Setari Cookie-uri

Un sfat daca se poate...

Buna! Am si eu cateva nelamuriri si daca ati putea sa ma ajutati cu cate un sfat sau o parere ar fi foarte bine. Am 18 ani si o relatie cam de 3 luni. Inaintea acestei relatii am mai fost cu un baiat 3 ani de zile dar am pus capat relatiei din cauza geloziei si posesivitatii lui exagerate. Eu sunt virgina pentru ca am vrut neaparat sa am 18 ani inainte de a ma culca cu un baiat. Chestia este ca baiatul cu care sunt acum ma atrage foarte mult si in plus imi demonstreaza mereu prin fapte cat de mult tine la mine. Doar ca nu pot sa ma culc cu el pentru ca desi am facut de cateva luni 18 ani ma gandesc ca 3 luni sunt cam putin pentru a face asta cu un baiat si in plus ma gandesc ca s-ar putea apoi sa isi piarda interesul pentru mine. Dar sincer am unele momente(cam dese)in care imi doresc sa las la o parte toate gandurile astea si sa imi traiesc viata fara sa ma mai gandesc intruna la ce este bine si ce nu. Adica de multe ori ma gandesc de ce sa nu fac asta? Sunt cu el de 3 luni dar ma atrage foarte mult si ce am de pierdut. Plus ca poate o sa ma simt bin. Doar ca iar imi vin in minte ganduri despre ce este bine si ce nu si despre consecinte. P.S. Chiar si mama de cate ori vorbesc cu ea imi spune ca este constienta ca sunt la varsta la care ar trebui sa se intample asta si mai ales ca a ramas uimita ca am stat 3 ani cu baiatul celalalt fara sa fac nimic dar ca odata si odata trebuie sa se intample si ea ma intelege considerand ca acum am varsta la care pot lua deciziile corecte.
kudika_9146
Postat pe 4 Iunie 2012 17:26
eh!!...io zic ca...mai e loc de asteptat...daca tot te gandesti ca...poate n-ar fi bine...cu toate ca...e tentant...mai ales...in anumite momente...sa uiti...si...s-o comiti!!
totusi...daca tii la tine...si te respecti...cred ca...ar trebui totusi...sa mai cresti...si...sa stii ce anume vrei...cand va fi sa fie...
pt ca...pretenu` tau...de va dori sa fie cu tine...va intelege...si-ti va demonstra ca...are rabdarea necesara...pana cand si tu...vei putea s-o faci...fara sa ai retineri...si...ganduri ca n-ar fi bine...
cat priveste faptu` ca...mama ta te intelege...si...ca ti-a zis ca poti s-o faci...aici...zau daca eu cred ca e bine sa te stimuleze la asa ceva...
oricum...daca simteai ca vrei asta...o faceai...de asemeni si de acum in colo...
dar...crede-ma ca...ai toata viata inainte...pt asa ceva...si e mult mai bine s-o faci atunci cand esti pregatita...9si asta nu inseamna doar sa faci un dush inainte!!!)...si...daca va fi cu cineva ce te merita...si langa care te vezi macar o bucata de vreme in viitor...
pt ca...nush cum te-ai simti...dupa ce te va folosi...sa te stie cartieru` ca...ti-ai pus-o cu el...iar el...sa dispara in cautarea alteia!!
acum...oricum ar fi...tot tu esti cea care decide...
tot ce conteaza...e ca tu...sa fii pregatita din toate punctele de vedere...ca...merita s-o faci...si...ca merita si persoana cu care...o vei face!!!
gandeste...si analizeaza...si...decide in consecinta!!!
eu_ovidiu
Postat pe 4 Iunie 2012 17:43
De la: kudika_9146, la data 2012-06-04 17:26:30Buna! Am si eu cateva nelamuriri si daca ati putea sa ma ajutati cu cate un sfat sau o parere ar fi foarte bine. Am 18 ani si o relatie cam de 3 luni. Inaintea acestei relatii am mai fost cu un baiat 3 ani de zile dar am pus capat relatiei din cauza geloziei si posesivitatii lui exagerate. Eu sunt virgina pentru ca am vrut neaparat sa am 18 ani inainte de a ma culca cu un baiat. Chestia este ca baiatul cu care sunt acum ma atrage foarte mult si in plus imi demonstreaza mereu prin fapte cat de mult tine la mine. Doar ca nu pot sa ma culc cu el pentru ca desi am facut de cateva luni 18 ani ma gandesc ca 3 luni sunt cam putin pentru a face asta cu un baiat si in plus ma gandesc ca s-ar putea apoi sa isi piarda interesul pentru mine. Dar sincer am unele momente(cam dese)in care imi doresc sa las la o parte toate gandurile astea si sa imi traiesc viata fara sa ma mai gandesc intruna la ce este bine si ce nu. Adica de multe ori ma gandesc de ce sa nu fac asta? Sunt cu el de 3 luni dar ma atrage foarte mult si ce am de pierdut. Plus ca poate o sa ma simt bin. Doar ca iar imi vin in minte ganduri despre ce este bine si ce nu si despre consecinte. P.S. Chiar si mama de cate ori vorbesc cu ea imi spune ca este constienta ca sunt la varsta la care ar trebui sa se intample asta si mai ales ca a ramas uimita ca am stat 3 ani cu baiatul celalalt fara sa fac nimic dar ca odata si odata trebuie sa se intample si ea ma intelege considerand ca acum am varsta la care pot lua deciziile corecte.

