Setari Cookie-uri

Ce parere aveti despre cosmeticele naturale?

In primul rand vreau sa va urez tuturor un an nou fericit, plin de bucurii si zambete!

Deci, folositi cosmetice naturale? Ce parere aveti despre utilizarea unor cosmetice care pe langa un machiaj frumos, ingrijesc pielea, hidrateaza si ofera sanatate tenului, buzelor, ochilor?
Personal cred ca aceste cosmetice naturale reprezinta o revolutie a machiajului, intrucat indiferent de la ce companii recunoscute si ce branduri ar fi cosmeticele obisnuite, ele afecteaza tenul in timp.
Sunt hotarata sa folosesc astfel de cosmetice naturale, mai ales ca sunt la varsta la care daca nu am mare grija de tenul meu, incep ridurile...
Am incercat de la o prietena acum ceva timp corector, fond de ten, pudra, ruj, mascara - toate naturale, si au fost suuupeer! Sunt insa farduri mate - normal - de aceea trebuie sa ai si ceva cunostinte de makeup, intrucat acest tip de cosmetice se foloseste foarte mult de catre profesionistii in cosmetica pentru make-up-ul vedetelor, prezentatoarelor tv etc.
Intradevar, preturile sunt usor mai mari comparabil cu avon sau oriflame, insa similare cu l'oreal, Vichy etc.; oricum, daca tinem la tenul nostru si vrem sa fim mereu frumoase, atunci trebuie sa facem niste mici eforturi
Ana_Daniela_grace
Postat pe 2 Ianuarie 2010 22:17
In primul rand vreau sa va urez tuturor un an nou fericit, plin de bucurii si zambete! Eu despre cosmetice naturale nu pot sa zic decat lucrurii bune eu folosesc si imi place si imi foloseste sunt mai bune ,fineta lor, mirosul lor,eu sunt multumita de cosmeticile naturale.
pop50
Postat pe 12 Ianuarie 2010 06:10
In primul rand vreau sa va urez tuturor un an nou fericit, plin de bucurii si zambete! Eu despre cosmetice naturale nu pot sa zic decat lucrurii bune eu folosesc si imi place si imi foloseste sunt mai bune ,fineta lor, mirosul lor,eu sunt multumita de cosmeticile naturale.Acest mesaj am scris eu din gresala sa postat.
pop50
Postat pe 12 Ianuarie 2010 06:18

Cosmetice in culori naturale?

Sau cosmetice din fructe, legume....?

Daca faceti referire la a 2a categorie, eu nu am gasit in magazie asa ceva!
Nu exista spre comercializare, datorita termenului de garantie redus.
Adica, daca iti faci acasa (ori la cosmetica) o masca naturala (din fructe, legume...) e ok, insa nu o poti pastra pentru mai mult timp pentru ca isi pierde calitatile.
Orice produs din comert, asa-zis natural, contine tot felul de chimicale: pentru consistenta, pentru a rezista in timp, pentru ... te miri ce - acelea deja nu mai sunt naturale.
Natural insemna: iei capsuna, o faci terci si o intinzi pe fata.

Hai sa nu ne pacalim pe noi insine!
cameliagiurgiu
Postat pe 12 Ianuarie 2010 06:36

