Miros de zambile, frezii si lalele, femei cu martisoare in piept si buchete de ghiocei in mana, barbati mai atenti decat de obicei, zambete, flirturi, veselie... ghici ciuperca ce-i!? E primavara, e martie, e luna femeilor! Este timpul sa fim rasfatate, frumoase si iubite. Sa va spun drept, in opinia mea, este cea mai frumoasa perioada a anului. Pentru ca, ori de cate ori natura renaste, intreaga noastra viata pare a lua o intorsatura favorabila: problemele zilnice par mai mici, rezolvarile lor sar rapid de unde te astepti mai putin, oamenii sunt mai veseli, iar dragostea, ei bine, in mod cert aceasta s-a nascut primavara...

De cand ma stiu, cele mai frumoase povesti de iubire pe care le-am trait au inceput in aceasta perioada. Oricine ar fi de vina: buna-dispozitie, vremea frumoasa care ne scoate din casa, faptul ca suntem mai frumoase si radiem feminitate prin toti porii, ori hormonii care zburda veseli pretutindeni, sau poate toate acestea reunite, un fapt este sigur: primavara este anotimpul iubirii.

Iubirea de viata, iubirea de sine, iubirea celui de langa tine, iubire sub toate formele. Nici nu poate fi altfel cand natura conspira si iti creeaza toate conditiile de care ai nevoie pentru a-ti trai in tihna dragostea: dusuri de arome placute si proaspete, lumina calda, soare prietenos, o paleta atat de larga de culori vii.

Daca am imprumuta mai des din gingasia florilor de primavara si nu am pierde-o odata cu venirea toamnei, poate ca am fi cu totii mult mai fericiti. Din pacate, noi, oamenii, reusim sa tesem suparari chiar si atunci cand natura toata explodeaza de fericire.

Apare astfel o mica problema... nerabdarea. Nu stiu cum se face, dar iarna suntem parca mai blanzi cu timpul, in timp ce primavara il epuizam alergandu-l. Energia care a rasarit odata cu ghioceii ne inteapa scaunul din fata monitorului, ne trimite peste tot si nicaieri, ne face sa tocim covorul in asteptarea a nu stim nici noi bine ce.

Din pacate, aceasta nerabdare nu se imbina favorabil cu dragostea... fiindca iubirea la inceput de drum are nevoie de rabdare: rabdare sa astepti telefonul de a 3-a zi (ca asa e regula!), rabdare sa descoperi si sa te lasi descoperita, rabdare sa-ti infranezi hormonii, of, rabdare pentru aproape orice!

Daca am invata sa ne bucuram de lucrurile mici, sa sorbim din priviri frumusetea acestui anotimp si sa ne alungam temerile, am descoperi ca avem rabdare pentru orice... chiar si pentru a savura din plin primavara, cu tot alaiul de sentimente pe care aceasta il aduce.

Va propunem asadar o saptamana ( si, de ce nu, chiar mai mult) in care sa ne bucuram impreuna de fiecare clipa si in care sa ne oferim noua insene rabdare... si iubire.Toate editorialele Kudika »