Saptamana trecuta s-a lansat o noua carte semnata de dr Cristian Andrei, intitulata, cel putin neasteptat pentru o lucrare al carei autor este un barbat, „Cine m-a facut femeie?”. Un argument in plus pentru ca simplul titlu sa te determine sa te gandesti la aspectul sexual al potentialului raspuns. Din fericire, odata ce treci de coperta, realizezi ca primului barbat din viata unei femei, ii sunt rezervate numai vreo cinci pagini. De ce „din fericire”? Pentru ca, in realitate, sunt atat de mult persoane carora le trebuie aduse credite pentru femeia care esti astazi, incat ar fi cel putin nedrept sa te rezumi la a raspunde la intrebarea din titlul cu un singur nume, acela al barbatului cu care ti-ai pierdut virginitatea.

Am ales sa tratez acest subiect fiindca incepand cu momentul in care am auzit prima data numele cartii si pana in clipa in care scriu aceste randuri, intrebarea nu mi-a dat pace si, sunt sigura, interogatia va avea acelasi efect asupra voastra.

La evenimentul de lansare a cartii intrebarea a fost adresata mai multor persoane. Raspunsurile s-ar putea grupa cam asa: o parte dintre femei au afirmat cu mana pe inima ca ele insele sunt cele care au determinat transformarea din fetita in femeie; altele au atribuit meritele primului barbat din viata lor; o alta categorie a marturisit ca experienta de a fi devenit mama le-a transformat in femei si, intr-un final, au fost cele care au afirmat ca sunt inca fetite, desi au la randul lor copii.

Ca nu exista o singura persoana care sa fi declansat transformarea, este un fapt cert. Insa cine (sau ce) detine majoritatea procentelor? Dumnezeu, mama, primul barbat, prima deziluzie, casatoria, primul copil? Este o intrebare la care cred ca merita sa ne gandim o clipa fiindca, odata ce ii acordam putina atentie, incepem sa descoperim tot mai multe despre noi insene.

Odata ce incepi sa rememorezi evenimentele majore din viata ta gasesti cateva dintre motivele pentru care astazi esti tu, cu defecte si calitati: geloasa (oare de ce?), pasionala (datorita cui?), baietoasa sau dimpotriva, feminina, romantica, optimista (sau nu)... lista poate continua la nesfarsit.

Suntem, intr-un final, rezultatul interactiunii cu toate persoanele care au trecut prin viata noastra, fie si numai pentru o clipa. Exista insa un singur om care a provocat incontestabil transformarea. Te provoc sa te gandesti in aceasta saptamana la el (sau ea). In acest sens, noi te vom ajuta cu articole despre ziua nuntii, despre prima dragoste si prima dezamagire, un quiz care te va ajuta sa-ti raspunzi la intrebarea „Cine m-a facut femeie?” si un articol despre prima experienta sexuala.

Toate editorialele Kudika »