Oricate sfaturi bune sau rele vei primi de la noi decizia iti apatine doar tie in totalitate.
Esti nehotarata si ai senzatia ca ca o sa-l pierzi daca faci pasul asta prea devreme, dar tine minte un lucru daca el tine la tine se te iubeste precum crezi tu nu va constitui pentru el asta un impediment si va lasa lucrurile sa se desfasoare normal.
kudika_8723
Postat pe 4 Iunie 2012 18:24
Nu exista o varsta anume pt inceperea vietii sexuale. O faci atunci cand te simti pregatit si punct. Crezi ca esti suficient de matura ca sa-ti asumi anumite riscuri de genul: o sarcina nedorita, boli cu transmitere sexuala etc? Nu exista:"mie nu mi se poate intampla..." In afara de asta, esti sigura ca intre tine si baiatul acela e mai mult decat o simpla atractie fizica? Daca nu va iubiti, o sa va despartiti inainte ca tu sa apuci macar sa intelegi cu ce se mananca sexul. Eu cred ca ar trebui sa mai astepti sa va cunoasteti mai bine si sa va atasati mai mult unul de altul. Asa, daca grabiti lucrurile, se poate sa nu iasa bine. Sa stii ca poti sa te simti bine cu un om si in alte moduri, care sa nu includa sexul. Nu te lua dupa ce vezi prin presa si pe la televizor... Ei de multe ori exagereaza lucrurile, ca sa-si vanda mai bine "marfa". Daca partenerul de pat nu are sentimente puternice pentru tine, nu se va concentra decat pe propria lui placere (ca barbatii sa stii ca-s destul de egoisti ) iar tu vei ramane cu un gust amar si cu intrebari de soiul: asta a fost tot?.
Micaell
Postat pe 6 Iunie 2012 08:38
De la: kudika_9146, la data 2012-06-04 17:26:30

""Buna! Am si eu cateva nelamuriri si daca ati putea sa ma ajutati cu cate un sfat sau o parere ar fi foarte bine. Am 18 ani si o relatie cam de 3 luni."

Hm,o situatie proprie aproape tuturor adolescentelor aflate in incertitudinea debutului sexual!!!

