Mi se intampla de cativa ani buni incoace sa fiu atat de ocupata sa scriu despre Ziua Indragostitilor, incat uit sa o sarbatoresc cu cel drag. Asa a fost si anul trecut cand in seara 13 februarie, plecand tarziu de la birou, ajusesem sa scotocesc rafturile benzinariilor in speranta ca voi gasi un dar, cat de cat simbolic, pentru iubitul meu. Mi-am jurat atunci, inhatand o pocitanie de ursulet de plus, ca nu voi permite niciodata carierei sa se aseze inaintea vietii sentimentale. Da’ de unde! Zi de zi o aleg pe prima in detrimentul celei de-a doua. Iar daca eu as fi fost un caz izolat, atunci editorialul acesta ar fi avut alt subiect. Insa adevarul este ca traim in secolul vitezei: ne iubim ca la curse, facem dragoste intre doua rapoarte, spunem “te iubesc” numai la telefon si ne crestem copii in weekend-urile impare.

Asa se explica de ce, o data pe an, de voie, de nevoie, ne vedem obligate sa ne amintim ca iubim. Iar uneori, suntem si iubite. Spun “ne vedem obligate” pentru ca toate vitrinele magazinelor, toate revistele, toate posturile de televiziune, cinematografele, librariile, sunt impanzite cu inimioare. Ne amintim inevitabil ca a existat un moment in viata noastra in care inima ne batea atat de tare incat niciuna dintre problemele care par atat de importante in acest moment nu mai avea valoare. Rememoram, fie si numai pentru cateva clipe, ce inseamna iubirea. Si este, recunoastem sau nu, foarte placut. Avem nevoie asadar de o zi internationala in care sa ridicam iubirea in slavi si sa o transformam in prioritatea nr. 1. Iar daca americanii au desemnat aceasta zi ca fiind a 14-a din luna februarie, ei bine, asa sa fie! Cei traditionalisti dintre noi pot sarbatori in egala masura Dragobetele. Important este sa ne amintim. Printre sute de raspunderi , sa luam o gura proaspata de aer, departe de lumina monitorului, si sa gasim o clipa pentru iubire.

Noi va propunem o saptamana intreaga de iubire. Speram ca vom reusi sa va trezim Spiritul Iubirii care sa va bucure la fel de mult precum cel al Craciunului. Este Sarbatoare, iar noi vrem sa petrecem asa cum se cuvine!

In egala masura trebuie sa va anunt si pe aceasta cale ca in aceasta saptamana se va desemna si “Cel mai tare Kudikuplu”. Va multumim tuturor celor care ati participat la concurs - sau numai ati votat - si va promitem ca urmeaza concursuri cel putin la fel de interesante.

O saptamana plina de iubire!

Toate editorialele Kudika »