Erata: magazine.
cameliagiurgiu
Postat pe 12 Ianuarie 2010 06:37
asa cum zice cami, natural inseamna sa iti faci tu acasa din legume si fructe, sau te referi la produsele cosmetice cumparate de la plafar care cica ar fi naturale dar nu sunt. eu am cumparat de la plafar lotiune de corp si creme fara parabeni dar nu am fost multumita deloc, in schimb am gasit o gama de produse in farmacii care nu contin parabeni (fiindca acesta este inamicul nr 1 al pielii ce apare in cosmetice) ma refer la produsele vichy si bioderma
oanaiullliana
Postat pe 12 Ianuarie 2010 08:36
Povestea parabenilor este oarecum exagerata. Parabenii sunt conservanti utilizati de mult timp in produsele cosmetice cu rolul de a asigura stabilitatea fizico-chimica si microbiologica a produsului cosmetic. Este un sistem de conservare bun si daca aveti curiozitatea sa cititi ingredientele marilor producatori ( l'oreal de exemplu) ei apar listati cam asa : methylparaben,ethylparaben,propylparaben,etc) . Acesti conservanti au fost tinta unor discutii la nivel de comisie europeana pentru faptul ca studii stiintifice au aratat ca ei au fost depistati in tumorile mamare. De ce inca nu au fost interzisi de legislatie specifica domeniului? Pentru ca nu s-a putut demonstra ca sursa prezentei lor in aceste tumori sunt sigur produsele cosmetice. Astfel sa va ganditi ca unii din acesti conservanti pot fi prezenti si in produse alimentare!
Unii producatori au preluat aceasta tema si au dezvoltat formule fara parabeni fata de care se crease o isterie in randul consumatorilor. Sa va mai uitati cu atentie daca stiti ca sunt produse fara parabeni dar contin alte ingrediente poate mult mai susceptibile de nu fi " safe" pentru piele. Cosmeticele naturale sunt realizate pe baza de ingrediente care au un profil toxicologic si o toleranta epidermica foarte buna si sunt obtinute respectand anumite conditii foarte clar precizate de legislatia care aproba astfel de produse ca fiind naturale .Problema cu aceste produse din cate am observat este ca ele nu au aceeasi performanta la aplicare si dupa aplicare pentru ca sunt anumite ingrediente care nu pot fi inlocuite cu usurinta. Asa cum se intampla si cu compozitiile de parfumare fara alergeni ( ca si formulator de produse cosmetice cu greu poti gasi compozitii de parfumare fara alergeni care sa aiba note de miros si persistenta in produs asa cum au cele cu alergeni). Eu am cumparat de exemplu o lotiune tonica etichetata ca produs BIO pe care am platit 70 lei Ron si nu am putut sa o utilizez deoarece avea un miros exterm de neplacut la utilizare si nu indeplinea corect functia pentru care era creata.
Produsele Vichy de exemplu ca si cremele L'Oreal contin foarte multe uleiuri siliconice ( dimethicone, ciclomethicone etc.)care dau o senzatia foarte placuta la aplicare dar usuca pielea si o rideaza in timp.
Sfatul meu ca si specialist este :
1) sa cititi cu atentie ingredientele de pe produsul pe care doriti sa il cumparati ( exista site-uri care va invata care sunt ingredientele foarte " safe" din produsele cosmetice)
2) Sa apelati la un dermatolog care sa va spuna ce tip de piele aveti si care sunt problemele pe care le aveti in functie de varsta, regim de viata, probleme hormonale si apoi sa alegeti un produs care este cel mai indicat pentru pielea dumneavoastra.
3) sa utilizati alternativ produse cu ingrediente active diferite si sa utilizati in mod corect aceste produse respectand etapele de : demachiere, tonifiere, hidratare , hranire.
Este interesant faptul ca noi suntem foarte sensibili la reclamele ce se fac pentru un anume ingredient activ si cumparam orice produs cosmetic care il contine fara sa ne mai uitam la ingredientele celelalte din produs care pot fi foarte prost alese. O crema daca nu are ingredientele din baza bune degeaba contin ingrediente active bune. Baza de crema trebuie sa asigure penetrabilitatea acestuia in piele si sa serveasca scopul in care a fost formulat produsul : hidratare, hranire, antirid, anticelulitic, firming, emoliere etc.
Sunt producatori care apeleaza la formule simple si ieftine pentru a obtine un produs ieftin si pun un ingredient activ cu care sa ne atraga, un parfum bun si un ambalaj frumos si reusesc sa ne faca sa scoatem banii pt. acel produs.
Mai retineti ca pentru un produs cosmetic noi platim foarte mult din pretul sau pentru ambalaj, marketing, promovare, distributie si altele de acest fel costuri pe care bietii producatori romani trebuie sa le suporte si care le ingreuneaza foarte mult accesul la piata si modalitatile de reclama si publicitate pe care o au producatorii straini.
crystiya_grace
Postat pe 12 Ianuarie 2010 09:47
Sunt adepta cosmeticelor naturale.Atentie la folosire.Recunosc nu acord o importanta forte mare cosmeticelor ca in anii trecuti ,dar acord atentie curatarii tenului si hidratarii.
kudika056836
Postat pe 12 Ianuarie 2010 11:12
Si eu sunt adepta cosmeticelor naturale. Curand am aflat de la o prietena de efectele miraculoase ale laptisorului de matca pur, natural, nu cel din pastile sau fiole. Este foarte bun pentru detoxifiere,atit intern cat si extern. Se pot prepara o multime de masti,pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cele uscate sau ridate. Am incercat una foarte buna,pentru tenul uscat,pe care o sa v-o descriu:- 0,10 g de laptisor de matca pur, natural
- 2 lingurite miere
- 2 lingurite de ulei de masline.Amestecul se aplica pe fata si se lasa circa 30 min. E super!Efectul este de super catifeleare si hidratare. Pt tenurile grase, se adauga suc de lamaie,spre ex.Laptisorul de matca pur il puteti gasii in frigiderele de la magazinele naturiste sau unele farmacii. Va recomand cu caldura!!
kudika116665
Postat pe 8 Februarie 2010 13:17
Ca sa fiu sincera in primul rand vreau sa va spun ca folosesc si cu alte cuvinte sunt foarte bune.