Draga mea,tare as fi vrut ca acest aspect al vietii tale intime,sa il discuti in intimitatea familiei tale,in speta ,cu mama ta,dar la alta maniera ,decat cea practicata deja,superficiala si insensibila,ca venind din partea celei care ti-a dat viata,as spune in acest moment!!!Este un subiect mult prea intim si personal,ca sa te putem "judeca" in vreun fel sau sa iti dam sfaturi constructive in acest sens.Sunt mama de fiice si te rog sa ma crezi ca discutiile cu aceasta tematica,le-am purtat cu fiicele mele,la momentul in care au considerat util sa-mi vorbeasca si s-au considerat pregatite sa-mi asculte sfaturile!!Este adevart insa,ca am incercat sa fiu obiectiva si mai mult decat o simpla femeie ,care a nascut trei copii!!Am fost prietena ,inainte de a le fi mama!!Deci,incearca sa intelegi ce anume iti voi tasta acum!!

Deflorarea unei virgine,este un proces de intensitate psihica maxima,la care se adauga si disconfortul fizic corespunzator,,toate,trecatoare in timp!!!Acest eveniment unic in viata unei tinere,nu trebuie trait si parcurs la intamplare,necesiat o anumita pregatire si stabilitate psihica,nu mai luam in calcul si celelalte informatii specifice domeniului ginecologic,atat de trebuincioase unei viitoare femei!!!Esti majora,dar nu garantez faptul ca esti apta pentru a-ti incepe viata sexuala!!Parerea mea!!!In plus de asta,te afli intr-o relatie cu un tanar,la fel de "infierbantat" ca si tine,,dar te intreb ,,esti sigura ca acesta este alesul inimii tale,caruia sa ii oferi virginitatea ta??Este el cel care iti umple inima de fericire,care te iubeste pana la uitarea de sine???Este el, cel care te va respecta tot timpul de acum incolo?Merita asa ceva,ca venind din partea ta?Aveti un timp scurt de relatie,nu as miza,daca as fi in locul tau,pe profunzimea legaturii voastre,cel putin in acest moment.Il cunosti suficient,incat sa i te incredintezi din punct de vedere sexual,increderea ta ,in el,,pana unde merge????

