Prima data am fost inselata. Si am jurat ca, din respect pentru toate femeile din Univers, nu voi fi niciodata eu aceea care sa fure barbatul alteia. A doua oara am fost inselata. Pentru ca niciuna dintre femeile Universului nu aderase la pactul meu.

A treia oara m-am indragostit fara drept de somn si foame. Si am dat uitarii pactul si respectul fata de Univers iubind iubitul alteia. Si am inteles de ce nicio femeie nu o respecta pe alta: pentru ca dragostea iti da drept de ilegalitati si imoralitati; fiindca, atunci cand iubesti, nu-ti pasa peste ce suflete trebuie sa calci pentru a obtine ceea ce-ti doresti mai tare; fiindca in asemenea momente ai nevoie de iubire precum de aer ori de apa.

Si apoi, am inteles si drama aceleia inselata, la fel de bine pe cat am inteles-o si pe “hoata”: iubirea este egoista si nu permite strecurarea celui de-al treilea suflet in ecuatie. Cele doua, in lupta lor pentru suprematie in sufletul barbatului pe care amandoua il doresc, se calca in picioare, luptand in orgolii si suflete ranite. In dragoste nu-i loc de trei. Paradoxal, e spatiu suficient pentru razboaie si tactici de cucerire.

Ducand lupte crancene femeile ajung intr-un final, in mod firesc, sa se urasca, fiindca nu-l pot detesta pe cel pentru care lupta. Devin victime luptatoare pentru o cauza pierduta: barbatul furat o data, se va lasa ademenit si a doua oara. Iar lupta pentru cucerire dureaza pe viata si nu numai pana la prima victorie.

Care-i rostul, ma intreb? Sa furi numai pentru a fi mai apoi pradata? Dar care-i rostul sa inspiri, cand stii ca aparent expiri acelasi aer? Si care-i rostul sa traiesti, daca mai devreme sau mai tarziu moartea iti da tarcoale? Conteaza ce se intampla intre timp. Respirand, asigur oxigen corpului meu. Traind, schimb destine si dau nastere altor suflete. Iubind, dau sens vietii si tuturor faptelor pe care le include.

Viata e lupta si dragostea-i razboi. Prea dulci sunt clipele victoriei, fie si efemere, pentru a renunta la ele din start. Si daca intr-o zi, voi iubi iarasi iubitul alteia, nimic nu ma va impiedica sa pornesc ofensiva!


Toate editorialele Kudika »