Nu am de la natura gust pentru vestimentatie. Nu am incriptat in structura cromozomiala talentul de a asorta, de a combina, de a straluci prin stil.

Mult timp nu am inteles cui ii folosesc prezentarile de moda haute coture si de ce se extaziaza criticii de moda atunci cand vad doua carpe infasurate in jurul unei femei cu o punga in cap.

Chiar daca nu pretind in acest moment ca stapanesc fie si partial acest domeniu vast al modei, pot spune ca “m-am mai luminat”. Citind de voie, de nevoie, toate revistele de moda, rasfoind cataloagele marilor designer, asistand la prezentari de moda (pe care la inceput le admiram precum un vitel se minuneaza in fata portii noi), am inceput timid sa-mi leg in minte cateva idei. Am inteles, spre exemplu, la ce folosesc prezentarile haute coture si am sa va explic exact asa cum mi-a fost explicat si mie: daca pe un model vedem treizeci de zdrente suprapuse, avem un indiciu – se poarta suprapunerile. Asadar, in fata sifonierului, putem incerca sa trecem un maiou peste o camasa si sa descoperim ca suntem admirate si supranumite trendsetterite.

Am avut surpriza sa constat in aceasta primavara ca poti combina patru-cinci lanturi cu medalion fara a parea scoasa dintr-o reclama ironica la un campionat de fotbal. Chiar daca sunt conservatoare pana in maduva oaselor am aflat ca uneori chiar da bine sa nu asortezi pantoful cu geanta sau ca poti sa porti buline si patratele fara a semana unui clovn. Pentru toate aceste combinatii curajoase trebuie insa sa ai gust.

Mi-a parut intotdeauna rau (ar fi prea mult spus am suferit) ca nu am in sange stilul despre care va vorbesc. Dar am descoperit cu delicioasa satisfactie ca si acesta se poate invata – din reviste, din carti, din pictoriale, prezentari de moda, rasfoind textele de tendinte sau de la prietene.

Va invit asadar sa invatam stilul impreuna. Iar cele dintre voi care sunteti “kudifashioniste” din nastere, ne puteti ajuta. Ne puteti sfatui. Astept cu mare drag pe mail propuneri de tinute – poze cu combinatii curajoase, cu pantofii preferati (ne)asortati la geanta (bunicii), la haine luate din bazar sau, dimpotriva, din magazine de renume. Vom invata impreuna sa fim stilate, elegante, trendy, kudifashioniste!

In aceasta saptamana va propunem un pictorial deosebit pe care vi-l prezentam in suplimentul nostru dedicat special vacantelor la mare. Este un pictorial de care ne-am indragostit din mai multe motive: primul este locatia de vis pe care cei de la Club Cortina ne-au pus-o la dispozitie. Mai apoi, sunt hainele semnate Kinga Varga care ne-au inspirat povestea fotografica pe care va invitam sa o priviti. Si apoi, acest este un pictorial special fiindca redactorul nostru de fashion, Roxana, a hotarat sa treaca de cealalta parte a lentilei aparatului foto si a pozat chiar ea in tinutele alese cu maiestrie de Iulia Sima, creative director Kudika.


Toate editorialele Kudika »