N-as putea acoperi, in aceste cateva randuri care-mi sunt rezervate, toate motivele pentru care, indiferent cate suparari ne provoaca, iubim barbatii. Pe unul mai mult decat pe toti ceilalti la un loc. Dar am incercat, alaturi de colegele de redactie, sa schitez o lista cu cele mai importante dintre acestea.

De ce ii iubim? Pentru toate lucrurile mici pe care le fac zi de zi. Pentru acele maruntisuri care ne fac sa radem sau sa plangem sau sa ne topim de dragoste sau sa ne enervam peste masura. Pentru ca ei pot si stiu exact cum sa ne faca sa plangem. Pentru ca isi pecetluiesc buzele atunci cand sentimentele le sunt mai zgomotoase. Pentru ca nu spun niciodata ce gandesc. Si pentru ca nu ar reusi sub nicio forma sa spuna dulcegareli, dar reusesc sa le scrie in emailuri.

Pentru ca gasesc scuze, pretexte si minciuni stupide pentru a acoperi lucruri care pe noi nu ne-ar supara. Si pentru ca mint prost. Pentru ca ne impaca stangaci iar noi ne vedem nevoite sa ne impiedicam precum gaina din banc pentru a le accepta scuzele.

Pentru ca ei nu ar plange niciodata numai pentru a ne impresiona. Pentru ca gasesc subiecte mici de cearta atunci cand in realitate sunt suparati pe ei insisi. Si pornesc razboaie din orgolii si apoi le incheie brusc aruncand vina pe hormonii nostri.

Pentru ca sforaie si ne tin treze in miez de noapte numarand oi.

Pentru ca ne doresc exact atunci cand noi vrem orice altceva.

Pentru ca se prefac ca am gatit decent.

Pentru ca sunt morocanosi si vesnic nemultumiti.

Pentru ca ei se cred singurii soferi buni in vreme ce noi trebuie sa ne prefacem ca nu stim sa parcam lateral.

Pentru ca se tem de angajamente, discutii seriose, copii si nunti si li se pare ca noi nu.

Pentru ca ne spun povesti si noi ne prefacem ca le credem.

Pentru ca in realitate nu-si doresc mai multe decat cer, dar accepta tot ceea ce noi le oferim.

Pentru ca toti, dar absolut toti, au in istoria personala o femeie care i-a ranit si pe care noi o invidiem si o detestam in acelasi timp.

Pentru ca atunci cand noi calcam stramb, fie si numai putin, ei se tem ca ne vor pierde intocmai ca pe ea.

Pentru ca sunt gelosi cand ne indreptam privirea spre un altul in vreme ce ei s-ar putea cufunda intre coapsele alteia iubindu-ne pe noi cu toata inima.

Pentru ca ei se cred suficient de stapani pe sine pentru a disocia sexul de dragoste in vreme ce noi nu.

Pentru ca se cred maturi si superiori si se infurie cand noi le dam dreptate ironic.

Pentru ca ne trateaza ca pe niste copile, dar ne iubesc ca femei.

Pentru un milion de alte motive care ne fac viata frumoasa si ne alunga plictiseala si monotonia si linistea de zi cu zi.

Si lista continua… de la cititoarele Kudika:

Pentru ca desi stiu cum sa ne faca sa plangem stiu sa ne faca sa ne simtim adevarate printese... pentru ca atunci cand vor sa isi exprime sentimentele devin foarte stangaci si simpatici in acelasi timp... pentru ca, in felul lor ciudat, ne iubesc, si pentru ca nu s-ar preface ca ne iubesc daca nu ar simti lucrul asta cu adevarat chiar daca arata asta foarte rar... pentru ca in ciuda tuturor defectelor lor ne sunt aproape mereu alaturi... (kudika319759)

pentru ca langa el ma simt o printesa... stiind clar ca nu sunt;

pentru ca ma face sa zambesc si atunci cand imi vine sa mor de suparare;

pentru ca ma minte despre tot felul de nimicuri atat de frumos cum nimeni nu a reusit sa ma minta vreodata;

pentru ca am fost de multe ori diabolica si el m-a iertat de fiecare data;

prntru ca ma simt unica atunci cand sunt langa el;

pentru ca ma face sa-l urasc si sa-l iubesc in decurs de 10 secunde... (passionskillingfloor)

pentru ca:in preajma lui sunt EU, nu mi-e frica daca voi gresi deoarece el e langa mine sa ma sprijine si nu sa ma judece

pentru ca ma surprinde in fiecare zi, ma face sa zambesc cand sunt suparata, ma rasfata;

pentru felul in care ma atinge, felul in care isi plimba mana prin parul meu, felul in care ma fixeaza cu privirea… si pentru ca e bun la pat. :P (darlo)

pentru ca e bun, sufletist gata sa te ajute, sa te inteleaga, sa fie tandru si dragut. (healthy016516)

il iubesc nu pentru ceea ce este, ci pentru ceea ce sunt eu langa el ... il iubesc pentru ca ma face sa rad atunci cand as plange in hohote. Pentru toate clipele minunate pe care le petrecem impreuna. Pentru grija pe care mi-o poarta. Pentru ca ca imi este prieten, frate, iubit, amant (alina_kissu)

pentru ca ei gandesc pragmatic, pe cand noi vrem multe lucruri si uneori inutile. Ei reprezinta echilibrul din viata noastra si fara sa ne dam seama ne fac sa ne simtim bine, atunci cand stim ca suntem admirate de ei. (kudika319793)
Toate editorialele Kudika »