Cateva fire de nisip se rostogolesc jucause pe bratul meu distragandu-mi atentia. Scutur mana pentru a le indeparta, iar briza imi rasfoieste paginile cartii. O regasesc deschisa la un paragraf care nu imi trezeste interesul.

Aud valurile ca prin vis si-mi las sufletul si mintea sa pluteasca spre o alta lume. Nu vreau sa o iubesc, dar imi umple toate simturile printr-o chimie fara ecuatii sau formule. Imi simt pielea incinsa iar gandul imi zboara spre ispita.

Mirosul marii ma imbie la visare pacatoasa, la iubiri si pofte lumesti. Un zambet deloc inocent imi trezeste simturile. Mi-e cunoscut, insa nu vreau sa-l stiu. E o iubire al carei sens nu-l inteleg fiindca ea nu poate fi. E o dragoste schioapa de-un viitor, care traieste numai aici, acum, fara a promite nimic. O alung. Sa iubesti astfel inseamna sa irosesti dragostea. Ce rost isi au iubirile fara rost? Simt vantul cum imi palmuieste pielea in vreme ce soarele imi arde trupul. Le inteleg revolta si stiu unde gresesc calculul. Natura cere dragoste, indiferent de forma, fara a avea pretentii de scop. Dragostea nu are nevoie de motive sau de promisiuni. Traieste, asa cum ar trebui si noi, doar pentru acum.

Si apoi, de-ar fi sa spunem adevarul, iubirile cele mai alese sunt cele pentru care exista numai prezentul. Cele imposibile, cele imaginate, cele defecte,cele imorale, cele neimpartasite, ori impartite de prea multi. Cele in care iti ascuti toate simturile si lupti. Cele in care duci razboaie interioare sfasietoare. Cele in care pierzi. Iar dupa ani de resemnare, iesi castigator intr-o lupta pe care renuntasesi sa o mai planifici. Cele complicate de varsta, distanta, statut social sau de un moment ales gresit. Cele care iti parjolesc chipul atunci cand atintesti privirea asupra lor. Cele desfranate, blamate si ascunse. Acestea toate nu sunt iubirile care dureaza. Dar nasc povesti si amintiri si fericire cat sa-ti justifice o existenta intreaga.

Soarele din asfintit ma trezeste din visare. Imi ascund in nisip degetele incrucisate si jur ca eu n-as vrea niciodata sa traiesc o asemenea iubire. Ca e frumoasa doar in visare si ca nicicand n-as incalca regulile vietii in numele fericirii. Ca de-ar fi sa-mi iasa in cale o asemenea iubire, in forma sa imposibila si fara de viitor, nu as primi-o cu bratele deschise.Toate editorialele Kudika »