acccept scuze ... si daca puneau separat 50lei in fiecare luna era ok eu asa as face daca as vrea cu adevarat sa merg la o nunta ... nu ti mai spun ca cine o sa mi zica ca vine cu o sapt inainte si la rest am surprize pt mine e sters de pe fata pamantului URASC NESIMTIREA SI LIPSA DE RESPECT mai ales ca am invitat numai rude apropiate si prieteni inteleg si eu criza dar si noi care facem nunta ne lovim de ea nu numai invitatii ....cum e redus totul din cauza banilor nici la o nunta nu te mai poti bucura
andre_dany
Postat pe 4 Iunie 2009 13:58
De la: pisimaya, la data 2009-03-21 13:49:58ceau carmela stiu ca nu e intrebarea potrivita pen tru topic,dar dca ai avut 240 d einvitati,imi zici si mie cam cata bautura ai avut,ca si eu vo avea cam 250 d einvitati si am nunta in iulie,si uni zic ca ajung 20 de sticle de wiski,alti zic ca trebuie 30.euu vreau sa am bere,wiski,angeli,tuica,vin,suc,si apa.nu prea stiu cam cate din fiecare! multumesc anticipat![/quote

Buna, scuze pisimaya, dar acum am vazut mesajul tau, . Bautura o iei in functie de cati invitati ai si mai ales daca stii ca beau mult vin sau whisky. cel mai bine este sa vorbesti cu seful de sala unde vei face nunta pentru ca el stie sa iti spuna aproximativ de cata bautura ai nevoie. eu asa am facut.
eu de exemplu, am stiut ca multi dintre invitati prefera whisky si am hotarat sa punem stica direct pe masa nu sa o lasam la bar si sa tot streseze ospatarul sa ii aduca cate un pahar. am luat circa 30 de sticle de wiski, insa am tinut cont ca noi am facut o petrecere si de cununie acasa unde care am avut 100 de invitati si am pus wisky si atunci pe masa. La restaurant am avut 23 de mese a cate 10 persoane, deci 23 de sticle la nunta, plus inca vreo 4 la cununie (ca atat s-a consumat atunci).Si am adus si acasa inca 3 sticle. Red bull am mai luat 3 bacsuri (si tot asa mi-au si ramas ca nu toata lumea folosea red bull)
Eu am avut Campari si Martini (pentru doamne) si astea le-am lasat la bar sa serveasca ospatarii pe cine doreste. Am luat cam 3 sticle de fiecare, si mi-au mai si ramas. la vin, din cate mi-a zis seful de sala s-ar pune cam 1 sticla la invitat, insa am facut noi o socoteala ca nu toti invitatii beau vin si am aproximativ 230 de sticle de vin (am folosit vinul si la petrecerea de cununie), iar la sfarsit mi-au mai si ramas cateva bacsuri de vin. apa si sucurile se pun tot cam o sticla de persoana. Eu am avut Cola si Fanta la 1 litru si apa minerala Dorna la 1,5 litrii. Apa plata am luat doar cateva bacsuri pentru persoanele care cereau apa plata, nu am pus pe masa sticla de apa plata, doar pe cea de apa minerala. Si am mai avut cateva cutii de suc natural de portocale care s-a folosit la Campari. Am avut vreo 20 de cutii la 2 litri si pe langa camparii a fost servit si la anumite persoane care au cerut suc simplu de portocale.
cam asta a fost bautura mea, nu am mai pus tuica sau altfel de vin. Bere nu am avut si nici nu s-a pus problema sa se ia bere. La nunta majoritatea se axeaza pe vin sau whisky (iti spun ca asa a fost la mine si la majoritatea nuntilor la care am fost, si au fost destule nunti ).
Am vazut ca tu ai zis 20 de sticle de whisky, s-ar putea sa-ti ajunga, asta daca vrei sa lasi bautua la bar si sa o serveasca ospatarii la pahar celui care solicita, iar daca vrei sa o pui pe masa sticla trebuie sa vorbesti la restaurant sa isi spuna cate mese o sa fie, si pe langa numarul de mese ar trebui sa mai ai circa 4 sticle in plus pentru orice eventualitate.
bafta
carmela_grace
Postat pe 5 Iunie 2009 15:38
vorba voastra.. daca e sa ne luam dupa criza, nu ne-am mai marita niciodata:))

