Stiu… am scris si saptamana trecuta despre Craciun. Dar Mos Nicolae abia a iesit pe poarta mea si nu a facut altceva decat sa-mi dechida si mai mult pofta de sarbatori, de cadouri, de veselie. Asadar, chiar daca este poate prea devreme, va voi provoca sa intrati de pe acum in spiritul Craciunului.

Mi-am facut un obicei, cel putin de cand lucrez la Kudika, sa ii scriu Mosului cate o scrisoare in prag de Craciun. Tot ceea ce l-am rugat, s-a intamplat in viitorul imediat apropiat momentului publicarii scrisorii. E clar! Mos Craciun citeste Kudika!

Avand in vedere ca Mosul mi-a indeplinit cam toate dorintele pe care le-am scris pe Kudika, iar eu in acest moment sunt prea fericita pentru a mai pretinde ceva de la Mos (desi in mod cert voi gasi cateva lucruri sa-l rog), m-am gandit sa va invit si pe voi sa ii scrieti Mosului. Unde? Chiar aici.

Nu, nu organizam niciun concurs. Este doar un spatiu in care sa ii putem spune lui Mos Craciun ce ne dorim de la el. Insa atentie! Scrisoarea trebuie sa fie clara, cat de poate de simpla, lipsita de orice inteles dublu… si va sfatuiesc acestea din proprie experienta. Fiindca uneori trebuie sa avem grija ce ne dorim, fiindca s-ar putea sa primim darul ca atare. Ori, in alte dati, ne concentram atat de tare asupra dorintei principale, incat uitam circumstantele in care aceasta ar trebui sa se intample. Iata cum, in timp ce in urma cu doi ani, il rugam pe Mos sa imi aduca inapoi iubitul, am uitat sa il rog sa ma faca si fericita alaturi de el. In consecinta, Mosul mi-a adus iubirea inapoi, insa nu si fericirea.

In anul urmator, avand experienta unei scrisori nu tocmai corecte, l-am rugat pe Mos sa imi aduca in dar fericirea. Se pare ca aceasta rugaminte a fost intr-un final corecta. Fiindca dupa mai multe cereri prost formulate, Mosul m-a multumit in totalitate cu darul adus (e drept) mult dupa Craciun.

Prin urmare, va invit sa va formulati foarte atent scrisorile si sa le publicati aici, fiindca Mosul Craciun citeste Kudika!


Toate editorialele Kudika »