Setari Cookie-uri

Studii in strainatate

Va propun un subiect de discutie cat se poate de ancorat in realitate: studiul in strainatate.


Ar fi extraordinar daca, romanii ar colabora, cel putin pe acest forum, pentru a se afla care sunt exact pasii pe care un absolvent de liceu admis la bacalaureat trebuie sa-i parcurga pentru a invata in strainatate si, mai ales, care sunt costurile aferente. Am inteles ca in unele tari cursurile sunt gratuite (Danemarca) sau pot fi platite prin credite avantajoase oferite de guvern (UK) dar viata de zi cu zi este foarte scumpa.

Discutiile de la acest subiect ar putea contura un tablou al cheltuielilor anuale pe care un student in UK, Germania, Suedia, Danemarca de exemplu, le face in vederea absolvirii.

Am observat ca, de exemplu, putin romani se incumeta sa urmeze o facultate de medicina in strainatate. De ce oare? Costa prea mult sau admiterea este foarte dificila?

Se poate spune ca exista site-uri romanesti care te indruma in privinta studiului intr-o tara straina, dar adevarul este ca informatiile furnizate sunt putine si au menirea doar sa te faca sa inchei un contract de asistenta cu respectivele site-uri (deci sa dai bani).
Eu doresc sa oferim prin discutiile pe marginea acestui subiect, informatii clare in privinta efortului financiar pe care studiul in strainatate il cere. Sunt binevenite orice fel de informatii, de la adrese web utile la experiente personale relevante pentru subiectul propus.

Cu respect,
Adrian
kudika_24370
Postat pe 29 Decembrie 2012 14:41
Draga Adriana, romanii prefera sa studieze medicina in tara nu din motive financiare, ci pentru ca facultatile de medicina de la noi sunt recunoscute si in randul strainilor. Prima facultate care a oferit locuri pt straini a fost cea de medicina. In prezenta facultatea babes boilay ofera 40 de locuri pt straini. Astfel dupa absolvirea unei facultati in tara, romanii pleaca sa profeseze in afara unde se castiga foarte bine.
Se poate studia in afara si prin programul ERASMUS, un program ce permite studentilor ca timp de un an sau chiar doi sa invete in cadrul unei universitati din spatiul european, totul pe bani europeni (insa trebuie sa obtii rezultate bune si sa fii pe un loc finantat la buget). Evident trebuie sa ai si ceva rezerve, pentru cazurile in care vrei sa mananci altceva decat ce ti se ofera la camin ( la ei caminele sunt reprezentate de blocuri rezindentiale speciala amenajate pentru studenti)sau vrei sa vizitezi obiective turistice. Plus ai si posibilitatea sa te angajezi, insa nu poti munci daca esti inscris in programul ERASMUS, odata ce te-ai anagajat ti-ai pierdut statutul de bugetar care beneficiaza de acest program. Oricum este o experienta placuta si merita traita
yumy
Postat pe 29 Decembrie 2012 18:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
chiar functioneaza 2 De la: lady_me 18 Mai 2010 16:59
Videochat NonAdult .Ai curaj sa incerci un job nou pt tine ? 21 De la: kudika_972424 19 August 2014 02:47
Doar cu 7 lei castigi o caruta de bani 6 De la: bunicuta66 1 Noiembrie 2010 11:51
inscriu reprezentanti margo cosmetics 1 De la: kudika414860 11 Martie 2012 10:58
AGENTII DE LOTTO 2 De la: Barbie30 4 Septembrie 2010 13:21