uleiuri esentiale terapeutice

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
 
kudika_15604 Avatarul lui kudika_15604

79 mesaje
Membru din: 4/09/2012
Oras: cluj

Proprietățile antiseptice și cicatrizante ale uleiului esențial de lavanda este cunopscutinca din timpul primului război mondial, când s-au vindecat cu el multe răni și arsuri.
Aromatogramele – echivalentul antibiogramelor – au confirmat acțiunea antibiotică a multor uleiuri esentiale cum sunt cel de cimbru, de cuisoare, de tea tree, de menta, lavanda, asupra unor germeni patogeni din tulpini rezistente, dovedind o eficiență superioară antibioticelor de sinteză.

La aromatograme, s-a stabilit faptul că o acțiune cu spectru larg au avut-o combinațiile de Cuișoare cu Ti-tree și Cuișoare cu Cimbru. Acestea s-au concretizat în două produse – Biomicin și Biosept forte - apreciate foarte mult pentru rezultatele obținute.

Sunt eficiente în infecții urinare, respiratorii și digestive, ale mucoaselor și pielii, cu acțiune antibacteriană, antivirală, antifungică și antiinflamatoare.

Se pot administra atât copiilor peste 3 ani cât și adulților, sub formă de picături, adaptând dozele și ritmul de administrare în funcție de vârstă, de severitatea afecțiunii și de reactivitatea bolnavului.

De asmenea este important de cunoscut calitatea uleiurilor esentiale. Uleiurile contrafăcute conțin substanțe sintetice sau chiar toxice, motiv pentru care nu vor avea rezultatul scontat. Doar uleiurile esentiale făcute din ingrediente 100% naturale, pot fi folosite in terapie si sa aiba acțiunea dorita.
Raporteaza abuz de limbaj