Deci, folositi cosmetice naturale,si am o parere destul de buna, cosmetice pe langa un machiaj frumos, ingrijesc pielea, hidrateaza si ofera sanatate tenului, buzelor, ochilor? Eu am o parere
personal si cred ca aceste cosmetice naturale reprezinta o revolutie a machiajului, intrucat indiferent de la ce companii recunoscute si ce branduri ar fi cosmeticele obisnuite, ele afecteaza tenul in timp.
Sunt hotarata,de mult timp si dispusa sa folosesc astfel de cosmetice naturale, mai ales ca sunt la varsta inaintata la care daca nu am mare grija de tenul meu,va dati seama....
Am inceput sa folosesc; corector, fond de ten, pudra, ruj, mascara - toate naturale, si au fost suuupeer! Sunt insa farduri mate - normal - de aceea trebuie sa ai si ceva cunostinte de makeup, intrucat acest tip de cosmetice se foloseste foarte mult de catre profesionistii in cosmetica pentru make-up-ul vedetelor, prezentatoarelor.
Intradevar, preturile sunt usor mai mari comparabil cu avon sau oriflame, insa similare cu l'oreal, Vichy oricum, daca tinem la tenul nostru si vrem sa fim mereu frumoase, atunci trebuie sa folosim in mod sigur eu cred ca meritam.
pop50
Postat pe 8 Februarie 2010 18:54
iti multumim crystiya pentru sfaturi, chiar am sa citesc cu mare atentie sa vad ce scrie pe produsele de la bioderma si vichy,pt ca eu am vazut ca nu au parabeni si in rest nu m-a mai interesat restul ingredientelor
oanaiullliana
Postat pe 9 Februarie 2010 07:49
De la: cami_g, la data 2010-01-12 06:36:12
Cosmetice in culori naturale?

Sau cosmetice din fructe, legume....?

Daca faceti referire la a 2a categorie, eu nu am gasit in magazie asa ceva!
Nu exista spre comercializare, datorita termenului de garantie redus.
Adica, daca iti faci acasa (ori la cosmetica) o masca naturala (din fructe, legume...) e ok, insa nu o poti pastra pentru mai mult timp pentru ca isi pierde calitatile.
Orice produs din comert, asa-zis natural, contine tot felul de chimicale: pentru consistenta, pentru a rezista in timp, pentru ... te miri ce - acelea deja nu mai sunt naturale.
Natural insemna: iei capsuna, o faci terci si o intinzi pe fata.

Hai sa nu ne pacalim pe noi insine!


Draga Cami_g,

Exista o diferenta intre cosmeticele naturale si cele organice.. Prin standardele de rigoare cosmeticele naturale contin minim 5% ingrediente naturale (asadar cosmeticele care contin un strop de capsuna, le pot numi producatorii naturale), pe cand cosmeticele organice contin minim 95% ingrediente naturale, ingrediente care trebuie sa provina din surse organice certificate...Acestea sunt standardele Ecocert.. Asadar inainte de a cumpara un produs care se autointituleaza bio sau organic citeste cu atentie ambalajul si sursele de certificare..
monica_s23
Postat pe 28 Mai 2010 10:48
Salut!

Si eu sunt pro cosmetice naturale si sunt foarte multumita de ele, doar de unele. Am incercat multe si mi-am dat seama de o chestie. Cu cat e mai mica firma de la care cumperi, cu atata produsele cunt mai naturale.
Astea din plafare au conservanti, altfel nu rezista pe raft. Eu cumpar de la BIPA Natural, cremele lor se tin la frigider, sunt doar din uleiuri naturale,sunt facute doar la comanda, mie mi-au facut minuni cu tenul

Spor la gasit produse de calitate fabricate in Ro!
maria36
Postat pe 28 Mai 2015 14:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
dieta mea 3 De la: mary1313 11 Martie 2013 18:27
cat trebuie sa dea dar de nunta la plic nasii si parintii pe timp de criza? 83 De la: Mihaela1981_grace 23 Octombrie 2014 12:31
machiaj profesional la domiciliu, oriunde in tara 1 De la: petramakeup 21 Ianuarie 2010 17:37
Crosetez margele :)) voi? 1 De la: BonBons 23 Septembrie 2010 23:30
Mireasa blestemata in floraria Iris de la Universitate 60 De la: verraa 1 Mai 2011 14:41