Draga mea,toate vin la timpul lor si tot toate trebuie sa se desfasoare in asa masura incat sa nu lase durere in urma lor!!!Nu te grabi,,nu forta lucrurile,corpul,prin constructia lui proprie,te va atentiona atunci cand va cere dragostea fizica,,fii sigura de asta,nevoile fiziologice sunt firesti,atata timp cate de deruleaza in acest mod.Nu contest faptul ca hormonii au inceput sa "tropaie",,este normal acest lucru,dar asta nu inseamna ca trebuie sa purcezi la o activitate sexuala debordanta,fara discernamantul dat de ratiune,chiar la varsta pe care o detii!!Actul sexual este placut,excitant si incitatnt,dar aduce si regrete atunci cand este comis anapoda!!Vrei sa te simti bine??????????De ce nu vrei sa te simti FOARTE BINE?????Nu grabi lucrurile,mai ai rabdare cu tine si cu corpul tau!!Mama ta te-a incurajat la inceperea vietii sexuale,un gest facut in graba spun eu,dar ii respect decizia,este mama ta!!Dar,tot o mama,iti spune sa fii mai retinuta in acest moment,cunoaste-ti iubitul,,studiaza-i comportamentul si sentimentele ,,supune-l analizei inimii tale,,cu intransigenta as spune,,,nu este momentul sa i te daruiesti,,vei regreta!!!!Nu te pot forta sa tii cont de opinia mea,numai,te rog,ai grija de tine si viata ta,esti inca un copil in formare,,dincolo de rabufnirile adolescentine!!!Daca te respecta,iubitul tau te va astepta pana si in acel moment tandru,de daruire absoluta!!!Fa dragoste,nu sex,la momentul potrivit,si numai cu acela care te va iubi pentru ceea ce reprezinti in viata lui,care te va iubi cu adevarat,care iti va fi fidel in iubirea purtata si care va sti sa pretuiasca acel dar minunat al virginei!!
MissRainbow
Postat pe 6 Iunie 2012 09:19
De la: kudika_9146, la data 2012-06-04 17:26:30Buna! Am si eu cateva nelamuriri si daca ati putea sa ma ajutati cu cate un sfat sau o parere ar fi foarte bine. Am 18 ani si o relatie cam de 3 luni. Inaintea acestei relatii am mai fost cu un baiat 3 ani de zile dar am pus capat relatiei din cauza geloziei si posesivitatii lui exagerate. Eu sunt virgina pentru ca am vrut neaparat sa am 18 ani inainte de a ma culca cu un baiat. Chestia este ca baiatul cu care sunt acum ma atrage foarte mult si in plus imi demonstreaza mereu prin fapte cat de mult tine la mine. Doar ca nu pot sa ma culc cu el pentru ca desi am facut de cateva luni 18 ani ma gandesc ca 3 luni sunt cam putin pentru a face asta cu un baiat si in plus ma gandesc ca s-ar putea apoi sa isi piarda interesul pentru mine. Dar sincer am unele momente(cam dese)in care imi doresc sa las la o parte toate gandurile astea si sa imi traiesc viata fara sa ma mai gandesc intruna la ce este bine si ce nu. Adica de multe ori ma gandesc de ce sa nu fac asta? Sunt cu el de 3 luni dar ma atrage foarte mult si ce am de pierdut. Plus ca poate o sa ma simt bin. Doar ca iar imi vin in minte ganduri despre ce este bine si ce nu si despre consecinte. P.S. Chiar si mama de cate ori vorbesc cu ea imi spune ca este constienta ca sunt la varsta la care ar trebui sa se intample asta si mai ales ca a ramas uimita ca am stat 3 ani cu baiatul celalalt fara sa fac nimic dar ca odata si odata trebuie sa se intample si ea ma intelege considerand ca acum am varsta la care pot lua deciziile corecte.

Daca simti ca te atrage atat de mult si simti ca-l iubesti si te iubeste, nu vad care e problema.

Un singur sfat am sa-ti dau: protejeaza-te contra unei sarcini nedorite si contra unei posibile boli venerice neacceptand sa te culci fara sa-si puna prezervativ. Nu-ti fie jena sa-i ceri acest lucru; decat sa ajungi la avort sau sa capeti o boala venerica, mai bine preintampini acest lucru neacceptand sa te culci cu el fara prezervativ.

Ai grija de tine!
kokeshi
Postat pe 6 Iunie 2012 11:40
Este laudabil faptul ca mama ta iti este si "prietena"...asta te va ajuta foarte mult intotdeauna, indiferent de situatie! Continua sa-i ceri sfaturi si sa ai curajul sa-i povestesti tot ceea ce te framanta!
Altfel...totul se va intampla cand vei dori tu, cand simti ca vei dori asta si...cred ca-ti vei da seama singura cand a sosit acel moment !
rondina
Postat pe 6 Iunie 2012 12:15
Va multumesc foarte mult tuturor pentru sfaturile care mi-au fost de un enorm ajutor deoarece am analizat mult mai bine situatia si voi astepta pana cand imi voi da seama ca are anumite sentimente pentru mine si ca merita acest lucru. Va multumesc inca o data si va pup.
kudika_9146
Postat pe 6 Iunie 2012 20:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Fetelor, voi aveti chef de sex tot timpul? 32 De la: jowanna2006 10 Iunie 2009 03:46
ce facem cand nu mai exista atractie sexuala? 121 De la: SILVIA_N 20 Februarie 2016 13:31
virgina..la 22 de ani? 4 De la: 15 Noiembrie 2013 20:07
cum sunt femeile islamice in intimitate ? 275 De la: oargacorina 9 Mai 2011 17:56
Cea mai frumoasa declaratie de dragoste... 88 De la: Baiat_virgin 10 Mai 2012 17:44