Ceea ce am sa va spun e foarte simplu. E primavara. E cald – cel putin din cand in cand. E soare, e totul atat de plin de viata. E momentul sa lasam toate depresiile deoparte, sa ingropam foste iubiri esuate, sa dam sansa celor noi, ori sa resadim in suflet fiorii celor din prezent.

Ieri ma plimbam prin centrul orasului, scaldandu-ma in razele placute ale unui soare cu dinti. M-am intristat insa cand am vazut ca desi toata lumea iesise din casa de dragul vremii frumoase, putini se bucurau cu adevarat de vreme. Mergeau gandindu-se in continuare la problemele lor, se certau, discutau, povesteau. Nimeni nu se oprea nici macar pentru o secunda din activitatea sa pentru a se bucura de vreme. De proaspat sosita primavara. M-am intristat sa constat inca o data ca nu stim sa ne bucuram de lucrurile mici, de maruntisurile total neimportante si care, intr-un final, fac marile diferente in viata.

Ne dorim de la soarta multa sanatate, fericire, dragoste, multi bani… si cam atat. Daca ajungem sa le avem pe toate ne trezim tristi si ne gandim ca inca nu avem suficient. Masuram de cele mai multe ori acest “suficient” in monezi. Adevarul este insa ca nu stim sa ne bucuram, habar n-avem sa fim fericiti.

Fericit esti daca te straduiesti putin. Daca iti deschizi sufletul pentru a te bucura de o raza de soare, daca dansezi si canti prin casa fara a avea un talent deosebit, daca razi din orice prostie, daca oferi o sarutare fara un motiv anume, daca te joci “Baba-Oarba” sau “V-ati ascunselea”.

Invatati sa va bucurati de lucrurile mici… fiindca ele ne fac viata frumoasa.

Va doresc o primavara superba, plina de iubire, sperante si implinirea lor!


Toate editorialele Kudika »