Iubesc Craciunul. L-am iubit intotdeauna, chiar si atunci cand m-a surprins nefericita, nedrept de singura, teribil de parasita. Insa chiar si in acele randuri, am primit cu bratele deschise aceasta sarbatoare pe care nimeni, dar absolut nimeni nu ar trebui sa o petreaca la singular. Am primit-o fiindca mi-a adus de fiecare data speranta si magie, am primit-o fiindca niciodata nu am incetat sa cred in miracole, am primit-o fiindca vesnic Mosul mi-a adus un dar neasteptat, dar foarte dorit. Am primit-o fiindca de fiecare data am avut senzatia reala ca Mos Craciun chiar ne face pe toti mai buni oferindu-ne astfel ocazia sa alimentam Universul cu energii pozitive.

Poate va pare prea devreme sa va scriu de Craciun. Dar mie imi place sa cred ca toata luna decembrie ii este dedicata Nasterii Domnului. Si, apoi, va spun cu mana pe inima ca au inceput deja sa apara primele semne ale Craciunului: vitrine impodobite, oameni mai darnici, cumparaturi mai multe, fapte mai frumoase.

Saptamana trecuta, in timp ce decojeam o mandarina din aceea fara samburi, cu spatiu intre fruct si coaja, mirosul sau a umplut camera. Si mi-am amintit cum cu multi ani in urma am primit de Mos Nicolae o cutie intreaga cu astfel de mandarine. Erau vremuri in care mandarinele nu se gaseau in toate pietele si in toate magazinele precum acum. Iar eu aveam o cutie intreaga si am sarbatorit cel mai darnic Mos Nicolae de pana atunci. Si mi-am amintit cel mai frumos Craciun din viata mea, asa cum mi-l amintesc in fiecare an inconjurata de cadouri din ce in ce mai somptuoase si mai pretioase. Aveam cinci ani cand am primit cel mai frumos si cel mai dorit cadou din viata mea: un pachet de carti Pacalici. De atunci si pana acum niciunul din cadourile sclipitoare primite in anii ce i-au urmat nu au reusit sa-mi readuca bucuria imensa pe care am simtit-o in fata pachetului de Pacalici.

Imi doresc in acest an un Craciun intocmai ca in anul in care am primit Pacaliciul. Imi doresc surprize mici si placute care sa imi aminteasca de acest an pentru totdeauna. Si imi doresc sa sarbatoresc un Craciun lung si nesfarsit care sa inceapa chiar astazi.

Asadar, sa nu fie cu suparare, dar in perioada imediat urmatoare si pana ce Anul Nou va fi pasit deja in toate casele si-n toate inimile din aceasta lume, noi nu vom scrie despre crize sau alegeri, ci vom incerca sa aducem Craciunul mai aproape, lasand problemele cat mai departe, sa ne pregatim pentru a primi Anul Nou asa cum se cuvinte, plini de speranta pentru mai bine si de bucurie pentru toate bune cate au fost. Prin urmare, va propun ca in urmatoarele zile sa incepem sa planificam impreuna cele mai frumoase zile din an.
Toate editorialele Kudika »