asta e.. din 200 o sa va fie alaturi numai 60, dar stii sigur ca aia iti sunt adevarati si prieteni si tot. La ce sa am alaturi 200 de ipocriti? asa se cern multi...acum iti dai seama cine "va renunta la concediul de la mare pt ca tu te mariti si cine nu!"
cristinne83
Postat pe 8 Octombrie 2009 15:43
Fetelor stati linistite..problema cu criza este intr-adevar cel mai bun pretext pentru nesimtiti. Noi am avut nunta anul trecut....deci nici vorba de criza dar, au fost multi care sustineau sus si tare...vai nu care cumva sa nu ne invitati ca ne suparam rau de tot (oameni cu bani...foarte multi ..si la care noi am fost la nunti)...si care in ajunul nuntii au inceput cu scuzele. Surpriza cea mai placuta am avut-o de la verisorii sotului meu - 2 copii ramasi fara parinti si care au venit impreuna cu persoanele la care lucreaza (oamenii aceia nu aveau nici o obligatie...dar nu au vrut sa ii lase pe copii singuri)...Dar vorba sotului meu...fii barbata Zoe...capul sus si pieptul inainte...noi sa fim sanatosi..mai bine mai putini invitati,dar din toata inima, decat toata adunatura doar ca sa fie la numar.
corina_bacau
Postat pe 9 Octombrie 2009 08:55
Fetelor stati linistite..problema cu criza este intr-adevar cel mai bun pretext pentru nesimtiti. Noi am avut nunta anul trecut....deci nici vorba de criza dar, au fost multi care sustineau sus si tare...vai nu care cumva sa nu ne invitati ca ne suparam rau de tot (oameni cu bani...foarte multi ..si la care noi am fost la nunti)...si care in ajunul nuntii au inceput cu scuzele. Surpriza cea mai placuta am avut-o de la verisorii sotului meu - 2 copii ramasi fara parinti si care au venit impreuna cu persoanele la care lucreaza (oamenii aceia nu aveau nici o obligatie...dar nu au vrut sa ii lase pe copii singuri)...Dar vorba sotului meu...fii barbata Zoe...capul sus si pieptul inainte...noi sa fim sanatosi..mai bine mai putini invitati,dar din toata inima, decat toata adunatura ,doar ca sa fie la numar.
corina_bacau
Postat pe 9 Octombrie 2009 08:58
Pentru a trece ai usor de criza Elite Mariaj va ofera rochii de mireasa Pronovias La Sposa San Patrick, Maggie Sottero, Demetrios spre inchiriere. De ce sa arunci mii de euro pe o rochie pe care o vei purta doar cateva ore, mai bine inchiriaza rochia preferata semnata de un designer faimos, iar cu diferenta poti sa faci o gramada de alte chestii.

Modelele le gasiti pe:

www.inchirieri-rochiimireasa.ro
www.elitemariaj.ro
elitemariaj
Postat pe 9 Octombrie 2009 10:18
Daca ati ramas in urma cu achizitionarea cadourilor, intrati pe www.evermarket.ro
Aici puteti gasi o gama larga de cadouri la preturi avantajoase.
Va astept!
lif3_dr3am
Postat pe 19 Decembrie 2009 12:16

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Vand rochie de mireasa Bien Savvy 1 De la: Eliseda 6 Martie 2011 10:12
vand rochie de mireasa 1 De la: roxanag27 3 Februarie 2010 21:00
ARGINT IEFTIN !!! 2 De la: grace008225 27 Martie 2010 08:34
vand rochie de mireasa white lady 1 De la: ancabaran_yahoo_com 12 August 2009 16:30
Foto Video Trash The Dress 1 De la: eunescu09 30 Octombrie 2009 07:52